Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 468
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 480
  • София
Гликоза, благодаря ти за статиите, много изчерпателни са. Потвърждават моята теория, че става въпрос за свръхрастеж, а не истинска инфекция. Т.е. причината е във възприемчивостта на организма. При мен стана след пиене на антибиотик за друго нещо и съответно дисбаланс в чревната флора. Всъщност не съм много сигурна дали не стана заради пробиотиците, които ме посъветваха да взимам. Засега ще стоя далеч от тях, ще наблегна на диета. Лошото е, че за разлика от повечето страдащи от гастрит, които не могат да се хранят, моито симптоми намаляват с храната. Ще махна и млечните, а може да се наложи и глутена.

# 481
Доколкото разбрах в малък процент от случаите използват упойка. Според лекарите, при които бях на преглед, фецесът е най-сигурният начин за диагностика. При мен обаче резултатите са противоречиви и ми предлагат гастроскопия, която била второто по надежност изследване. Така поне ми обясниха.

Гастроскопията се прави с упойка. След излизане от упойката не се усеща нищо.
Но защо всъщност правихте едно и също изследване няколко пъти, а не направихте дихателен тест, който е по-точен от фецес изследването?

# 482
Гастроскопията по принцип се прави с упойка. За без упойка е нужно да се съгласите, но тогава ще усещате сондата. Когато бях в болницата в стаята имаше жена на която преди години и правили гастроскопия без упойка и казваше, че е било много неприятно и от тогава й останали някои неразположения. Когато й направиха гастроскопия с упойка каза че разликата е огромна.

# 483
Доколкото разбрах в малък процент от случаите използват упойка. Според лекарите, при които бях на преглед, фецесът е най-сигурният начин за диагностика. При мен обаче резултатите са противоречиви и ми предлагат гастроскопия, която била второто по надежност изследване. Така поне ми обясниха.

Гастроскопията се прави с упойка. След излизане от упойката не се усеща нищо.
Но защо всъщност правихте едно и също изследване няколко пъти, а не направихте дихателен тест, който е по-точен от фецес изследването?

Гастроскопията по принцип се прави с упойка. За без упойка е нужно да се съгласите, но тогава ще усещате сондата. Когато бях в болницата в стаята имаше жена на която преди години и правили гастроскопия без упойка и казваше, че е било много неприятно и от тогава й останали някои неразположения. Когато й направиха гастроскопия с упойка каза че разликата е огромна.

Toчно обратното е. Прави се без упойка по здравна каса. Упойката е по желание на пациента. Щом сте готови да я платите никой не може да ви откаже.
Неразположенията са резултат от прекалено въображение. това е манипулация. от нея остават неприятни спомени, нищо друго.

# 484
Не съм плащала за упойка. Даже отложиха гастроскопията, за да се върне алерголога от болнични и да ме тестват, защото имам проблем с алергиите.
А моята ЛЛ, с която се чухме докато бях в болницата изрично каза да направя гастроскопията само ако няма проблем да ми сложат упойка. Питаха ме ако алерголога не се върне ще подпиша ли съгласие да ми направят изследването без упойка. И на майка й правиха гастроскопия с упойка без да плаща след тестване за алергии. Може би в различните болници процедират различно.

# 485
Здравейте, чета, че черния кимион много помага при инфекция с Хеликобактер.
Ако има хора, които го приемат, биха ли споделили как точно? Като масло ли? И в каква дозировка?

# 486
Все ще е полезен, пий си го. Аз пък го срещнах за ревматизъм. Явно регулира имунния отговор.

# 487
Все ще е полезен, пий си го. Аз пък го срещнах за ревматизъм. Явно регулира имунния отговор.
То аз още не съм го взела Simple Smile
Въпросът е, че в статиите, които чета, пише "черен кимион", а не "масло от черен кимион".
Та не знам, може смлян всъщност да е полезен, нещо от самото зърно, а не маслото?
Затова питам, някой ако има повече инфо?

# 488
  • София
За черния кимион има данни и за маслото и за смляно зърно. Бях чела за протокол с черен кимион и мед. Но основно пишат за маслото. Не съм го пробвала, аз мастиха взимах 2 пъти, но преди това антибиотици, така че не знам кое е убило гадината. Онзи ден се тествах и съм негативна.

