Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 453
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 3 030
В кръвния център приемаха такива дарения преди, така че явно ги ползват. Потвъждавам казаното за д-р Лекова-Никова. И аз съм с много добри впечатления за нея.

# 3 031
Малко веселба, че не се издържа на напрежението иначе. Питам я Как е, обяснявам каква е ролята на моноклоналните антитела, които са й вливали, чувства ли промяна от вчера, подобрение има ли?
Отговор: Да, бе, нищо ми няма (laugh)! Аз съм силна жена, ти какво си мислиш?!?

След което ми се дадоха детайлни указания как точно да сготвя яйца по панагюрски Joy

# 3 032
Браво, Зиги!
Майчето ти наистина е силна жена!

# 3 033
Браво, Зиги! Радвам се!

При баща ми излезе KRAS Exon 3. Това май не е най- добре, след първи четения....

Тепърва ще носим всичко в онкологията. Не Тимчева дали да пиша?

# 3 034
Браво, Зиги! Радвам се!

При баща ми излезе KRAS Exon 3. Това май не е най- добре, след първи четения....

Тепърва ще носим всичко в онкологията. Не Тимчева дали да пиша?

Да си кажа честно, с този KRAS каквото и да се изследва, все не е както трябва... Дали ще е мутирал, пък дали ще има медикамент точно за тази мутация, пък дали ще се повлияе мутацията дори и с медикамента.... Всичко е в сферата на вероятностите... Ако някой е по-наясно, моля да обясни, да можем и ние, невежите, да разберем... Чета за разни антигени, антитела и кашата става все по-голяма... Ех, едно време проф. Пантев беше казал, че знанието носи печал... И може би е напълно прав...

# 3 035
  • Пловдив
Само за G12C има  ТТ за множество първични локации но не се плаща от касата, но все още има клинично проучване .За Химия  която действа  на различните варианти не знам.
https://www.cancer.gov/news-events/cancer-currents-blog/2021/fda … -lung-cancer-kras

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 19:07 от whitefang

# 3 036
Минавам да дам отчет.Направихме консултация с проф.Тимчева.Днес ни даде отговор и насоки.Лечението е правилно.Да направим Пет-Кт ,а да не чакаме два месеца.
Благодаря на всички за подкрепата,насоката и всички изчерпателни мнения.
Искам да пожелая на Вас и вашите семейства
За всеки дом любов, топлина.
Човечност и щастие сбъднато.
След всеки – ярка светлина!
Нека да сме живи, да сме здрави!
Щедри, благодарни и сърцати!
От мен това пожелавам!
От Бог – със вяра по-богати!
Светло посрещане на
Рождество Христово!

# 3 037
Честита Коледа на всички! Нека бъдат много здрави, борбени и щастливи всички, които обичаме!

Снощи имахме две трапези - една за нас и една за майка в мини вариант. Детето й казва: "Бабо, ти си имаш частно парти!" Joy

Тя се чувства добре, утре сме на контролен преглед. Моят тест и на детето са отрицателни.
Та така - от лимоните по Коледа си направихме лимонада!

# 3 038
  • Другата България
Честито Рождество!
Здрави и благословени да сте, вие и близките ви!

# 3 039
Честита Коледа!

Дано Новата година е по-добра от изминалата!

# 3 040
Честита Коледа! Да има мир и любов в сърцата ви, бъдете здрави вие и вашите близки и нека коледното чудо споходи всеки един от нас!
Светли празници!❤

# 3 041
Честита да е! Много здраве, спокойствие, мир и чудеса да спохождат дните на всеки един в тази група и на неговото семейство! Амин!

# 3 042
Честита Коледа и от мен на всички! Няма какво да ви пожелая освен здраве на вас и на всички от семействата ви! Пожелавам ви всички да имаме късмета да минем през изпитанията, които животът ни е подготвил.
Нека бог да е с всички нас и да дава сили за борбите, които всеки води!
Честита Коледа 💜
П.С  Зиги много се радвам да прочета, че всичко е наред покрай гадния ковид! 💜💜💜

# 3 043
Честит празник! Днес моят мъж е именик, желанието ми е да е здрав и да се справи успешно с болестта. И като казах успех... Дотук със сигурност отбелязах двама души, които са се справили успешно-бащата на Норе и Uncommon. Може да има и още, разбира се, и дано да има... Май и в двата случая става въпрос за лечение в чужбина.. Поправете ме, ако греша,  но това ми навява други мисли... Че лечението в чужбина вероятно е по-адекватно. Много ще се радвам да ме оборите,  всъщност.. Пишете за първа, вгора линия на лечение,  инхибитори и т. н. Ако не се спазят тези линии,  означава ли, че лечението няма как да е успешно? Лично мен ме интересува ректалния карцином и моля за някакви сайтове,  откъдето черпите инфо  и евентуални линии на лечение. Не знам обаче дали не бих се оплела още повече или не бих се ядосала,  ако вече евентуални линии не са приложими при нас. Но все пак,  може би за всички останали ще е полезно.
   Норе, към теб специална молба.. Да публикуваш отново сайта с истински вдъхновяващи истории... Търсих го назад,  но не го открих.. Мисля си,  че малко повече вяра и надежда в тези дни не са излишни... Бъдете здрави!

# 3 044
Mury9, да ти е жив и здрав именника! С вяра и упоритост, ще се справите с болестта!
Не знам какво влагаш в понятието успех - години преживяемост или пълно излекуване. За някои случаи е възможно само първото, за други - второто.
Преди 5 години без проявява на заболяването значение излекуван. Сега май няма такъв период.
Колоректалният рак се лекува успешно и има утвърдени протоколи за него. В първата епикриза на майка бяха посочени изрично страницата и името на гайдлайна, от който е взето лечението. То обикновено задължително включва платина и 5флурацил. Няма десетки възможности за лечение на нито един вид рак.
Редактирам се, защото намерих информативен материал на български за дебело черво, но с оглед:
Ракът на ректума или на правото черво е третата по честота локализация в света. Като подтип на колоректалния карцином, чиято честота на заболеваемост се увеличава бързо в Турция и в света през последните години, ректалният карцином е малко по-опасен от туморите на дебелото черво.

https://www.cancercare.bg/vidove-tumori/kartsinom-na-debelo-cher … tite-za-lechenie/

Но ако ще се чувствате по-спокойни, отидете в чужбина или направете консултация по документи, за да видите те какво ще ви предложат.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 09:49 от zigizagi

Общи условия

Активация на акаунт