Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 499 923
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 3 135
  • Пловдив
Аз доколкото  разбирам , всъщност е "човъркал ",но не е успял да вземе материал с бронхоскопията. И не му прави чест така да извърта вместо да каже прямо истината, което означава да признае грешната си преценка за възможността да се вземе с бронхоскопия материал от там. И сега ще трябва втори VATS  след голямо забавяне, за биопсичен материал.

# 3 136
Whitefang, можем само да гадаем дали не е успял наистина или е забравил и изобщо не е правил опит.
Не ми се вярва да не може да се вземе тънкоиглена.
Явно ще се ходи при друг хирург. Няма как да повярвам, че двете метастази са еднакви като едната се влияе от лечението и се смалява, а другата избуява.

# 3 137
И на мен по разказа на Зиги ми прилича на увъртане на човек, който просто е забравил. Ако не може да се вземе, какъв е проблемът да го каже веднага - "не беше възможно!", - а не да каже, че е взето, после пък за какво ви е...

На мен пък винаги са ми казвали най-лошите работи, най-лошите вероятности, до пълна откровеност. И това не е никак приятно, но явно съвестта ги кара да са изчерпателни до последния детайл. Уважавам това.

# 3 138
Заги, Минчев е безпардонен, съгласна съм. Не забравяй, че болниците са в ступор (заради Ковид). Отделно празници и отпуски.
Именно това мотане с епикризите визирах, че забавят много нещата.
Сблъсквала съм се с това почти винаги, когато съм чакала епикриза. А когато съвпадне и с някоя отпуска на лекар, става ужасяващо.
Ще ти кажа само едно - никой лекар не е много разговорлив, когато новините не са добри. Обаче от последните ти постове се усеща отчаяние. Фиксирила си се в тази метастаза, но не забравяй, че те взимат решения за кратко време при тежки обстоятелства. По някаква причина е решил да не човърка другата метастаза. Според мен вместо да се фиксираш в това е добре да обмислите следващ план на лечение и да действате. Платината наистина може да се прилага отново (при вас може би с допълнително премедикаментиране), но при нас нямаше вече този ефект.
Ако бяха в ступор, щяха да носят маски в отделението по гръдна хирургия, особено като обслужват пациентите.
Аз жалба ще пусна, защото имам основания и защото в моята работа, хората пускат жалби за далеч по-безобидни неща и държавата ни скъсва от проверки и глоби, а тук говорим за частна болница, на която сме платили и един куп пари. За сравнение - В Дървеница - коремна операция на 15 декември, епикриза, хистология и решение на онкокомисията - 4 януари.
Няма как да не се фиксирам в тази метастаза, защото само тя расте. И защото вече няма следващ план за лечение. Единственият шанс да се приложи някакво друго лечение е, биопсията да покаже, че това е друг вид тумор, а не метастаза. Или че е метастаза, която е мутирала по начин, който дава възможност да се лекува с препарат, различен от всичко до сега.
Аз не съм отишла при Минчев да му казвам какво искам той да направи. И двата пъти той ми каза какво трябва и че той може да го направи. Само, че първият път каза, че прогнозата му за тая жена е лоша и дори да я оперира, няма да я излекува, а втория път вече беше на мнение, че голямата метастаза е белодробен рак. Той може да има стотици пациенти, но аз имам една майка и много добре помня кой лекар какво ми говори.
Убедена съм, че е забравил и не е правил никаква бронхоскопия. Ако не са могли наистина, защо не ми го казаха досега. Нито по телефона след операцията, нито на живо. Не можахме с бронхоспокия, дайте да правим тънкоиглена или VATS. Просто усетих как се стегна сестрата и промени тона като я попитах тя не вижда ли в системата дали е правена бронхоскопия изобщо. Уверявам ви - вижда и очевидно видя, че не е.
Бях достатъчно смирена и уважителна с Минчев днес. Да беше казал - елате утре и ще я направим. Щяхме да идем. Ама да ми обяснява какво съм искала аз да човъркам там и че не било негов проблем, че онколозите вече нямат варианти за лечение, ми идва доста в повече. Той ми каза, че може да човърка там. Да му имам професионалния изказ.
Ще отида при друг хирург само да ми свърши карантината. Метастазата е достатъчно голяма, за да може да се достигне поне по два начина. Още 2019 г. , като беше 2 см, редови лекар от белодробната искаше да направи биопсия, но тогава онколозите не дадоха. Така че за можене - може.  

Да, ще дойде един момент, в който нищо няма да може да се направи и знам, че вървим към него след този провал. Но докато не дойде този момент, няма да спра да ходя по лекари и да търся алтернативи.
Така я разбирам аз борбата и така ще си я водя до края.

В момента аз изпускам тук парата, както Mury9 снощи я е изпуснала.
Само че аз няма да трия, вече и аз съм обръгнала и няма да се срамувам и извинявам от чувствата си заради бездушни лекари, пък били и най-големите светила.

# 3 139
Особено да каже, че не е негов проблем, е било пък съвсем излишно. Ако си свърши неговата част от работата, може да го няма и проблема. Еййй, яд да те хване.

# 3 140
Отивайте при прост лекар,известните и светилата лежат на стара слава,нищо не правят,нищо не лекуват,неглижират и само опъват парите.И други пъти съм писала и може да ставам банална,но при мене простите лекари оправиха лайната на светилата от частната болница.Зарязвайте лъскавите болници и прехвалените лекари и се ориентирайте към един лекар,при който няма толкова наплив,да си го следи и да си прави каквото трябва.Тоя какво повече знае или може от другите лекари,че му плащате да ви прави на маймуни?

# 3 141
При торакалната хирургия не е толкова просто. Минчев е един от малкото, които могат И имат техниката да правят VATS (видео асистирана торакална хирургия). Повечето други болници нямат такъв капацитет. И така оставаш без избор и стигаш до него и още един или двама, които са по-зле като отношение и от него. Писали сме доста относно торакалните хирурзи в темата за белия дроб.

Зиги, ако само за бронхоскопия ти трябва хирург, може да потърсиш проф. Деян Йорданов (ВМА). Вече не смея да кажа за някого, че е нормален, защото и проф. Петров беше такъв. Йорданов беше (и надявам се още да е) човечен.

Съжалявам за ужаса с Токуда. Не знам какво друго да кажа.

# 3 142
Bubolina73, колкото и да съм му бясна, никой не може да отрече постиженията и таланта му.
Всички сме хора и грешим. Бях готова да приема, че са пропуснали бронхоскопията. Но след тия изцепки днес, жалбата няма да им се размине.

# 3 143

dreamingfy, всеки има право да се чувства както се чувства и никой не може да оспорва това. Но всички постове на Mury9 са в един и същи тотално отчаян дух..

Само че аз няма да трия, вече и аз съм обръгнала и няма да се срамувам и извинявам от чувствата си заради бездушни лекари, пък били и най-големите светила.

Заги, с най-голямото ми уважение към теб, ще помоля никнеймът ми да не се споменава повече. Разбирам гнева ти и че в такъв момент е най-лесно да го изсипеш върху някого другиго, но не това е подходът. Изтрила съм всичко, което според мен, би могло да засегне твоя боен дух. Представи си, че все едно не съм съществувала в темата. Нямам нищо против думите, които си казала. Но е обиден тонът и начинът, по който те са поставени. Наименованието на темата е "трудна", защото, според мен, всеки би могъл да сподели тук трудностите си по пътя, без значение колко големи или колко малки изглеждат те в момента. Ето, ти също си споделила своите емоции тук, но някак си недопускайки другите да имат такива, па макар и различни от твоите. Баща ми почина преди много време от това заболяване, когато сигурно половината от лекарствените препарати, използвани сега, не са съществували. Майка ми е диспансеризирана също от тази болест. Сега е мъжът ми... Имам малко дете. Повярвай, ако имаше с кого да споделя своите съмнения, страхове и сривове, никога нямаше да напиша нещо подобно тук. А пред  семейството, както знаеш, трябва да сме силни дори когато ни се плаче...

П.П. Повече няма да ангажирам темата с моите лични чувства и емоции. Колкото и трудно да ми е. Ако имам нужда от съвет, ще питам на лични. Желая на всички успех в борбата!

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:40 от mury9

# 3 144
Mury9, недей така. С най-добри чувства ви желая и на двете светлина и надежда след лошите новини.

# 3 145
Mury9,
Извинявай, извинявай, извинявай!
Последното нещо, което съм искала е да ти оспорвам чувствата и мисля, че ясно го написах, а през ум не ми е минавало да те 'гоня' от темата! Нито пък съм искала върху теб да си изливам яда. Ядът ми е излят вече срещу отделението по гръдна хирургия, където всъщност е правилното място.

Постът с бойният ми дух е в отговор на опита на dreaminfly да ме успокои, че документите се бавят заради празниците. Тук не се познаваме и никой не знае в реалността кой с какво се занимава, какви познания има и тн. За мен и моята професия е недопустимо да оставя това без последствия и без да подам жалба, което вече направих.

Даже влязох да напиша нещо специално на теб - онзи ден говорих с един онколог, който ми каза, че е съвсем реалистично до края на годината НЗОК да започне да плаща имунотерапия за метастазирал колоректален рак! Това е още една невероятна възможност за лечение, която би могла да стои пред вас!
За нас няма да е възможно, защото вече изследвахме Микросателитна нестабилност и е ниска. Но при мъжа ти може да е висока и ако се наложи, да се възползвате И от тази възможност!

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:58 от zigizagi

# 3 146
Мъри, Зиги, Hug
Всеки човек избушва понякога, не се сърдете!
И двете, и семействата ви страдате достатъчно, и на двете едновременно ви дойдоха лоши новини в повече!
Ако някоя се нуждае от морална подкрепа или рамо, на което да поплаче, насреща съм!
Пишете на лични, може и на живо да се видим.
П. П. много пъти съм го казвала: на вас, близките, ви е по-тежко. Ние си боледуваме, а цялото обгрижване и притеснение лежи върху близките. Heart

# 3 147
Малечка Hug
Аз и в живота гледам да не се сърдя и да се извинявам незабавно, щом разбера, че съм засегнала някой. Надявам се отсрещната страна да ми прости.
Благодарение на сегашната случка, си направих анализ и установих, че моята непримиримост и т.н. борбеност се проявява във всички сфери на живота ми, представлява основен мотив за избор на професия и за други важни решения. Като всяко положително качество обаче, то носи и своите негативи, когато стане доминиращо. Така стана и сега, поради което съм благодарна на това, което се случи и написа, за да се погледна малко отстрани и да се озаптя.

Според мен на болните им е най-тежко. Майка във всички дни след операцията и по време на Ковид ми казваше, че е добре. Макар че беше ясно, че не е. После аз се разболях и дори не й го казах, а на всички останали, които ме питаха как съм, казвах, че съм добре или смегчавах неразположението си. Ми ето, сърдя се на майка (и друг път се е случвало да разбера разни неща, защото не живеем заедно и да се ядосвам), а аз съм същата. Все да не притеснявам и натоварвам хората с болежките си.
Та така. Установих, че аз съм същата като това, от което се дразня и че трябва малко да си прибера рогата, представляващи грозната част на борбеността ми. Imp

# 3 148
zigizagi,ако има полза от жалбата,пиши до къде си я писала и какъв е резултата.Аз вече мисля да ги подпуквам отвсякъде и за всичко.Писна ми да ме правят на будала и маймуна.

