Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 486 948
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 6 480
Latci,  къде правите ямр и по каса ли сте насочени или само го плащате?
Понеже си правя една застраховка и чета условията, на някого налагало ли му се е да ползва такава за тежки заболявания?
Българските застрахователи по здравна застраховка обикновено не покриват лечение на онкологични заболявания (освен след изрична договорка и заплащане на  допълнителна премия). ЯМР се покрива от повечето след съгласуване.
Знам, че има два международни застрахователни плана, който ги покриват, ако не са налице при сключване и лечението може да се направи в цял свят.
Това важи за здравните застраховки.
Не съм се интересувала за условията по застраховка "Живот".

# 6 481
  • Пловдив
Застраховките "Живот" ,не покриват лечение на онкологични заболявания също .

little afternoon,
Белия трън не е точно антиоксидант,а му го е изписала заради метите в черния дроб и вероятно увреденото му състояние (на Ч.Д).
Пробиотика пък хептен не е антиоксидант.

# 6 482
Ясно. Просто на пробиотика, който е с бял трън, пише, че предпазва клетките от оксидативен стрес и аз казах на мъжа ми да не го пие. Ето това имаме:

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 15:31 от little afternoon

# 6 483
Белият трън съдържа флавоноиди, някои от които имат антиоксидантно и противовъзпалително действие. Силимаринът - не толкова, но силибининът - да. Вторият потиска отделянето на водороден пероксид и производството на TNF-алфа. Белият трън може да имат ефект и върху лекарства синтезирани чрез ензима СР450 3А4, защото го инхибира.

Точно му изчетох известните интеракции - малко са и доста специфични. Ако споделите с какво е лечението в конкретния случай, мога да проверя дали някое от лекарствата има известно взаимодействие с белия трън (най-вероятно не). В случая, щом е и по назначение на онколог, надали ще имате проблем.

# 6 484
Hope4C, флуороурацил и авастин са му вливали. Епикризата обаче не е в нас все още и не знам дали е имало нещо друго, освен банките, които са били за облекчаване на неразположенията.

# 6 485
Току що ме треснаха с новината, че наш много близък е диагностициран с рак на дебелото черво. Понеже е военен се е насочил за лечение към ВМА и доц. Жасмина Михайлова. Да го разубеждавам ли или е ок там?
Като излезе хистологията ще питам още, но засега това ми е важно. Благодаря предварително!

# 6 486
Точно коремната хирургия е силната страна на ВМА.

# 6 487
А мнение за гръбначни хирургия? Плевенската болница според вас добра ли е за операции на гръбначен стълб със съмнение за гръбначен тумор?

# 6 488
Здравейте, отдавна не съм писала, за съжаление виждам тук страшно много нови хора ...
При нас всичко е наред. Маркери в норма и един чист скенер.
Уайт, ти как си? Зиги, Хоуп как са при вас нещата....надявам се всичко да е наред.

# 6 489
Притеснена съм много, а съм на лекар чак в края на седмицата. От около две-три седмици след прием на Нексиум за стомаха (имах киселини), предписан от гастрото, имам проблем с изхождането. Хода по голяма нужда всеки ден, но с голям зор и напъване. Изпражненията иначе са нормални - понякога твърди, но в повечето случаи меки. Имам чувството, че нещо ми пречи. Обикновено ходя сутрин, но имам позиви и вечер, които обикновено завършват много трудно с много малко фекалии. Четох, че това е признак за рак на дебелото черво. Моля ви, като хора с опит, на които се възхищавам, да ми кажете имали ли сте подобни оплаквания? Умирам от страх!

# 6 490
Gossipss,
Радвам се, че сте добре.Hug
При нас няма новини, в следващите месеци ще се ходи на ПЕТ скенер.

Pepina812, не знам дали Нексиум води до подобни проблеми - виж какво пише в листовката като странични ефекти.
Промяната в начина на изхождане може да се дължи на много неща и само едно от тях е рак! Не се шашкай и спокойно изчакай посещението при лекаря!

# 6 491
Не пише за запек в листовката, но при мен не знам запек ли е. Тази сутрин всичко беше наред, но аз вече съм във филма.

# 6 492
Притеснена съм много, а съм на лекар чак в края на седмицата. От около две-три седмици след прием на Нексиум за стомаха (имах киселини), предписан от гастрото, имам проблем с изхождането..... Четох, че това е признак за рак на дебелото черво..... Умирам от страх!
Ще си решиш съмненията по най-добрия начин, като отидеш да ти направят колоноскопия. Чисто профилактично, не, че ти има нещо.

# 6 493
  • София
Идете на лекар.
Нексиум не предизвиква такива реакции.
Не се притеснявайте, след консултация ще се успокоите.

# 6 494
Идете на лекар.
Нексиум не предизвиква такива реакции.
Не се притеснявайте, след консултация ще се успокоите.
Ще отида в края на седмицата, когато ще си нося и изследването за хеликобактер. Ще говоря с него за проблема. Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт