Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през декември

• 87 320
  • 4 263
  •   1
Отговори
# 225
Сутринта монтирах дребното пред лаптопа за дистанционно обучение и се понесох към работното място. Но преди да тръгна реших да метна едно око към учебния процес. Та значи децата отговарят на въпроси, а моето подскача на дивана. Scream
Панди, Пандиии, а аз хванах моята кикимора да се гримира в час по физика. Госпожата каканиже, а нахалницата се мацоти. И за кого се мацоти, като излизането ѝ се свежда до среща с брат ѝ да разходят кученцето?  Реших все пак да не я убивам, че и на хлапетата много им се събра.

# 226
Добро утро, момичета!
Сега разбрах от календара, че днес сме Четвъртък. Аз бях с ден назад. Не ми се излиза изобщо в този студ, но трябва да изляза да купя мляко.
 Сиво ми е, нещо ми липсва да живна. И лудоста ми е заспала и все едно не съм аз това, спокойна и с живот като на пенсионерка. Наистина човек е един на 20 и съвсем друг като мине 30.

# 227
Сложете им по една камера в стаята и така винаги ще.виждате какво правят.
Моите са малки ама в почти всяка стая имам камера. Така понякога ги оставям в детската и отивам да сготвя или да оправя миялната.

# 228
И аз не слушах изобщо в час,а бях отличничка. Все с други неща се занимавах,седях на предпоследният чин. Дори съм чела книжка в час по история. Скучно ми беше,а после наваксвах в къщи.
Днес рано станахме с малкото. Времето е чудесно за разходки,а мен ме мързи ужасно!
Чакам и един превод ,за който днес е краен срок и ако не го получа ,незнам! О'Рахал е положението!

# 229
  • София
Лори, при теб детето поне е взело добър ген от баща си. Моето е събрало лошите му качества. Иначе ми е все тая на кого ще прилича, само да е жива и здрава, да се чувства добре в живота, но все си мисля, че за добър старт трябва и малко дисциплина, че така се навира в очите на учителките още от сега с лошите качества  и никой не забелязва добрите такива ` а тя наистина има и доста добри качества, но не позволява на хората да ги видят).

Пийк, децата ти са малки и за твое удобство и по-спокойно да си вършиш задълженията камерите ти помагат. Но на едно 7-годишно да му сложа камера не върви. Сега те първа ще навлиза  и в пубертета, а вече и наченки има за предпубертет. Иска си самостоятелност, уединение. Изобщо камери в дома си да сложа не ми допада като идея. То няма да смея да си почеша задните части като знам, че някой може да ме види. Laughing Пък за онлайн обучението все ще го избутаме с наглеждане чат-пат през вратата.

# 230
Сложете им по една камера в стаята и така винаги ще.виждате какво правят.
Моите са малки ама в почти всяка стая имам камера. Така понякога ги оставям в детската и отивам да сготвя или да оправя миялната.
За бебе или тодлър това е подходящо. Но за по-голям и съзнателен човек е абсолютно недопустимо.

# 231
Панде, ако не я свърта не се опитвай да я вържеш. И аз като Lorelada, що рисуване съм изрисувала, та и до ден днешен съм така по срещи (когато са online), подозирам че ми помага да се съсредоточа повече върху това което слушам. Отличничка бях и в училище и в университета, нищо че не си личи по правописа ми на български, но това е заради работата, само в този форум пиша на български.Confused
Мамче, моите са бюджетни Edifier W 800, 80 лв.  са в озон ама трета година ги ползвам. Ако подаръка е за мъж по скоро бих взела тези Sony WH-CH700N пак от озон намалени са в момента на 150, че им е по-голяма мидата. Ако говориш за безжични тип тапи, е там не мога да помогна. От хубави геймърски безжични слушалки ще получиш огромни болки в портмонето, а и ако човека ти е толкова близък за подарък за такива парие  по-добре е той да си избере.Това го казвам като жена на бивш професионален геймър.
Оплаквам се, че трябва да излизам и трябва да е с бебето щот нема кой а ме е страх, защото ще се завирам по офиси и ако ми остане време ще мина през Икеа. Аман от непредвидени ситуации.

# 232
  • В полите на Пирин планина
В събота бях на едно он-лайн обучение към училището на малкия син и там имаше много интересно обяснение за типовете начини на запаметяване у различните хора - примерно визуален, слухов и т.н. Също се наблегна и на типовете хора и начина на учене:
Мечтателят: конкретен опит/ наблюдение и размишление
Мислителят: наблюдение и размишление/абстрактно мислене
Вземащият решения: абстрактно мислене/активно експериментиране
Изпълнителят: активно експериментиране/конкретен опит

Има хора, които им трябва движение, за да учат най-добре. Те са много добри в екип, например и се "движат" лесно от задача на задача... Simple Smile

# 233
  • София
Момичета, отворихте ми очите! Благодаря ви! Ще обмисля как да подходя към детето, защото е факт, че добре се справя с материала (е, то в първи клас и материалът не е кой знае какво). Докато бяха на присъствено обучение госпожата се оплакваше, че се разсейвала в час, но в същото време ми пращаше за разписване писмени работи, които детето е направило перфектно. Значи сте прави за начина на мислене и съсредоточаване. Сега са на онлайн и на тези малки прозорчета с камерата на всеки ученик едва ли се вижда кой какво точно прави в момента, та и оплаквания не съм имала на този етап.

# 234
Балонче,сложи на коша или количката дъждобранче,поне малко от малко да ти е по-спокойно.
Днес съм по-добре. Но хич не спах нощес и съм като ударена с мокър парцал.

# 235
Уиш, ако това ще те успокои (или поне отново ще знаеш, че и други са на тоя хал), аз хванах моята да се лакира по време на час. Laughing

# 236
Ени, няма ли да се получи парников ефект с дъждобран, мислех тънка пелена да закача на сенника, дали ще помогне Confused

# 237
Попи, ни най-малко не се съмнявам с творческите възможности на тийна по време на ДО. Simple Smile

# 238
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
децата/хората са различни: едни имат слухова памет - запомнят чутото, до степен да го повторят даже с интонацията; други имат зрителна памет - помнят видяното и могат да го изрецитират ред по ред, даже помнят позицията на страницата в книгата; трети имат механична памет - докато се чудят как се пише думата, ръката им сама го изписва.
най-често са комбинации, но едно преобладава.
Simple Smile и не се променя с годините, колкото и да се старае човек.
може с много старание да започне да запомня написаното, но слухарят си е слухар и от едно чуване може да го възпроизведе, а за запомняне от лист ще му трябва повече време.

# 239
Балонче,не мисля. Аз съм го слагала като в било по-студено,духа вятър,не само при дъжд. То си има някакви отвори,знам ли. Всичко ще е ок,нали все пак всички са с маски. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт