Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 261
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 425
Ина, съжалявам за случилото се и те прегръщам ,наистина ме трогна и аз съм с дете малко,но вече на 6 и милия се го усещам ,че се усеща какво става,аз тук бе съм писала ,само в темата за белия дроб,мама за сега слава богу е още на работа ,но децата наистина са много интуитивни и всичко е възможно 💖

Усещат със сигурност,аз имам и дъщеря на 13 години,която от части беше запозната какво се случва,в деня когато баба й почина,ние рано сутринта заминахме за София,тя и брат й спяха,оставихме ги на свекърва ми. Като казахме на свекърва ми да не й казва нищо и да я запрати на училище.
След обяд като се чухме с малката тя ме попита “мамо какво става”,аз просто казах нищо мамо идваме си.
Като се прибрахме в къщи,тя още като влязох в коридора се хвърли срещу мен,прегърна ме и заплака,чак тогава и казах,но тя вече си знаеше,усетила го е.
Пожелавам всичко с майка ви да бъде наред и още много години да бъде с вас!

# 1 426
  • Русе
Ина, съжалявам за загубата ти  и болката, която изпитваш. Всички сме смърни и това е неизбежно и няма подходящ момент да се разделим с близките си. Щастливци сме, ако никой от близките ни не изпреварва времето си, ако родител не изпраща детето си.
И аз загубих татко в тази битка... С разума си разбираш, че това ще се случи, но все се надяваш да е по-нататък, не сега. Минаха 4 години от тогава, но болката остава.
Пази се, грижи се за себе си, мисли за децата и семейството си, много път има да извървиш в живота си, трябва да се вдигнеш и ще го направиш.

# 1 427
Ина, безкрайно много съжалявам... Разбира се, че трудно човек се прощава  с любими хора, особено толкова близки ... Кураж и сила ти желая! И светъл път на майчината душа...

# 1 428
  • Другата България
Съболезнования, Ина! Hug
Светъл да е пътят ѝ! Cry
Точно заради такива недоглежданици и понякога грешни диагнози и терапии винаги имам едно наум.
И търся второ мнение.
Ще потърся въпросната лекарка, още веднъж благодаря, Хоуп.
На всички благодаря.

# 1 429
Съболезнования, Ина! Hug
Светъл да е пътят ѝ! Cry
Точно заради такива недоглежданици и понякога грешни диагнози и терапии винаги имам едно наум.
И търся второ мнение.
Ще потърся въпросната лекарка, още веднъж благодаря, Хоуп.
На всички благодаря.

Ако става въпрос за д-р Галина Чакалова,тя също почина няколко дни след майка ми на 17.05…
Мир на праха й,отиде си едно светило в българската онкология!

# 1 430
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ина, съболезнования за тежката загуба!

Ох, това за професор Чакалова направо ме срази...
Да е леко на душата ѝ!
Виждала съм я само един път, в началото на  борбата на мама ( с карцином на вулвата) - щеше да е нашия избор, ако се бяхме спряли на Онкологичната болница в София, но по други причини се спряхме на "Света Марина" в Плевен (професор Томов). Беше много сърдечен и слънчев човек, и съм чувала и много добри отзиви за нея като лекар, жалко...

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 01:00 от LemonDesi

# 1 431
Ина, съболезнования за тежката загуба!

Ох, това за професор Чакалова направо ме срази...
Да е леко на душата ѝ!
Виждала съм я само един път, в началото на  борбата на мама ( с карцином на вулвата) - щеше да е нашия избор, ако се бяхме спряли на Онкологичната болница в София, но по други причини се спряхме на "Света Марина" в Плевен. Беше много сърдечен и слънчев човек, и съм чувала и много добри отзиви за нея като лекар, жалко...