# 489
Здравейте, момичета!
Цопвам и аз в темата, днес ми излезе резултата, доста над референтната стойност ми се вижда...😁

# 490
Не съм плащала за упойка. Даже отложиха гастроскопията, за да се върне алерголога от болнични и да ме тестват, защото имам проблем с алергиите.
А моята ЛЛ, с която се чухме докато бях в болницата изрично каза да направя гастроскопията само ако няма проблем да ми сложат упойка. Питаха ме ако алерголога не се върне ще подпиша ли съгласие да ми направят изследването без упойка. И на майка й правиха гастроскопия с упойка без да плаща след тестване за алергии. Може би в различните болници процедират различно.

Зависи какво имате предвид под упойка.Сега осъзнавам че там се разминаваме. Упойката която аз визирам е пълна упойка - вкарват я венозно , заспиваш напълно и като се събуд( когато на мен ми правиха преди две години) оставаш в съзнание, то е тип обезболяване и успокояване.

Цититрам:
Какви са възможностите за упойка?
Гастроскопия може да се осъществи по 3 начина:

Без никаква упойка
Със седация – използват се лекарства, които намаляват болката и дискомфорта. Пациентът остава в съзнание.
Не се налага присъствието на анестезиолог. Обикновено пациентът не помни нищо от манипулацията, въпреки че е бил съзнзние
С пълна упойка – използват се лекарства предизвикващи временна загуба на съзнание. Пациентът се събужда след края на манипулацията. Налага се присъствие на анестезиолог. Това е свързано с по-висока цена на процедурата.
Най-подходящият метод се определя в зависимост от конкретния пациент.

Внимание: Прилагането на седация или пълна упойка ще ви направи неспособни да шофирате в следващите 24 часа. Ако желаете да се приберете вкъщи след процедурата, то трябва да дойдете с придружител, който да ви закара обратно.

По време на предварителната консултация, не забравяйте да питате лекаря относно възможностите за упойка.
"

Аз съм правила и по трите начина. За мен първите два бяха тотални неприемливи. Затова последния път правих с пълна упойка. Нея и платих защото ми казаха че не се покрива по здравна каса.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 00:44 от _re_ge

# 491
Упойката беше пълна. Имаше и анестезиолог. Заспах, а като се събудих бях още в стаята, в която правиха гастроскопията и чух как лекарят диктува на сестрата какво да пише като находка при изследването. Известно време се чувствах като да съм си пийнала поне 2 чаши бира или вино и в стаята ме върнаха с количка. Там още известно време бях като пияна. Питах каква е била упойката и ми казаха пропофол, а при майка също пълна, но нещо друго. На мен ми казаха, че от заспиването, до идването ми в съзнание са минали около 30 мин. На майка не са й казали и тя няма представа колко е продължило. При мен не направиха биопсия за търсене на хеликобактер, на нея й направиха без да я питат отделно за съгласие за това и отново без да й искат някакво доплащане (но пък тя е диспансеризирана с онкологично заболяване). Бяхме в различни отделения на една и съща болница. Тя беше с планов прием за да й направят гастроскопия, а мен ме приеха по спешност заради вътрешен къвоизлив и срив в хемоглобина и с гастроскопията търсиха причина за кръвоизлива.
На жената с която бях в стаята без упойка са й направили гастроскопия в друга болница в града затова си мисля, че си зависи от болницата как се прави това изследване.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 08:34 от Рори72

# 492
На мен директно ми казаха, че гастроскопията струва около 350-360 лв. След като питах за подробности колко време продължава, с упойка ли трябва да се прави, ми обясниха, че процедурата отнема 10 минути и съвсем спокойно може да се направи без упойка или с обезболяващо лекарство само на върха на тръбата, която вкарват. Ако искам упойка, ще струва още около 150 лв.

# 493
Много странно. Когато гастроентерологът казал на майка, че трябва да направи гастроскопия изобщо не й е казал че има има и друг вариант, а направо й дал лист, с който да я приемат в болницата. Щели да я държат 2 или 3 дни по принцип, но понеже казала, че трябва да я тестват за алергии са й удължили престоя с 1-2 дни, за да й направят предварително противоалергична подготовка.

