Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 484 601
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 150
Не е проблем, ако резултатът от пет скенера излезе преди вливката.
Защото евентуално той може да покаже нещо, което да наложи смяна на препаратите за лечение.

# 151
Бог отпред,доктора след него и ти след тях.Успех.

# 152
Страх ме е утре за бронхоскопията. Как ще мине, как ще я понесе. Дали трябва да чакам да мине самата интервенция.

# 153
С тоя Ковид дали ще те пуснат да чакаш вътре.Ако не те пуснат трябва да чакаш в колата.В някои болници дават телефони за информация.Всичко ще мине,не се настройвай отрицателно.И като знаят,че си медицински работник няма да смеят да те изнудват и лъжат както другите хора.Ще чакаме да се похвалиш с добри новини.Дай му да си има по 10 лева,ако се наложи някоя санитарка да му помогне за нещо.

# 154
Djoleva, стискам палци всичко да мине бързо и с възможно най- благоприятен резултат!
Включих се само да кажа,че в средата на септември баща ми претърпя операция от рак на дебелото черво в Токуда и въобще не се е налагало на никой да бута пари по джобовете за да му обърне внимание. Всички бяха мили и внимателни. Самия професор, който му прави операцията обясни всичко на нас, веднага след нея, докато баща ми още беше в операционна за да излезе от упойка.

Пожелавам на всички ни здраве и само до ри новини през новата 2021г.

# 155
  • София
Zigi и bubblina, благодаря ви момичета! Благодаря за помощта!
Джолева, вярвам, че ще вестите ще са добри! 🤗

# 156
Приеха го в Токуда. За съжаление най вероятно е 4 стадии. Има метастази и в двата бели дроба. Бронхоскопията ще е утре най вероятно или днес след обяд ако успеят да смогна. Ще направят изследвания за химио, таргетна или имунотерапия е подходящ. Операция няма да се прави.

# 157
Приеха го в Токуда. За съжаление най вероятно е 4 стадии. Има метастази и в двата бели дроба. Бронхоскопията ще е утре най вероятно или днес след обяд ако успеят да смогна. Ще направят изследвания за химио, таргетна или имунотерапия е подходящ. Операция няма да се прави.
Джолева, за бронхоскопията си права да се притесняваш, защото си е интервенция и едва ли ще е приятно. Но ще направят така, че да е поносимо за него, иначе нали е ясно, няма да могат да му го направят. Ти си му опората, гледай да си силна. А четвърти стадий, зависи на какво и подробностите какви са на конкретния случай, но по принцип е лечимо, поне до степен да не нараства повече и да се закрепи на някакво съществуващо ниво, но даже и подобрение е напълно възможно да има. Ужким за излекуване не бива да се говори, но реално според мен и излекуване не е напълно изключено. Аз съм почитател на операциите, та жалко, че няма да правят, но пък може точно другите методи да са по-подходящи в случая.

Gina L, стискам палци! След пет скенера човек не се чувства зле, всъщност нищо особено не чувства, освен остатъци от напрежение и притеснение. Няма проблем, щом така са ти казали. Да не стои близо до бременни и кърмачета първия ден след ПЕТ скенера. Обикновено резултатите ги бавят, но в този случай може и малко по-бързо да ги направят. Но и да не станат преди вливката, за по-нататък ще се знае.
Ето полезни съвети за преди ПЕТ скенера:
http://svmarina.com/index.php/bg/%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB% … D0%BD%D1%82%D0%B0
Наистина е добре да не се натоварва - да няма физическа активност в деня преди ПЕТ скенера, защото иначе лъчението повече може да увреди разните тъкани - с физическата активност се подобрява кръвоснабдяването. Идеята е вредните неща по-бързо да се изхвърлят, та да пие и  повечко течности след това.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:14 от Uncommon

# 158
Я не се шашкай.На мен ми бяха казали четвърти за
точат предоперативно за лъче и химия,а се оказа първи стадий.Отидете и другаде,в някоя провинциална болница.Довечера ще ти пратя на лични епикризите и ще видиш,че преувеличават за да стресират хората и да им мъкнат пари.

# 159
  • София
Джолева, кураж! Бъди силна заради него!
Uncommon, благодаря ти! Бях се притеснила да не е болезнено...

# 160
Джолева, кураж! Бъди силна заради него!
Uncommon, благодаря ти! Бях се притеснила да не е болезнено...
Колкото рентгенът е болезнен. Wink Май слагат контрастно вещество, ама и то не е чудо невиждано, просто се влива нещо през един абокат.

П.П. Буболина, ти си имала късмет и не е било четвърти стадий, но на други хора си е просто четвърти стадий. Което обикновено значи, че има разсейки в далечни органи. Някои просто го имат. Добре, че не е било така с теб. В твоя случай май доста грешки са се натрупали, нали на теб ти бяха намерили простата с увреждания, пък после - ама извинявайте, нещо сме сбъркали, ама само за това.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:45 от Uncommon

# 161
  • Другата България
Словосъчетанието "за съжаление" го забравяш. Забравяш го напълно не само пред него, а и пред себе си и децата. Ти отсега си се предала, а именно сега трябва да си силна и да си до него, защото съм убедена, че е изплашен не повече от теб. В такива моменти  болните освен за себе си се притесняват и за близките си - как ще им се отрази, да не се разболеят и те, да не изпаднат в паника.....стягай се, нито има място, нито има време за "дупки".
Вървиш стъпка по стъпка, точно както те посъветваха по-напред в темата. Насочват те къде, проучваш още едно-две-три места, и започваш каквото трябва. Започвате го, двамата.
Вече сте в Токуда, в Сити клиник е ММ на проследяване, доволна съм от условия, писала съм, но сега вече пациентите са в пъти повече и все повече попадам на мнения, че за някои от тях неглижират нещата. Просто не смогват. Това също го имай предвид. Но те съветвам да е в София, ние опитахме в прованса, не се получи.

# 162
Джолева,
В добри ръце сте! Добра апаратура, добри специалисти са в Токуда.
Химио и и имуно ви препоръчвам пак там да правите, екипът са страхотни.
Глупости като да ходите в провинцията няма да слушаш!!!Цяла България се натиска за Токуда, пък вие в провинцията...Д-р Обрешков от медицинска онкология е специалист по рак на бял дроб, запишете си час при него.

# 163
Затова в Токуда като се влошат и ги пращат в държавната.И софийския и селския лекар са учили по един учебник,въпроса е кой колко е разбрал.

# 164
Джолева,
Писах и преди време: в двете теми за рак има един ИСТИНСКИ адекватен човек: Hope4C. Много е чел, много знае, много помага. Следвай му съветите и няма да сгрешиш.
*Всички други сме добронамерени, но не можем да те посъветваме по най-правилния начин.
Успех! Heart

Общи условия

Активация на акаунт