Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 035
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 485
Здравейте!
Пиша отново, за да вдъхна частица надежда и да кажа: Не се предавайте и не се отказвайте в борбата! Ако се предадете, ще се окажете в положение без надежда!
Ако помните при мъж ми след една година ремисия (операция след рак на панкреас) излезе на контролен скенер лезия в бял дроб.
Препоръката на гръден хирург (Минчев) беше Петскенер, за да се види има ли "други разсейки" и да се мисли за стратегия (операция или лъче, в зависимост от находките).
На Петскенера резултатът е повече от обнадеждаващ - няма метаболитна активност на единичната находка. Засега се препоръчва проследяване.
Здраве и сила на всички Ви!

# 1 486
Левскарката, много се радвам за вас!! Спомням си колко беше притеснена - при нас се случваше същото през това време. Поздравления за хубавия ПЕТ - само такива резултати да получавате. Simple Smile

Nadkinka, в София - за доц. Милев, проф. Бошнакова и д-р Факирова съм чувал добри неща. Все пак бих изчакал до понеделник за проф. Поповска. Ако я няма - тогава бих търсил някой от другите.

# 1 487
Днес лекуващият онколог каза, съвсем между другото, че ако искаме, може да купим желязо за баща ми, тъй като хемоглобина падна до 111, днес му  е 6-то вливане на платина и канжанти. От следващия път ще махнат платината.
Моля ви за насока към какъв препарат с желязо да се насоча?

# 1 488
  • София
Едва ли ще ти помогна, но аз за нисък хемоглобин съм пила Билкова кръв.

# 1 489
Търсих вчера в нашия град Билкова кръв, но това което намирам е с добавки и има и витамин В12.
Вие какъв продукт използвате? Благодаря предварително за отговора. Може и на лична да ми пишете.

# 1 490
Търсих вчера в нашия град Билкова кръв, но това което намирам е с добавки и има и витамин В12.
Вие какъв продукт използвате? Благодаря предварително за отговора. Може и на лична да ми пишете.
Смятам, че Билкова кръв и сок от червено цвекло го държаха досега и явно не са достатъчни вече. Четох, че в медицината има анемия следствие на ХТ, но не е добре да се приема В12. Затова търся препарат само с желязо. Утре ще питам и в аптеката.
А за Билковата кръв, може да поръчате онлайн от аптека от голям град и да ви доставят.

# 1 491
Чувала съм много добри отзиви за  този препарат https://apteka.framar.bg/30022940/%D0%BC%D0%B0%D0%BE%D0%BB%D0%BE … B0%D0%BF%D1%81-30

# 1 492
  • София
Питайте лекар за Сорбифер Дурулес. Не знам дали е подходящ при химио.

# 1 493
Чувала съм много добри отзиви за  този препарат https://apteka.framar.bg/30022940/%D0%BC%D0%B0%D0%BE%D0%BB%D0%BE … B0%D0%BF%D1%81-30
На мен лично не ми помогна, а е скъп. Думите на моят онколог бяха да не си давам парите на вятъра. Е аз въпреки това го опитах.

# 1 494
Маолото може да се купи на цена около 50 лв от офиса на производителя в Гео Милев.
2016 много помогна на майка, но 2019 нямаше никакъв ефект. Тъй като ползваме и друг продукт на фирмата от 5 години - Имуностол, и имам лични наблюдения над ефекта му, мисля, че просто влошиха качеството след като масово наслагаха листовки из болниците.
Някои онколози препоръчват Полимакс плюс, който също е доста скъп.
Купувахме и него, а накрая най-добра работа свърши немска бирена мая за 6 лв.

# 1 495
Питайте лекар за Сорбифер Дурулес. Не знам дали е подходящ при химио.

Ако имате стеснение (стеноза) на хранопровода или други обструктивни нарушения на стомашно-чревния тракт.

не може това лекарство. Явно ще се яде телешки дроб Smile

# 1 496
Аз имах много, наистина много нисък хемоглобин, защото от химиотерапията получих кръвоизлив в стомаха. Само с храни се оправих: черен дроб от треска, пастет от телешки черен дроб, леберкез, яйца, ядки. Взимах и аз бирена мая.

Левскарката, радвам се за резултата! Чудесно.

# 1 497
  • София
За хемоглобина - коприва, лапад, киселец, черен дроб във всички животински варианти, нес кафе, червено вино, мисля че и жълтъци, ама не съм сигурна сега...

# 1 498
Да, жълтъци също, по ваъзможност домашни и максимално рохки.

# 1 499
Беше ни предписано преди време да направим колоноскопия, защото някои от лекарите се усъмниха в резултата от ПЕТ скенер, тъй като смятат, че е по-добре ПЕТ скенерът да е съчетан и с хистология. Направихме колоноскопията в Ст. Загора при д-р Иван Сираков. По време на изписването лекарят казал, че са отстранени два полипа, които, според него вероятно са доброкачествени. Само че при получаването на епикризата по пощата, се натъкнах на следния текст от хистологията, който малко ме притесни.

Хистологичен резултат  Дебело черво - Аденоматозен полип с дисплазия I ст. и Хиперпластичен полип

Макроскопско описание: Дебело черво - полипектомия 2 бр.

Микроскопско описание: Наблюдава се полипозно образувание на дебело краче, тапицирано от дебелочревна лигавица с намалена слузна секреция. То е изградено от множество жлези с неправилна форма, тапицирани от епител с лек атипизъм и намалена слузна секреция. Намериха се единични патологични митози. Между тях стромата е с изразени оточни промени и умерено изразен мононуклеарен възпалителен инфилтрат с единични еозинофили.

Понеже мъжът ми  е с аденокарцином, дали тези полипи имат отношение към самата диагноза или са съпътстващи основното заболяване...?! Притеснителна ли е появата им, а още повече резултатът от тяхната хистолия?! Ако има някой с повече опит по отношение на такъв род полипи, ще бъда благодарна на информация. Лекарят се канеше да излиза в отпуск и ми е неудобно да го притеснявам  по телефона...

Общи условия

Активация на акаунт