Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 287
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 740
Още от Туин Пийс и Лора Палмър Joy
Преди няколко години и аз щях да се втурна да си правя изследвания и да давам луди пари за генетични тестове. По времето, когато Анджелина Джоли си махна гърдите заради положителен тест за генетична предразположеност, две приятелки платиха по 3 хиляди за този тест. И на двете излезе, че нямат такава. В родата на едната, по майчина линия има 3-4 болни от РМЖ, включително майка й.
Другата се водеше в ремисия. Малко след теста, й откриха друг вид рак на здравата гърда.
Та тогава реших, че това са пари на вятъра и излишен стрес. Всички ще умрем от инсулт, инфаркт, емболия, рак, Ковид или старост. Гледам да живея здравословно, да ходя на профилактични прегледи редовно и да си осигурявам положителни емоции. Другото е Божа работа.

# 1 741
  • София
Туин Пийкс, изпревариха ме Simple Smile
И аз колкото повече чета, толкова повече се обърквам и мисля, че явно има и доза късмет - и най-голямото светило може да обърка или претупа работата, все пак и те са хора и правят грешки.

# 1 742
Аз съм карък със светилата.Колкото пъти съм отишла при светила,след това отивам при обикновени доктори да оправят лайната на светилата.Не стига,че съм си дала парите на вятъра,ами и ме осакатяват.Вече при прехвалени и с титли няма да ходя.

# 1 743
  • София
Uncommon, много се радвам!
От въпросният доктор Ради Христов в Сити, едно момиче Стела се беше пищисала. Тя загуби брат си. Като цяло, аз също не съм очарована от Сити клиник.
По въпросът за Петскенерите, ами първият и последен такъв на татко беше перфектен и 5 месеца по-късто той си отиде...
Замисляла съм се дали да не направя някакви генетични изследвания (четох, че меланомът се предава генетично). Но само като мина покрай болница и ми става лошо. Преди седмица водих детето до Цибалаб, за да й направят антигенен тест. Призля ми още като пристъпих прагът. Неволно съм изградила някаква психологическа бариера спрямо медицински лица и институции.

# 1 744

По въпросът за Петскенерите, ами първият и последен такъв на татко беше перфектен и 5 месеца по-късто той си отиде...
Замисляла съм се дали да не направя някакви генетични изследвания (четох, че меланомът се предава генетично).

Жалко за баща ти! А явно ПЕТ скенерите не се оказват на 100 процента надеждни. Или пък си мисля, че вероятно  всичко зависи от разчитащия ги... Затова в повечето случаи се ползват комбинация от изследвания, за да може да се изясни ситуацият. Хубаво е всеки да има генетичен профил, ама той с какво може да ти помогне в нашата държава?! Просто ще заостри вниманието ти малко повече. И като отидеш на лекар ще ти се изсмеят и ще ти кажат, че "търсиш под вола теле", както се е случвало. Нашата здравна система лекува разболелите се, но няма строга профилактична политика, за да намали, доколкото е възможно, броя им. За мен разковничето е в това, да има профилактика на национално ниво. Дори и със солидни глоби, защото понякога сме нехайни към здравето си, улисани в ежедневните проблеми. Ама и като знам на личните лекари как трудно им се дават направления.... Трябва да има изразен характер болестта, солидни показания, за да ти дадат направление и да отидеш при лекар, който може профилактично да те погледне. Аз съм живяла в малко село като малка и тогава помня как идваше един медицински автобус, оборудван с техника, с която изследваха населението. Дори лично аз съм се лекувала в такъв по повод стоматологичен проблем, когато съм била в училище. Идваха, преглеждаха, лекуваха на място, доколкото е възможно. За по-сериозните случаи препоръчваха какво да се направи и къде да се отиде. Съжалявам за оф топика, но доживяхме години, когато сами ставаме доктори на себе си... За жалост....

# 1 745
Сякаш и аз се убеждавам, че има мрежа между лекарите - всеки насочва към този, с когото се е договорил, учил, приятел и др.възможни причини.
За първи път сме при прехвален лекар - проф. Червеняков от СофияМед. Не останах очарована. Нито по-човечно отношение от ИСУЛ, където поставиха първия стент, нито повече внимание, нито повече информация. Даже напротив.....
Относно ПЕТ скенера, четох го няколко пъти, прочетох си и поста тук от 18 юни, била съм разтревожена от това изречение, но после... с добрите новини, ми се е притъпила интуицията.

От друга страна, беше работа на лекуващия онколог и на гастроентеролога да им бъде индикация изречението:
"Визуализира се нова зона с повишена метаболитна активност по хода на голямата стомашна кривина в съседство с дисталния край на стената - възможно е реактивен/възпалителен характер, ДД ад обс по-малко вероятен малигнен фокус" 7 юни

Ето и заключението на Пирогов от контрастната снимка с каша. Вижте само датата коя е. Говори за немарливост като цяло.
И така, днес поставиха нов стент, след като два месеца обяснява баща ми как го боли на едно място...та чак да не може накрая да пие дори вода. Тъжно. После да ми говорят какви светила имаме... Имаме когато гонят кариера и искат да се докажат в областта си, после всичко става проформа.