Аз също бях много потресена от смъртта й.
Само няколко дни преди това,бях при нея и беше жизнена и лъчезарна!
Наистина поне според мен беше едно от светилата на българската онкология!
Лично с нас,тази жена се отнесе много човешки,взе историята ни присърце,съдейства ни с всичко възможно,но не успя да ни помогне,просто късно стигнахме до нея…

# 1 432
Ина, някак лично приех историята ти. Съжалявам за това, през което сте минали. Дано не е изпитвала болки дълго.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 21:48 от dreamingfly

# 1 433
Аз пък никога няма да забравя как Чакалова ни овика в коридора на Онкологията през 2012, когато нямаше толкова частни болници и ние търсехме къде да почнем химиотерапия най-скоро. Не знам какво беше решила тази жена, че я изнудваме или друго, но беше меко казано отвратително. Тогава аз и сестра ми бяхме деца, а майка ми беше след тежка операция и с тежка диагноза.

Ина, някак лично приех историята ти. Съжалявам за това, през което сте минали. Дано не е изпитвала болки дълго.

Поне болки нямаше,до края,нищо не я болеше.
Просто в един момент бъбреците спряха да работят….

# 1 434
Както се казва, за починалия или хубаво, или нищо.... Моята майка също беше оперирана от проф. Чакалова и то два пъти... В началото ми се видя малко грубовато отношението й, но много точно постави диагноза и веднага пристъпи към действие... Ние се поколебахме, но тя ни остави сами да вземем решение и когато сме готови, да я потърсим.... Е, една седмица мислихме и пак се върнахме при нея... В момента моята майка е до мен именно защото тя се оказа страхотен диагностик. Никой дотогава не ни беше казал за какво точно става въпрос и какво може да бъде направено по казуса...
     Всъщност аз също останах изненадана от нейната загуба... Разбрах, че е починала в съня си внезапно... Да е светъл пътят й! Със сигурност има кой да я помни с добро... И това е най-голямото удовлетворение за човек, който е спасил много други, раздавал се е, помагал е или поне малко е облекчил състоянието на тези, на които не е могъл да бъде достатъчно полезен... Това, смятам, е  и смисълът на всяко съществуване тук, на тази земя...  Докато не дойде време да прекрачиш пределите на този свят и се озовеш в оня... Тайнствения и далечния...

# 1 435
След всички лоши новини в темата, да напиша нещо хубаво - на празник на рода сме. С майка сме наконтени и тропкаме хорца! Тя е издръжлива  почти колкото мен!

# 1 436
Ами не, не приемам за мъртвите или добро, или нищо. Тъжно е, че е починал човек. Редактирах се, моля и Ина да изтрие цитатът. Куртева ни овика. И никога няма да забравя този ден. Обещах си, че няма да стъпя повече в тази болница. Иронията беше, че после Тимчева (която също работеше в Онкологията по това време) включи майка ми в проучване с Авастин и отново бяхме там. Т.е. Куртева не просто ни овика, а и не ни каза, че майка ми е много подходяща за клинично проучване, което беше в действие. Ще разказвам нашата история, защото тя показва, че човек не трябва да се отказва и не се знае кой лекар ще му помогне.

Чакалова се опитваше да ме изгони като придружител, въпреки че за майка ми нямаше място в реанимацията. Спирам по темата.

Много хубава новина, Заги!

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 22:04 от dreamingfly

# 1 437
Проф. Чакалова беше уникален човек и специалист!
Много тъжа за загубата и!

# 1 438
Защо когато се носят стъклата за второ мнение (хистология) от лекарят от лабораторията изисква епикризи, скенер, диск от скенер, въобще всички документи. Нали ги нося за второ независимо мнение. Колко ще е независимо като се прочете какво са написали в епикризата.

# 1 439
  • Пловдив
За да знае ориентировътчно за какъв вид рак става въпрос и да приложи съответния пакет ИХХ / генетични тест - иначе стреля на сляпо на принципа проба/грешка да като използва наред тестове.

Общи условия

Активация на акаунт