Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 020
  • 1 018
  •   3
Отговори
# 960
  • София
Ми добре е, ако сте в общо домакинство. Но моите и ММ в това число ми отказаха. Гнусно им било да дават фецес, а на мен пък не ми се дават пари за 3 дихателни теста. Ми ако щат.

# 961
При условие, че на мен ми откриха бактерията, добре ли е децата ми да си направят тест. Те са тийнейджъри.

Ами да, хубаво е цялото домочадие, че да не си я прехвърляте като народна топка.

# 962
Благодаря ти, даваш ми надежда, а ти прибори ли се с ХБ с тази схема, то аз като повръщах спрях АБ /Левокса/
знам ,че не е желателно ,но не можах да издържа. Сега лесно понасям тези АБ.
Левокса НЕ Е в протокола с по-голяма успеваемост. Тя има и повече странични ефекти като алергии и непоносимости.

При условие, че на мен ми откриха бактерията, добре ли е децата ми да си направят тест. Те са тийнейджъри.

Направете им дихателен, но има много голяма вероятност всички да са без ХБ.
От мен никой не беше заразен. По-късно ММ се зарази от някъде, но и докато беше с ХБ децата не бяха заразени. Да чукна на дърво и последния път преди година бяха отрицателни и двамата.

# 963
Наскоро някъде четох, че хеликото всъщност я имаме всички.
Проблема е като е повечко.
Тоест проблема е имунната система, че не се справя си мисля.

Аз нали бях писала в темата, че след качествен фецес положителен, после количествен фецес отрицателен, след това дихателен положителен, насрочих гастроскопия. Там излезе отрицателна проба за хеликобактер.
Аз, крайно озадачена вече, питах лекаря (професор) и той ми каза, че организма сам се е справил.

В крайна сметка, никакво лечение не проведох. В момента съм само на добавки - сега масло от риган, преди това пих пробиотик за ХП, смятам да си взема и добавка, която включва мастиха + Л карнозин + цинк.
И глутамин ще включа по някое време.

# 964
  • София
Записах си контролен преглед следващата седмица след гастроскипията и там ще попитам отново как да пия антибиотиците. И без това имам пътуване тези дни и мисля че не е добре да ги почна сега.
Скрит текст:
След направена ФГС и колоноскопия преди няколко дни излязоха резултатите от хистологията. В епикризата пише че имам хроничен антрален гастрит и позитивен Хеликобактер пилори. Предписаха ми 1 седмица 2х500  Амоксиклав и 2х500 Кларитомицин + 1 месец 2х20 Нолпаза. Не пише нищо за антибиограма. Антибиотици пия веднъж на 3-5 години, последно 2021 и се надявам, че нямам резистентност. От изчетеното в двете теми виждам, че в повечето случаи схемата за лечение е 10 или 14 дни, по-рядко е 7. Чудя се дали да си запиша час за контролен преглед, на който имам право  и да попитам отново за лечението или да го започна без да чакам. Има ли излекувани след 7 дневно лечение?
Скрит текст:

# 965
  • София
Stella, а имаш ли гастрит? Ако имаш, Zn carnosine е правилният суплемент, аз си взех на ДокторБест. Мастихата е срещу ХБ, а ти нямаш. Л-глутамин също е полезен - можеш да си вземеш на прах от магазините за фитнес добавки - MyProtein, Gym Beam.

# 966
Да, от гастроскопията има установен гастрит.

Мастихата е като профилактика един вид. И ще погледна за добавката, за която пишеш, благодаря Hug

Глутамин съм пила, много добре ми беше на стомаха. Имам още, така че засега няма да взимам нов.

# 967
Да, от гастроскопията има установен гастрит. Мастихата е като профилактика един вид.

Мастихата е срещу ХБ, а ти нямаш.

МАстихата е за рефлукс и хроничен гастрит. Не знам да прави нещо на хеликобактера, освен да тушира проблемите, които той създава на стомаха. Дали го лекува или намалява популация ... но  влияе стомашната лигавица особено при хронични гастритни раздразвания

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:57 от _re_ge

# 968
  • София
_re_ge, в грешка си, мастихата има антибактериални свойства срещу ХБ и се използва като първи избор при натуралното лечение. Е, никое натурално лечение не е много успешно обаче.
Лечението на гастрит е да се стимулира възстановяването на лигавицата, а за това служат DGL, машмелоу, Л-глутамин, има и протокол с лют пипер. И споменатият от мен ZN carnosine, който е разработка на японски учени. Единственото лекарство, което има, sucralfate, вече не се продава тук (защото е евтино и защото лекува). В далечния изток има още 2 лекарства, но те не се продават в западния свят.

