Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 193
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 560
Сигурно предходния не е бил светило.Те светилата си се познават и си пазят гърбовете.

# 1 561
Споменавали сме го и преди с добро, ще го спомена отново - проф. Стефан Ковачев (ВМА). Отличен оператор. Нахоква пациентите като е в криво настроение, но работата му компенсира.

# 1 562
Каза ми, че са много добри приятели с проф. Костов (Директор на Майчин дом, София).

# 1 563
И с пловдивските и плевенските светила е приятел.

# 1 564
  • варна
Здравейте,не съм писала отдавна в темата.
Просто ние загубихме битката преди време.
Сега обаче май пак ще трябва да се изправя срещу това чудовище 😟
Ще разкажа накратко,от извесно време имам едно зацапване и кървене извън цикъл,днес бях на гинеколог,имам някъква язва на маточната шийка,която според докторката е доста голяма и странна(раждала съм 2 пъти,но секцио) един вид това раждане не се брой,за да се засегне шийката.
В понеделник ще ми правт биопсия.
Просто ще се побъркам докато излезе резултата.
Сямо преди 2 месеца изгубих най-близкия си човек в борбата точно срещу рак на маточната шийка.
И сега не знам какво и как да мисля.
Моля,ако има някой със същия чете да сподели някъкво мнение.
Преди биопсията ви съветвам по най бързия начин да си направите здравна застраховка. В темата за хистеректомията въпроси и отговори има доста информация. И горе главата

# 1 565
Ако става дума за допълнителен здравен фонд, при тези, с които съм имала работа, не се покриват злокачествени заболявания (да не дава господ да е такъв случаят), а ако е здравна застраховка, при тях пък има период от 6 месеца, за да влезе в сила.

Карагьозов и на нас ни каза, че не е свършена добре работата. Но мен ме подразни това. 7 години по-късно е лесно да намираш кусури, а първата хируржка каза, че мама е изкървяла лошо и затова е спряла. Другото лошо впечатление беше, че предложи трета операция без ясен план какво би могъл да направи той като гинеколог при условие, че заболяването беше напреднало с разсейки в бял и черен дроб.

За гинеколог препоръчвам професор Томов.

# 1 566
Да, повечето здравни застраховки в България не покриват злокачествени. При сключване, се попълва въпросник, в който се описват здравословните проблеми, съществуващи към момента.
По закон, застрахователят има право на цялата информация за здравословното състояние на лицето и може да я изиска от всяко лечебно заведение и от НЗОК. Имайте го предвид, ако решите да спестите нещо.

# 1 567
  • в пералнята
И имайте предвид, че ако застраховката е сключена през посредник, може да бъде анулирана във всеки един момент от застрахователя, без допълнителни обяснения. Те тези врътки много обичат да ги правят.

# 1 568
Звънях в ТЕЛК Благоевград,тъй като все още нямаме писмо. Целият юли са в отпуск и дата ще е в август. Ще стане месец и половина без болничен.

# 1 569
Ще му дадат със задна дата.Само плащането ще се забави.

# 1 570
Винааги дават болничен, независимо колко време е минало. Единственоо може да има проблем, ако са изразходвани всички полагаеми отпуски по болест, даже и чрез ТЕЛК, но не това е вашият случай.

# 1 571
Ще му дадат със задна дата.Само плащането ще се забави.
Е за плащането е ясно. Не е проблем

# 1 572
И имайте предвид, че ако застраховката е сключена през посредник, може да бъде анулирана във всеки един момент от застрахователя, без допълнителни обяснения. Те тези врътки много обичат да ги правят.
Това не е вярно.

# 1 573
Здравейте, въпрос имам. В петък ще правят сцинтриграфия на костите на баща ми. Дали са му листче на което пише,че трябва да носи направление с талон 8а, проц 35 или 37...и едно абсолютно празно мед направление само с подпис и печат на лекар -онколог,закачено към него листче на което пише,какво изследване ще се прави...та сега се чудя...това ли е въпросното направление или трябва да търсим друго?

# 1 574
  • София
И аз се включвам с въпрос. Не знам дали някой има опит с тези неща и би могъл да ми отговори, но просто да си кажа, дано ми олекне. Оперираха вчера баща ми, лапароскопски. Лекарят е доволен от това, което е направил и дава хубави прогнози. Видимо няма разсейки, махнал е лимфни възли. Дотук добре. Но баща ме не иска да съдейства, да се движи, само лежи. Оплаква се от болки, не иска да пие вода. Според него някоя от системите му действала зле и му надувала корема. Лекарят е притеснен, че много негативно се отнася към всичко и само се оплаква. Не знам дали може да е неадекватен от упойката все още. Искам някак да му помогна, ако сме там може да го караме да става, но не пускат в отделенията. От утре се очаква да му дават и течна храна. Надявам се да му даде сили. Като се изправил, му се вие свят и затова не иска да става. А газовете няма как сами да излязат, като лежи съм чела, че повече дразнят. Имам три операции, две секцио и  една за миома, знам колко е неприятно да се страхуваш да ходиш, но съм ставала. А той сякаш се е отчаял. Все едно е друг човек. Не чува какво му говорим, само това повтаря. Много съм отчаяна и наистина не знам как да му помогнем. Възможно ли е наистина да му е от някоя система или е само от този газ, който се ползва при лапароскопията. Ще питам утре и лекаря. Случвало ли се е на някой ваш близък? Просто не си представям ако беше по-тежък случай, как би го понесъл... Винаги ни е бил опора и подкрепа и се е държал, сега все едно се е предал. Sad А е още в началото.

Общи условия

Активация на акаунт