# 3 149
Заги, Минчев е безпардонен, съгласна съм. Не забравяй, че болниците са в ступор (заради Ковид). Отделно празници и отпуски.
Именно това мотане с епикризите визирах, че забавят много нещата.
Сблъсквала съм се с това почти винаги, когато съм чакала епикриза. А когато съвпадне и с някоя отпуска на лекар, става ужасяващо.
Ще ти кажа само едно - никой лекар не е много разговорлив, когато новините не са добри. Обаче от последните ти постове се усеща отчаяние. Фиксирила си се в тази метастаза, но не забравяй, че те взимат решения за кратко време при тежки обстоятелства. По някаква причина е решил да не човърка другата метастаза. Според мен вместо да се фиксираш в това е добре да обмислите следващ план на лечение и да действате. Платината наистина може да се прилага отново (при вас може би с допълнително премедикаментиране), но при нас нямаше вече този ефект.
Ако бяха в ступор, щяха да носят маски в отделението по гръдна хирургия, особено като обслужват пациентите.
Аз жалба ще пусна, защото имам основания и защото в моята работа, хората пускат жалби за далеч по-безобидни неща и държавата ни скъсва от проверки и глоби, а тук говорим за частна болница, на която сме платили и един куп пари. За сравнение - В Дървеница - коремна операция на 15 декември, епикриза, хистология и решение на онкокомисията - 4 януари.
Няма как да не се фиксирам в тази метастаза, защото само тя расте. И защото вече няма следващ план за лечение. Единственият шанс да се приложи някакво друго лечение е, биопсията да покаже, че това е друг вид тумор, а не метастаза. Или че е метастаза, която е мутирала по начин, който дава възможност да се лекува с препарат, различен от всичко до сега.
Аз не съм отишла при Минчев да му казвам какво искам той да направи. И двата пъти той ми каза какво трябва и че той може да го направи. Само, че първият път каза, че прогнозата му за тая жена е лоша и дори да я оперира, няма да я излекува, а втория път вече беше на мнение, че голямата метастаза е белодробен рак. Той може да има стотици пациенти, но аз имам една майка и много добре помня кой лекар какво ми говори.
Убедена съм, че е забравил и не е правил никаква бронхоскопия. Ако не са могли наистина, защо не ми го казаха досега. Нито по телефона след операцията, нито на живо. Не можахме с бронхоспокия, дайте да правим тънкоиглена или VATS. Просто усетих как се стегна сестрата и промени тона като я попитах тя не вижда ли в системата дали е правена бронхоскопия изобщо. Уверявам ви - вижда и очевидно видя, че не е.
Бях достатъчно смирена и уважителна с Минчев днес. Да беше казал - елате утре и ще я направим. Щяхме да идем. Ама да ми обяснява какво съм искала аз да човъркам там и че не било негов проблем, че онколозите вече нямат варианти за лечение, ми идва доста в повече. Той ми каза, че може да човърка там. Да му имам професионалния изказ.
Ще отида при друг хирург само да ми свърши карантината. Метастазата е достатъчно голяма, за да може да се достигне поне по два начина. Още 2019 г. , като беше 2 см, редови лекар от белодробната искаше да направи биопсия, но тогава онколозите не дадоха. Така че за можене - може.  

Да, ще дойде един момент, в който нищо няма да може да се направи и знам, че вървим към него след този провал. Но докато не дойде този момент, няма да спра да ходя по лекари и да търся алтернативи.
Така я разбирам аз борбата и така ще си я водя до края.

Леле, този Минчев направо си е за съд! Как може да 'забрави' за бронхоскопия...как се забравя такова нещо? Не съм си и представяла,че ще прочета това тук... И за какво ви е, как може да зададе такъв въпрос? 😳
Незнам каква сила трябва да имаш, а ти имаш много Зиги, така че продължаваш, само ти загуби времето този, това са 2месеца сигурно. 'Светило', може да е добър, ама колко да е добър като забравя бронхоскопии, това да не е да си забравиш ключа за вкъщи.
Правилоно май писа някой да не търсиш светила вече, нас така ни посъветваха за операцията в началото.
Макар че и Hope4C е прав, ако няма такава апаратура другаде си е проблем и ще е трудно да се намери друг..

Общи условия

Активация на акаунт