# 1 746
Те са си написали: "по-малко вероятен малигнен фокус", но щом болките са били в тази област е следвало да обърнат внимание и да препоръчат допълнително изследване .
Мисля, че и тогава ти писах, че на майка хранопровода свети, но препоръчаха гастроскопия и се оказа колит и рефлукс.

# 1 747
Те са си написали: "по-малко вероятен малигнен фокус", но щом болките са били в тази област е следвало да обърнат внимание и да препоръчат допълнително изследване .
Мисля, че и тогава ти писах, че на майка хранопровода свети, но препоръчаха гастроскопия и се оказа колит и рефлукс.
Да, zigizagi, писа ми и потърсихме гастроентеролога. Само дето тя гледа с ехограф. Тези в Пирогов казаха, че не може да се види по този начин. Истината е, че пак щеше да се стигне до стент, но нямаше да е по спешност и да се налага да се мъчи 😞

# 1 748
Извинявам се за страничния въпрос, не съм прочела още цялата тема.. Но пиете ли (или вашите близки) алкална вода? Някакво мнение по въпроса... за Ph

# 1 749
Нашата лекарка каза,че няма никакво значение водата,но все пак аз им взимам Банкя

# 1 750
На нас пък ни казаха да не пие минерална вода, а изворна или филтрирана.
Но не мисля, че това е от особено значение.
Ако се пие минерална вода непрекъснато, е добре да се сменят с различни видове периодично. Това важи и за здравите хора.

# 1 751
Относно алкализирането на организма като лечение срещу рак,гледах едно Интервю на нашата лекарка,която обяснява,че в това няма нищо вярно.Като хапнеш една лъжица сода,алкализираш езика за определен период,и в цялото ти тяло няма как да поддържа Ph едновременно над 8 примерно.Алкалните храни помагат дотолкова да се храните здравословно и да бъдете здрави,но доколкото знам не бори рак..Ние като научихме диагнозата (тъй като имаме познат,който твърди,че така се е излекувал ,алкализирайки организма си) почнахме да я наливаме със вода със сода (една италианска) и с лентички следяхме ph то.Иначе за минералната вода е точно така.

# 1 752
Благодаря за мненията, точно това ми беше идеята и наша позната каза същото за алкализирането.. че е много важно. Съответно сега разучвам и попаднах на алкална купешка вода, като за начало.. Не знам дали лекува, надали, но ми се струва полезно. Ще проучвам още, при нас проблемът е, че му махнаха стомаха, сега даже и витамини без предписание не смея да купя, още е прясно

# 1 753
Искам да повдигна темата колко от вас ходят на психолог?Аз от много време имам нужда,преди 8 години (даже немога да повярвам, че минаха толкова),баща ми получи инсулт.Дори няма да ви занимавам през какво минахме,защото тук не му е мястото,та и още минаваме,но аз вече имам чувството, че психически ще рухна.От както мама се разболя миналата година е много трудно по 100 причини...всички,които сте тук или сте част от болните,преминаващи този труден период,или сте роднини на такива,знаете през какво минаваме...За мен е може би  още по-трудно,защото освен всичко друго ,мисля и за баща си,който не иска и да чуе някой друг да му помага освен мама.Както и да е,(това е страшно дълга тема)аз споделих нашия резултат,беше добър от последния скенер,но като че ли след него от успокойство ли как да го кажа,направо рухнах,може би напрежението ме държи нащрек,незнам,но сега осъзнавам,че имам известен период,в който мога,и имам право да си отдъхна и ,незнам,като че ли стана по-зле.Не ми е за първи път подобно състояние,така се чувствах и след като дядо ми почина,уж трябваше да се успокоя, че всичко е свършило,а бях много зле .Не искам и допълнително да натоварвам мъжа ми,знам че иска да помогне,но аз мисля,че просто е егоистично да си изкарвам всичко на него ,та той е само на 29...Та както и да е,някой може ли да ми предложи добър психолог В Пловдив, тъй като ние сме от Хасково и другаде ще ми е неудобно...Имам и малко дете за гледане ,а и почваме да мислим за второ,но едва ли не немога да си го позволя,защото да,сега мама е добре,но след 1 година може да е друго и едва ли не се чувствам виновна и незнам изобщо как да постъпя.Съжалявам,че ви натоварвам,но вярвам има и други като мен и можем да си помогнем взаимно.🤍🤍🤍

# 1 754
В онкото в Хасково имаше залепена бележка за безплатен психолог за болни и близките им.Няма нужда да ходиш до Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт