Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 669
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 590
Elwing, като се оправи след операцията, ще му направите един скенер на бял дроб за ваше успокоение.

# 1 591
  • София
Тоест може и на своя глава да го направим? Стига той да се съгласи... Благодаря ви за отговорите!

# 1 592
Абсолютно. И ние така направихме преди 5 години.

# 1 593
Дано резултатите са ви добри! На всички това пожелавам! Скенер на цяло тяло ли е най-добре? Аз не съм много наясно. При баща ми правиха само на долната част на корема. За белия дроб снимка само достатъчна ли е? Понеже четох, че от дебелото черво дава разсейки на черен и бял дроб и се чудех защо не правиха скенер на тях. Може би в последствие.
Днес е малко по-добре уж, поне по телефона така звучи. Не знам дали може да им се дават някакви успокоителни, за да може да спят поне. Дали се правят консултации с психолог?
На мъжа ми му правиха Пет скенер на цялото тяло,  може би така ги правят, незнам. И двата пъти беше така.
А за очакването на резултати при всички е паника и ужас най-вероятно, според мен човек веднъж като се сблъска с болестта няма как да живее като преди нея. Винаги си остава страхът и мисълта, че може да се върне. До някъде това може и да е добре, за да се следят нещата и да не се отпуска човек...незнам, но напоследък си го мисля и това. По-добре скенери през 3месеца, отколкото да се изпуснат нещата. Пет скенера и той не е безобиден де след като диктуват 1 лист инструкции преди изследването, но няма май друг начин за следене до този момент.

# 1 594
  • София
И аз така мисля, че нещата трябва да се следят. От друга страна нали непрекъснато се говори за позитивната нагласа и нейното значение за добър изход от болестта. И непрекъснато се лутаме между двете.
Исках да попитам и за нещо, което ми сподели един човек, чиято жена приеха също за операция. Каза, че си е вдигнал хемоглобина и се е отървал от стомашни проблеми с помощта на прополис. Бил му паднал до 60, отказал колоноскопия и се лекувал така. Чувствал се прекрасно. Възможно ли е да има някакъв чудодеен ефект или маскира проблема в момента? Знам, че трябва да се внимава с всякакви билки и добавки, но това ми стана наистина странно.

# 1 595
Аз преди няколко седмици попаднах на една рецепта със сусамов тахан може да прочетете за ползите му.Пише ,че в една лъжица има повече желязо от колкото в една порция месо или нещо такова .Засилва имунитета,регулира кръвно,захар, холестерол и т.н Рецептата ми е 50/50 пълнозърнест сусамов тахан с мед и какао на вкус.Аз и майка ми го приемаме всяка сутрин,може да се опита за хемоглобин

# 1 596
  • София
Явно му е попадало и това като информация на баща ми, защото знам, че го взима. Благодаря!
За хората с диагноза като неговата - карцином на дебело черво, мога ли да питам дали освен нисък хемоглобин са имали и чести оригвания? Или да търсим причина и в горния отдел на храносмилателната система? В момента и хълца доста, предполагам пак заради този газ от лапарото. Ще попитам дали може еспумизан или нещо друго газогонно. Не съм очаквала, че нещо такова може да изиграе роля за възстановяването му. И разбира се, все се страхувам, че има нещо, което не ни казват или изпускат в цялата картина.

# 1 597
Потвърждавам за тахана. Добър е и за костите. А описаната рецепта с мед и какао е почти като шоколад Blush

# 1 598
  • София
Да споделя как вървят нещата при нас. Откри се все пак проблем, заради който е това подуване - има разширен стомах. Отново са му сложили сондата и доста е изтекло, вече се чувства много по-добре. Сега притеснението ми е на какво би могло да се дължи това. Лекарят каза, че няма общо с диагнозата. Не било изключено като усложнение от операцията, но той имаше чести оригвания и преди това. Четох тук, че рядко има човек с два вида рак едновременно, но дали е възможно да има нещо по тънките черва, което да е дало разсейка към дебелото? Или не се "движат" по този начин? Правили са му ехограф вчера, днес е на рентген. Все още чакаме и хистологията. От първата, след колоноскопията, диагнозата е високодиференциран аденокарцином. Би ли могло да излезе нещо съвсем различно сега? Като чета тук колко различни са заключенията някой път, се плаша направо...

# 1 599
Elwing,
Личи си, че си много притеснена. Hug
Нали имате скенер на корем - ако имаше друг проблем, щяха да го видят. Съмнявам се да има друг рак, просто с тия операции и при тази възраст се получават усложнения. Майка получи херния....
Ще повторите хистологията. Ти прецени дали да поискаш блокчета сега или след като го изпишат.

# 1 600
  • София
Сигурно съм досадна, за което се извинявам. 🤗  Но не сме се сблъсквали с тези неща и възникват въпроси. По принцип не съм нетърпелива, дори обратното, но все мисля да не изпуснем нещо сега. Може би трябва и да спра да чета за различни случаи и да се доверя на лекарите.

# 1 601
Elwing,
Не искам да притеснявам никого излишно, но при мой близък не се видяха разсейки на тънките черва на скенера (които са били множество), а при операцията. Доколкото знам това място доста рядко е засегнато от метастази, така че Ви съветвам да не се притеснявате за това, щом лекарят е казал така.
Това което съвпада като симптоматика е хълцането, което в нашия случай беше симптом на засегната диафрагма.

Пишете ми ако имате допълнителни въпроси. Heart

# 1 602
Да, определено спри да четеш на сто места. Една дама ми писа на лични какви ужаси чете в групите във фейсбук. Посъветвах я да спре и да се придържа към по-достоверни източници. В темите за рака в този форум пишат достатъчно препатили и компетентни хора, които винаги са отзивчиви и умерени Hug

# 1 603
Да, определено спри да четеш на сто места. Една дама ми писа на лични какви ужаси чете в групите във фейсбук. Посъветвах я да спре и да се придържа към по-достоверни източници. В темите за рака в този форум пишат достатъчно препатили и компетентни хора, които винаги са отзивчиви и умерени Hug

Подкрепям с две ръце! Само се филмираме повече, когато четем като в несвяст. Не си мислете, че пътят или развоят на болестта ще бъде еднакъв с този на някой друг. Различни хора сме като психика, имунитет, борбеност и физическо здраве, за да се налага като калъп нечия болест върху друга. Няма да забравя една мисъл на проф. Пантев, която много хора приемат дословно... "Знанието носи печал... Останете весели!" Та така ...  бъдете здрави и позитивни, мили хора!

# 1 604
  • София
Абсолютно е така. Благодаря на всички! Аз понеже и работя в подобна сфера - биолог в клинична лаборатория, и съвсем се филмирам. Знам някои неща, колкото да се притесня и да съчиня хиляди възможни усложнения, вероятно дори не мога да измисля всички. И то не е като негативна нагласа, просто си имам едно на ум. Баба ми по майчина линия, мир на душата й, беше с лимфом. Даваха й 5г живот, но тя имаше толкова силен дух, издържа химиотерапиите и живя 15г, като почина от съвсем друго. Никой не може да каже със сигурност и да дава оценки. Както се казва - човек предполага, Господ разполага. Желая здраве и спокойни дни на вас и вашите близки!

Общи условия

Активация на акаунт