# 494
  • In the land of Never Never
Здравейте, чета, че черния кимион много помага при инфекция с Хеликобактер.
Ако има хора, които го приемат, биха ли споделили как точно? Като масло ли? И в каква дозировка?
Намерих едно изследване на ирански учени, пусках го и преди, прилагат смлени семена от черен кимион и мед, на английски е:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5292131/?fbclid=IwA … GHVyL0lLVpDeWpKj4
Намери някой да ти го преведе, ако не говориш английски, посочва се дозата. Успеваемостта е доста добра, потвърдена с дихателен тест.
Черният кимион е на почит в Близкия изток, и се прилага за много болести, писах за това по-рано.

Може да опиташ и с кълнове от броколи,  също напълно безвредно лечение, в зоя бг се предлагат био семена, сама може да си ги покълваш и да си правиш сама дозата ежедневно за дълго време.

Това е видеоклип на д-р Майкъл Грегър, също е на английски, може да прочетеш какво се говори отдолу, ако на видеото ти е бързо, винаги има транскрипт на текста на видеото. Става дума за добрите резултати от прилагането на кълнове от броколи при хеликобактер.
https://nutritionfacts.org/video/how-to-treat-h-pylori-naturally-with-diet/

Скрит текст:
Decades before its detoxifying and anti-cancer abilities were discovered, sulforaphane, that remarkable compound in cruciferous vegetables, was originally described for its antimicrobial activity. After hearing anecdotal reports of individuals with H. pylori-induced peptic ulcer disease experiencing dramatic and sometimes unexpected relief after eating three-day-old broccoli sprouts, researchers at Johns Hopkins University and elsewhere decided to put broccoli sprouts to the test. Not only did broccoli sprout extracts kill antibiotic-resistant strains of H. pylori in a petri dish, some patients who were given as little as a third of a cup of broccoli sprouts a day for a week were able to eradicate their H. pylori infection. So how about a randomized controlled trial (broccoli sprouts vs. alfalfa sprouts) and . . . those given two to three servings of broccoli a day worth of sprouts were able to significantly cut down on markers of both H. pylori colonization and stomach lining inflammation.

Though broccoli sprouts may be able to eradicate H. pylori in the majority of patients—56 percent—the standard triple drug antibiotic therapy is much more effective—about 90 percent eradication. Still, for those who don’t meet the criteria for drug treatment, cruciferous vegetables may present a safe, natural way to combat H. pylori and the development of stomach cancer.
Това е превода на български на тази част от транскрипта:
Скрит текст:
Десетилетия преди да бъдат открити неговите детоксикиращи и противоракови способности, сулфорафанът, това забележително съединение в кръстоцветните зеленчуци, първоначално е описано за неговата антимикробна активност. След като се разпространиха някои съобщения за хора с намалена от H. pylori пептична язва, които са изпитали силно и понякога неочаквано облекчение след консумация на тридневни кълнове от броколи, изследователи от университета Джон Хопкинс и другаде решиха да подложат кълнове от броколи на тест. Не само, че екстрактите от кълнове от броколи убиват резистентни на антибиотици щамове на H. pylori в петриево блюдо, някои пациенти, на които е давана само една трета от чаша кълнове от броколи на ден в продължение на една седмица, успяха да изкоренят инфекцията си с H. pylori . Какво ще кажете за рандомизирано контролирано проучване (кълнове от броколи срещу кълнове от люцерна) и . . . тези, на които са давали две до три порции броколи на ден с кълнове, са успели значително да намалят маркерите за колонизация на H. pylori и възпаление на стомашната лигавица.

Въпреки че кълновете от броколи могат да унищожат H. pylori при повечето пациенти - 56 процента - стандартната антибиотична терапия с три лекарства е много по-ефективна - около 90 процента ерадикация. И все пак, за тези, които не отговарят на критериите за лечение с антибиотици, кръстоцветните зеленчуци могат да представляват безопасен, естествен начин за борба с H. pylori и развитието на рак на стомаха.
По-нататък се говори за научно изследване с чесън срещу рак на стомаха, който се интересува да го види цялото видео или транскрипта.

Общи условия

Активация на акаунт