Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 490 880
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 500
Според мен - доброкачествени са. Нямат отношение към онкологичния проблем.

# 1 501
Благодаря на всички с информацията за хемоглобина. Част от нещата ги приема. Ще добавя и новите.

# 1 502
Здравейте, не съм писала скоро, но чета... утре мъжът ми е на ПЕТ Скенер в Дървеница. В Сити изобщо не ни се чака, просто искаме да мине по-бързо.
Средата на март прави тук в Пловдив, (беше добър), но искаме да се повтори другаде....Постоянно се съмнявам в разчитането, и той също. Постоянно си мислим, ами ако не са видели нещо или ако грешат. ТМ са в норма, миналият месец беше на контролен преглед .

# 1 503
В Онкологията са добри и лекарите, и техниката. Желая Ви хубави резултати!

# 1 504
Тези мисли да много вредни Hug
По-добре всеки път искайте второ мнение, отколкото да се тормозите по този начин Hug

Моля те кажи лично ли носихте документите за пет скенера в Дървеница или може и по електронната поща. Аз също смятам в края на месеца да направим там, освен ако онкологът не препоръча друго място. Останах очарована от проф. Пиперкова като ходих за второ мнение и затова искам там.

# 1 505
Тези мисли да много вредни Hug
По-добре всеки път искайте второ мнение, отколкото да се тормозите по този начин Hug

Моля те кажи лично ли носихте документите за пет скенера в Дървеница или може и по електронната поща. Аз също смятам в края на месеца да направим там, освен ако онкологът не препоръча друго място. Останах очарована от проф. Пиперкова като ходих за второ мнение и затова искам там.

Ние ги подадохме чрез куриер. След това ни се обадиха за уточняване на точната дата на процедурата, имаше обяснения по телефона какво трябва да се закупи и какво е нужно още като документация да носим. Успех Ви желая!

# 1 506
Някой минал по този път може ли да ми каже колко се бави писмото от ТЕЛК. Подадох ме документи за удължаване на болничните. Преди повече от 2 седмици и все още няма писмо за явяване пред комисията

# 1 507
Около 3-4 седмици се забави при нас. От София сме. Взе повече време от миналите пъти.

# 1 508
В Пловдив отивам с писмото в ТЕЛК, свалят ми досието от там го нося в комисията изчаквам и ми дават продължението. Всичко се случва в рамките на деня, даже в приемната където давам писмото има табела, че не чакаме ред и минаваме веднага. В София явно е доста тромаво. 🤷

# 1 509
В Пловдив отивам с писмото в ТЕЛК, свалят ми досието от там го нося в комисията изчаквам и ми дават продължението. Всичко се случва в рамките на деня, даже в приемната където давам писмото има табела, че не чакаме ред и минаваме веднага. В София явно е доста тромаво. 🤷
Е аз въпросното писмо чакам вече близо 20 дни.
Де факто съпругът ми сега е без болничен от 28. 06.В службата му знаят но се притеснявам

# 1 510
Аз съм чакала и над месец. Няма страшно с болничния, те имат грижата да покрива целия срок.

# 1 511
Де факто съпругът ми сега е без болничен от 28. 06.В службата му знаят но се притеснявам
На мен това писмо ми го дават от болницата където правя химиите.

# 1 512
На мен това писмо ми го дават от болницата където правя химиите.
Това е протокола за ТЕЛК. Ние също го получихме от болницата, отидохме в ТЕЛК по местожителство, подадох ме документи/за първи път ни е/и сега чакаме

# 1 513
И първия път не съм чакала нищо, пак беше същата процедура, която описах.

# 1 514
Отново ще ви притеснявам, този път с въпрос от друго естество, и ще съм ви благодарна за помощта. Изчетох цялата тема вече два пъти.
От три седмици минах на оксикодон от 20 мг и на лепенки от75 мг( това ми даде онколога). Болките вече не се покриваха само от кетонал( грубо, в началото 3 хапчета ме държаха в някаква кондиция, после взеха да действат до петия час). Вече два пъти питам онколога си какво да очаквам от изписаните лекарства, и той твърди че ще покрият болката. Обаче не става така, покриват я само ако паралелно с тях продължавам да взимам кетонал. Когато споделих това с него, той ми казва че няма проблем, мога да взимам и аналгин и парацетамол, а и да увелича двойно дозата на оксикодона.
Добре, но мен ме притеснява поемането на такова количество опиати и обезболяващи, и заради стомаха, а и по принцип.
В прочетеното тук в този форум останах с впечатлението че това е някаква норма( опиати плюс аналгин в по-сериозни количества). Аз обаче мисля да търся някаква алтернатива по ред причини - привикването явно е много бързо, ефекта е по-скоро в съненото състояние отколкото в обезболяване, количествата лекарства са рискови по много причини. В крайна сметка, ако ми е останала  половин година а ефекта от “обезболяването” изчезва за месец, после какво?
След първата операция използвах почти година Сбд, но не като обезболяващо, а по-скоро като успокоително. Сега след втората пак си взех, вече 20%, и за нервите определено действа, но за потушаване на болката явно са необходими още по-сериозни проценти. А и лекарствата са си лекарства, действат относително бързо, сбд действа с натрупване. А и не ми се влиза в схеми, в които непознати ще ми бъркат високи дози сбд без да ги зная ни какви са, ни какво ми дават.
Моля за съвет. Ако знаете схема за обезболяване която да е по-разумна, ще се радвам да я споделите.
Иначе, не виждам смисъл да си правя мозъка на пихтия, при все че пак се наливам с обезболяващи.
Благодаря ви много!

Не се притеснявайте, и над месец се бави( миналия август не работиха). Сега, и при мен преди три месеца отне месец. И няма причина за шашкане, тъй като дори и хипотетично да откажат болничен, издават такъв за до датата на явяване. Работодателите знаят че и с три месеца закъснение пак ще си получат документа.
И отново, влязохме в юли, почват почивките/отпуските, намален състав... всичко си е в реда на нещата.
А ако искате просто да успокоите съпруга си, обадете им се по телефона и те условно ще ви ориентират.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 20:04 от Nadkinka

Общи условия

Активация на акаунт