Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 099
  • 1 018
  •   3
Отговори
# 885
  • София
Ами то веднага се вижда резултата, как така кога ще го разбереш?
В Белгия не е така.Само дишането и пакета дава и хапчето.После ще се изследва при доктора.Той не се знае кога ще се пише изследването. После ще се  дава на доктора.После записваме час ,за да ми кажат резултата. За лечение не изобщо се знае кога.

# 886
Аз вече имам насрочена дата за прием в болницата.

С оглед на най-достоверни резултати от биопсията, дали е добре да продължа приема на витамини и добавки? Бях ги спряла заради дихателния тест и сега се чудя да ги почна ли пак или да изчакам да мине и гастрото?
Става въпрос за вит.Д, магнезий, глутамин, таурин, пробиотици.

Аз не съм спирала за гастроскопията. Просто ми казаха сутринта да дойда гладна и жадна. Чаках до 13 часа докато ме вземат да ме упояват. Близвах чат пат вода, то мъка беше.
После ми казаха до 1 час след събуждане да не пия нищо и после вече да почна с вода,храна малко по-късно.
Но предишния ден съм си пила каквото си трябва. Единствено за запека не пих нищо логично Joy

# 887
Здравейте, и моите проби са положителни за хеликобактер, като тази от фецес е с резултат 36 при норма 1.1 (количествен тест). Някой с толкова висок резултат има ли, защото съм леко изплашена? Имам и доста от сиптомите, но болки почти не, по-скоро неприятни усещания. Дали е възможно да се излекувам с алтернативно лечение при такъв висок резултат?

# 888
При мен резултатът от фецес беше 50.Лекувах се с антибиотик.

# 889
Пишете,  в коя лаборатория пускате изследвания? След празниците ще пусна контрола.

# 890
При мен резултатът от фецес беше 50.Лекувах се с антибиотик.
А пробвали ли сте с някакъв алтернативен метод?

# 891
Здравейте момичета, в началото на ноември след по хапване на домати мн ми се раздразни гастрита, последва преглед при един гастро при втори гастро и ми се назначиха кръвни  изследвания които показа наличието на Хеликобактер. Започна лечение с антибиотици и диета, всичко беше ок до вчера пак започна една лека болка горе в стомаха. В момента продължавам да приемам пробиотик и от вчера ензими. Четох за дъвката Мастикс, та въпроса ми е да я дъвча ли, по колко на ден има ли значение дали е преди или след хранене? Четох и рецепта с масло, мед и мастикс, някой пробвал ли? А и на всичкото отгоре имам камък в жлъчката

# 892
Назад някъде съм писала за мастикса в няколко поста.
Аптечния не е хубав, не омеква в устата.
От билковата аптека на Поп Богомил е хубав.
Другия вариант е таблетки за гълтане.
Потърсете в гугъл из аптеките.
Ако ще дъвчите от билковата аптека. Слагате зрънцата и ги държите отпред на езика да омекнат за 5-10 минути после дъвчите. По-лесно е с предните зъби. На мен ми се лепят на задните.

Аз лично ги дъвча като го правя вечер като гледам нещо.
Иначе таблетките на гладно се пият.

# 893
Колко време я дъвчете и след това я изхвърляте ли или я гълтате? 1uote author=Елора link=topic=1275411.msg49003167#msg49003167 date=1734178788]
Назад някъде съм писала за мастикса в няколко поста.
Аптечния не е хубав, не омеква в устата.
От билковата аптека на Поп Богомил е хубав.
Другия вариант е таблетки за гълтане.
Потърсете в гугъл из аптеките.
Ако ще дъвчите от билковата аптека. Слагате зрънцата и ги държите отпред на езика да омекнат за 5-10 минути после дъвчите. По-лесно е с предните зъби. На мен ми се лепят на задните.

Аз лично ги дъвча като го правя вечер като гледам нещо.
Иначе таблетките на гладно се пият.
[/quote]

# 894
Около 10-15 минути дъвча.

# 895
Около 10-15 минути дъвча.
А след това гълтате ли дъвката или я плюете?

# 896
А плюя я.
Чела съм, че не се гълта.
Но пък има таблетки се гълтат. Както и рецепти.
Но за дъвката знам, че не се гълта.

# 897
Аз да попитам нещо че ме тормози, пуснах фецес и на малката, резултата е 0,11 при реф.стойности 0,90 което означава че е отрицателен теста, ноо няколко дена преди това бях й дала пробиотик и сега се чудя дали не е фалшив резултата и евентуално след колко дни мога да пусна нов като не съм давала пробиотик

# 898
Доколкото знам гастритни хапове дават фалшиви резултати.
За пробиотиците не съм чела такива неща.

# 899
Отново да ви занимая с моя казус Grinning

Бях писала, че имам два фецес теста. Качествен - положителен, след това количествен - отрицателен.

Хванах се и отидох на дихателен тест в Токуда през м.октомври. Резултата - силно положителен, по коментар от лекаря. Каза, че не иска да назначи лечение без гастроскопия.

През ноември ми беше гастроскопията, пак в Токуда. Резултат - пробата за хеликобактер е отрицателна. Имало само гастрит. Изписаха ми само нексиум заради стомашните болки.

Някой може ли да ми каже какво се случва и възможни ли са тези резултати? Много съм объркана, имам ли или не хеликобактер?

пп: на въпроса ми към лекаря (професор, между другото) защо дихателния тест е силно положителен, а след месец на гастроскопия пробата е отрицателна, отговора беше - ами организма сам се е справил.

Общи условия

Активация на акаунт