Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 043
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 170
Как пие Деган или Зофран? Кога?

Важно е да не се спират внезапно, а да се пият редовно за някакъв период. Тоест не трябва да ги пие като вече ѝ стане лошо, а преди това, за да не ѝ става лошо. В противен случай няма да ги задържи и изпадате в омагьосан кръг - повръща ѝ се, пие хапчето, повръщо го и няма резултат.

На Ваше място бих търсил вариант за еднократно венозно вливане на лекарство против повръщане с цел да спрете процеса в момента. Може да сложат и електролити, защото вероятно в някаква степен е обезводнена. След това спазвайте стриктно схема с перорално средство против повръщане преди да ѝ е станало лошо.

# 1 171
Силвия,
Зофран давайте сутрин и вечер от вечерта преди вливката до 5-тия от вливката вкл. Независимо има ли гадене, то появи ли се, вече е късно.
Деган същите дни, но сутрин, обед и вечер половин час преди хранене.
+ квамател и други протектори за стомаха.
Ако въпреки това много повръща, намерете лекар или сестра да ги вливат венозно поне първите 3 дни от вливка.
Какво точно е лечението? Извинявай, писала си, но съм забравила.
И друг път съм споделяла, че в Токуда 3 дни много силна премедикация ни правеха и бяхме почти всички ок, даже и на работа ходехме (по-младите).
Успех и дано по-леко ги понася! Heart

# 1 172
Правиха ми вчера компютърна томография за проследяване на развитието, трябваше понеделник да ходя да обсъждаме резултата. Вместо това днес се обади една докторка и ми каза, че нищо не се вижда на скенера, няма находки никакви, и комбинирано с добрия туморен маркер, съм ок и този път.
Да напомня, че шансовете ми за преживяване бяха мизерни - 6 до 8 месеца, така наречения четвърти стадий - множество далечни метастази, от 2018 всичко беше изрязано, облъчено, химизирано и от миналия май съм без терапия.

Пожелавам такова развитие на всички потърпевши от гадната болест.

# 1 173
uncommon, Hug
Честито! Много се радвам, само такива скенери да имат всички в групата!
whitefrang,   специално и за теб пожелавам добри новини! Heart

# 1 174
Uncommon, прекрасна новина!
Все така да си в следващите поне 50 години!

# 1 175
Правиха ми вчера компютърна томография за проследяване на развитието, трябваше понеделник да ходя да обсъждаме резултата. Вместо това днес се обади една докторка и ми каза, че нищо не се вижда на скенера, няма находки никакви, и комбинирано с добрия туморен маркер, съм ок и този път.
Да напомня, че шансовете ми за преживяване бяха мизерни - 6 до 8 месеца, така наречения четвърти стадий - множество далечни метастази, от 2018 всичко беше изрязано, облъчено, химизирано и от миналия май съм без терапия.

Пожелавам такова развитие на всички потърпевши от гадната болест.
Браво, прекрасни новини! Дано само такива да чувате за напред! Пожелавам ви го от все сърце

# 1 176
  • София
Uncommon, Брава, голямо Браво! В този скапан ден, това е първото нещо, което ме зарадва.

# 1 177
Uncommon, чудесна новина! Все така занапред!

# 1 178
]Uncommon, поздравления и едно голямо браво! Дано всички да имаме достатъчно сили, за да се преборим и да стигнем до такъв етап от лечението на тази нелека и неприятна болест!

# 1 179
Uncommon, това е едно от най- хубавите неща, които съм прочела напоследък! Бъди здрава и се радвай на живота пълноценно!

# 1 180
Здравейте, баща ми беше опериран от карцином на дебелото черво миналото лято, без разсейки. След това му назначиха ХТ, като по време на вторите вливания получи инфаркт. Спряха ХТ и сега е само на проследяване. Прилагам резултатите от вчерашния КАТ. Виждам, че са добри резултатите, но какво означава стабилен ход на основното заболяване? 🤔 благодаря и желая здраве и добри новини на всички!

# 1 181
Означава, че сте големи късметлии и въпреки липсата на терапия няма влошаване! Hug

Какво знаете за тези нодули в белия дроб?

# 1 182
Днес излезе вторият скенер след направена химио и лъчетерапия. Притеснява ме изречението за субкаринален ЛВ с намалена метаболитна активност и цифрите след това,както и ингвиналните ЛВ с редуцирани размери. Всъщност колко трябва да е нормално функциониращ ЛВ като стойност? Благодаря на отзовалите се!

# 1 183
Означава, че сте големи късметлии и въпреки липсата на терапия няма влошаване! Hug

Какво знаете за тези нодули в белия дроб?
Благодаря🙂 Тези нодули се видяха и на ПЕТ скенера преди 6 мес, но установиха, че няма метаболитна активност. Бяхме на консултация при Проф. Дудов, който беше на мнение, че няма нищо притеснително на този етап. Имайки предвид, че терапия на този етап не е възможна заради сърцето, татко само да се наблюдава през 6 мес.

# 1 184
Mury9,
Вместо да се притесняваш, трябва да се радваш на тези думички!
Това значи, че лечението дава резултат. Лимфните възли НЕ трябва да са уголемени и НЕ трябва да имат метаболитна активност над физиологичната.
Много хубави новини вчера и днес в темата! Дай Боже, все така да е!

Adi, радвайте се и отпуснете душите си! Hug

Общи условия

Активация на акаунт