# 969
_re_ge, в грешка си, мастихата има антибактериални свойства срещу ХБ и се използва като първи избор при натуралното лечение. Е, никое натурално лечение не е много успешно обаче.
Лечението на гастрит е да се стимулира възстановяването на лигавицата, а за това служат DGL, машмелоу, Л-глутамин, има и протокол с лют пипер. И споменатият от мен ZN carnosine, който е разработка на японски учени. Единственото лекарство, което има, sucralfate, вече не се продава тук (защото е евтино и защото лекува). В далечния изток има още 2 лекарства, но те не се продават в западния свят.

Ох за лютия пипер, благодаря. И аз съм чувала но след него ще се гътна : ) Аз съм с хроничен гастрит от ученичк и както пише по епикризите  съм с нещо като "петниста лигавица" предполагам някакво константно поражение. Когато лежах в болницата последния път, мастиха беше тази която ми казаха лекарите да вземам алтернативно за сутрешните кризи, които са в съчетание с рефлукс, за да разредя приема на ИПП. А нямам ХБ излекувана съм  напълно. Тогава излиза че мастихата е със силно комплексно действие - гастрит, рефлукс, язва, ХБ последния да затвори вратата : ) .

# 970
  • София
Re_ge, мастихата я използват в Гърция за подпомагане на храносмилането (каквото и да значи това). Но все пак е смола и не знам доколко е полезно да прилепва по лигавиците.
ИПП са голям бич, аз се радвам, че само за кратко имах контакт с тях.
Моят гастрит не беше дългогодишен, излекува се сам, неясно как, но ми костваше 3-4 години. Появи се след дисбиоза след антибиотик/ци. Лечението на ХБ влоши положението, разбира се. Излекуването стана след като зарязах диети и лечения. Протокола с лютия пипер не съм пробвала, но слагах в яденето. Критерият за този протокол е да не те дразни директно, иначе абсолютно не.

Ти може да пробваш някаква смеска от Л-глутамин, DGL, marshmallow, slippery elm, aloe vera. Хората си купуват на прах, смесват и си бъркат сутрин на гладно. Въпросът е да се облекчи дразненето, но в същото време да се възстанови лигавацата. Последното става като има достатъчно киселина в стомаха. Объркана работа.
И може да излекуваш гастрита, но да се окажеш с функционална диспепсия като мен. Друго е, но пак е гадно. Важното е да ни е гадно.

# 971
  • София
Благодаря ти, даваш ми надежда, а ти прибори ли се с ХБ с тази схема, то аз като повръщах спрях АБ /Левокса/
знам ,че не е желателно ,но не можах да издържа. Сега лесно понасям тези АБ.
Тези трябва да ги пия 10дни.
На мен лекаря ми каза двата АБ да ги пия заедно  на 12 часа за 10 дни , а някой са ги пили 14 дни, та не знам какво да си мисля.
Ми уж го преборих.
И моята схема беше за 10 дни както писах. Докторът натърти на почасовата схема за прием на всички лекарства. Един ферман ми беше написал: едното един час преди хранене, другото половин, трето 15мин. преди, па после по време на храненето, пък накрая АБ-ците един час след храна. И цялата тая схема през 12 часа. С ММ се смеехме, че правя капан на хеликобактера. Примамвам го с храна, изчаквам да се съберат и после ги трепя, като преди това съм им блокирала пътищата за бягство и съм бронирала бойното поле Joy

# 972
Stella, а имаш ли гастрит? Ако имаш, Zn carnosine е правилният суплемент, аз си взех на ДокторБест. Мастихата е срещу ХБ, а ти нямаш. Л-глутамин също е полезен - можеш да си вземеш на прах от магазините за фитнес добавки - MyProtein, Gym Beam.

Този ли е?
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-pepzin-gi-zinc-l-carnosine … -veggie-caps/2467

# 973
  • София
Stella, този е, дори е много хубава цената. Пих го както е дозировката от опаковката - 2 капсули преди хранене. Аз лично преди обяда, защото закуската ми не е истинска закуска. Чела съм препоръки за 3х2капс на ден, но ми се струва прекалено много цинк.

# 974
Gorg0nzola, това е чудесно, че си преборила бактерията.Дано все повече хора да пишат за това, че са се отървали от тази напаст.Утре ми е последния ден от 10 дневното лечение и дано има резултат, защото пак АБ ще ми дойде множко, ама каквото стане.Забравих да питам лекарят тази Еманера  колко време да се пие след като спра АБ , да продължавам ли да пия само  него. Звънях му, но не вдига телефона, утре пак ще го търся.
Някой може ли да ми  каже като е спрял АБ продължава ли  да пие  ИПП

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 18:26 от Vanya.

Общи условия

Активация на акаунт