Искам да кажа ... (177) през декември 2020

• 74 911
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Germany
Ние вчера проверихме дали любимите ни италианци ще работят на 31ви и ще си поръчаме храна от тях. Решихме да си спестим връткането в кухнята, само мезета ще нарежат мъжете.

# 1 681
  • Canada
Ей това е приказка, Тит! Пример за следване Heart

Благодаря за идеите, май ще е каквото дойде в последния момент Grinning

# 1 682
Ние сме на гости, ще носим джин, просеко и торта, какво ще приготвят домакините не знам, не ми е особено важно. Joy Аз се припознах в Титина, нали сме си една зодия, и смятам да наблегна на коктейлите. Stuck Out Tongue Winking Eye Обаче имам проблем, все още не съм си избрала аутфит.

# 1 683
  • На брега на реката
Добър ден!

Върнах се от кардиолога и каза, че имам малък излив. Та ще пия лекарства и след 10-15 дни на проверка.  Ще видим дали ще се повлияе.  Накара ми се едно хубаво, че съм се сетила на 30 декември и съм казала, че съм с Ковид, а нямам положителен тест, но както и да е, прегледа ме.

Идея нямам какво ще се готви за утре и не щЪ да знам. Онзи ден питах ММ, какво му се яде и да напазаруваме, а той каза, че е рано и не бил го измислил още. Ами добреее, ще чакам да го измисли, напазарува и сготви. Няма да се ядосвам!  Няма да пипна нищо и ще чакам да ми сервират, защото мразя всичко да се случва в последния момент! Обичам да имам план и спокойно да си подредя нещата, но тази година ще си мълча! /скръстен емотикон/

# 1 684
Тит, харесва ми твоят план Hands Thumbsup. За съжаление неприложим при мен Sad. Ни дълга роклА имам, ни камина. За сметка на това пък къщата е пълна с една тумба народ, които все пак ще трябва и да ядат, та и коктейлите отпадат, че не се знае какви ще ги свърша след тях Joy.
Но..., си запазвам правото да го приложа някога... в бъдещето Joy.

Блатът за тортата е готов. Класически, шоколадов, какъвто правех преди интернет и разните модерни рецепти. Кремът ще е маскарпоне и заквасена сметана, а за разкош ще намажа блатовете със сладко от малини. Една хубава шоколадова глазура отгоре и десерта е готов.
Микс от зелени салати
За предястие - солена палачинкова торта.
Основното ще е цяло парче свинско филе, шпиковано с чесън, морков и бекон, омазано с разни подправки и печено в плик с много малко вино или тъмна бира. За финален щрих срязвам плика, намазвам готовото месо със сос барбекю+лъжица мед и запичам още малко, колкото да хване карамелизирана коричка. Сервирам нарязано на парчета и залято със соса от печенето, в който дабавям запържени с масло гъбки.
Месото вече е мариновано, утре само ще го пека.
Тортите и те ще са готови днес, и за утре ще остане само да направя една питка.

# 1 685
Фонсе, чудна темичка си почнала. Аз направих вече тирамису, сега варя картофи за руска салата(моята ще е без тях). Купих бонфиленца и  мезета. Утре ще купя сурови ядки и приключвам. Имам вече и шампанско, но нали съм на антибиотик- ще си го отворя след няколко дни.
Бъни, мерси за предложението. Аз се запасявам от други градове, когато имам възможност.
Буб, тази диагноза е лека, щом минава с лекарства за 15 дни, така ли? Дано да имат ефект и при теб.
Титина, много добре описа менюто ти.

# 1 686
Чакайте сега, и аз не пия...рокля и камина имам, но пък звучи много добре.
Плюс това смятаме да пратим мъжете да карат ски и жените да си постоим по женски.
Ние ще сме 4 семейства, ще има велком дринк, хапки, сирена...и за капак капама ( лично аз съм против, но едната двойка са решили да правят точно това). Аз днес трябва да направя баклава, само си мисля да я навия и да е като пънчета. Трябва и късметите да напиша ( ще ги напечатам, но ще са под формата на елхички). Мисля да спретна и глю вайн за скиорите ( и за мен)

# 1 687
  • Mediterraneo
Ние сме в сестра ми, както обикновено. Тя ще приготви сарми и печено месо, от мен салата( мислех Снежанка и Руска, ама ще е друга вероятно), баница, баклава и торта( голям ужас стана тортата, кремът ми не е сладък, заквасената сметана беше изключително рядка, абе едва я сглобих, пък какво ще ядем, ще видим). Баклавата ми стана разкошна. Довечера ще наредя баницата, само да я изпека утре вечер. Салатата още я обмислям. Две разядки с крема сирене ще направя- едната с печени червени чушки, другата с пушена сьомга.

# 1 688
Тарти, обикновено такива торти се сервират на топки с лъжица за сладолед. Доста ефектно се получава.

# 1 689
2в1, една табутетчица там в кьошето за мен ще се намери ли? Така хубаво си го описала! Весел празник!

# 1 690
  • София
Руска салата ще правя аз,нищо специално иначе.
Даже може на Витоша да идем през деня.

Бубе,внимавай и се пази,пий аповете и на преглед пак.

# 1 691
  • Mediterraneo
Мари, тя стои права, бе, даже в чиния я наредих, без ринг. Ще се реже добре със сигурност. Въпросът е във вкуса. После ще покажа външен вид.

# 1 692
Рир, не само табуретчица, и стол ще се намери Hug. Къщата ни може да не е голяма, но сърце да е широко. За приятни гости и приятели място винаги ще има и ще са добре дошли, па ако ще и да сме като в дядовата ръкавичка Grinning.

# 1 693
  • На брега на реката
Мари, и аз не знам тежко ли е, леко ли е. Нали ми беше ядосан и не посмях, да питам много, много. Ще отида на проверка и ще видим.  Дано има резултат, че много ми писна вече.

# 1 694
Бубе, дано лечението даде резултат!

Тарти ме подсети за любимата разядка. И това ще си направя - печени и белени червени чушки с катък и орехи.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт