Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 836
  • 6 648
  •   4
Отговори
# 1 950
Високият туморен маркер не означава нелекувани разсейки, а прогресия на заболяването. При чувствителен маркер, той расте прогресивно и е нормално да е над 1000 при влошаване. Това попринцип не означава, че не може се върне в граници, при системно лечение и тумор, който се влияее. Случаят е по-комлексен обаче.

В случая обаче не знам какво е ALPI, TBI и dbi.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 13:12 от dreamingfly

# 1 951
Високият туморен маркер не означава нелекувани разсейки, а прогресия на заболяването. При чувствителен маркер, той расте прогресивно и е нормално да е над 1000 при влошаване. Това попринцип не означава, че не може се върне в граници, при системно лечение и тумор, който се влияее. Случаят е по-комлексен обаче.

В случая обаче не знам какво е ALPI, TBI и dbi.
Алкална фосфатна, която се повишава в случая от чернодробните и евентуално от костни метастази, общ и директен билирубин.

# 1 952
Зиги, благодаря за публикуваното от теб за грижа за тежко болните! Плаках, докато го четох, както авторката е плакала, докато го е писала.Disappointed Relieved

Пламена, без думи съм от историята. Много се надявам да потръгне добре с лечението на черния дроб! Стискам палци! Hands Plus1

# 1 953
Аз съм на 31г. И Не, не ходи сама, баща ми ходи с нея навсякъде и дори разговаря с лекарите понякога без нейно присъствие, но не са казвали нещо различно. Има жълтеникав цвят на кожата, да, но  в дадени моменти като че ли изчезва и си е нормален. Лигавицата на очите не е жълта поне засега.  В този случай какви изследвания трябва да се пуснат и направят, понеже в петък искат да я  вкарват за стабилизиране и след това да проследят състоянието й и да назначат ноово лечение. В момента няма възможност нито да се храни, почти няма сила да се движи и предполагам заради това са казали, че това ще е най-спешно да се оправи, но не знам дали трябва да е така реално, защото като има друг проблем той вероятно ще се влошава след като не се лекува. Вече не знам в кого да вярвям и аз.

# 1 954
Stany99, съжалявам че ще го кажа, но явно баща ви вече е в терминален стадии на заболяването и върви към чернодробна недостатъчност, има асцит.
Какво лечение му предлагат в Италия на този етап? Какво по-добро лечение ще му предложат в България?

Ами в Италия вече може да се каже, че не искат да го лекуват, въпреки лошото му състояние, затова търсим други възможности...
Посъветвайте се с Доктор Мангалджиев от Онкология та в Дървеница. На нас само той ни вдъхна поне малко подкрепа и помогна, когато брат ми достигна терминални стадий. От Сити клиник и Токуда съм силно разочарована. Изритват те, като ненужна вещ след достигане на терминален стадий. Имам описана в мои предишни коментари безотговорността им и липсата на човечност.
Да си кажа и аз мнението за Онкологията в Дървеница. Само най-хубави впечатления имам от лекарите там. Така че д-р Мангалджиев и д-р Антонов са отличен избор за специалисти-онколози.
Не мога да кажа за този конкретен случай дали ще помогнат, но ще дадат професионално и ангажирано мнение.

# 1 955
Мангалджиев не е ли/не беше ли шеф на медицинската онкология в СБАЛОЗ Младост? В Дървеница ли е вече?

# 1 956
Мангалджиев не е ли/не беше ли шеф на медицинската онкология в СБАЛОЗ Младост? В Дървеница ли е вече?
Ами те са на 2-3 километра. Самият онкодиспансер, където се правят химиотерапиите, наистина е на спирката на метрото в Младост, а в поредицата сгради в Дървеница е радиологията и ТЕЛК-а.
Ако добре си спомням. Аз ходех там за лечение в 2019, а за ТЕЛК-а в 2020. Та малко ми се припокриват.
П.П. Да, той е шефът на медицинската онкология. Но в крайна сметка, те нали действат по протоколи, така че има някакъв общ стандарт. Момичетата, с които бяхме на химиотерапия (най-различни всеки път), бяха доволни от своите лекуващи лекари, някои бяха жени, също много загрижени за пациентите.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 17:09 от Uncommon

# 1 957
  • София
Доколкото знам, Мангалджиев е в клиниката в Младост 1 до Зора, там и аз съм диспансеризирана. В онкото (химиотерапията) в Дървеница са Куртева, Трифонова... Мисля, че става дума за две отделни мед. заведения

# 1 958
Пламена, сега в онколгично отделение ли ще лежи? Или в гастро? Наистина е най-важно дя се стабилизира за момента- да се приложат хепатопротектори- като трансметил, зофран или деган срещу повръщането, да се види има ли асцит и какъв е албумина, при нужда да се направи пункция на асцита и да се влее хумансерум. Всичко това не е лечение на основното заболяване, а се прави с цел да се закрепи общото състояние на майка ви. След това да се прецени подобрява ли се функцията на черния дроб.
Едва след като се закрепи и ако намалеят били рубина и чернодробните ензими може да се мисли за продължаване на лечението.
По въпроса с чувството на вина- трябва да се успокоите и да не се обвинявате. Доколкото прочетох след операцията майка ви е била на ХТ. Понякога дори и по време на терапията, заболяването образно казано избухва и метастазира( както в случая с майка ви).

# 1 959
  • София
Доколкото знам, Мангалджиев е в клиниката в Младост 1 до Зора, там и аз съм диспансеризирана. В онкото (химиотерапията) в Дървеница са Куртева, Трифонова... Мисля, че става дума за две отделни мед. заведения
Да, за Доктор Мангалджиев от Младост 1 писах. Обърках се с Дървеница.

# 1 960
# 1 961
Тези са измамници, даваха ги и в господари на ефира. Печелят много пари от хора, изпаднали в най-тежкото възможно положение - https://www.monitor.bg/bg/a/view/59448-Прокуратурата-погна-онкоцентър-менте

# 1 962
Олеее и тука ли тая малоумна статия ужассс! Тъкмо се разправям с 1800+ човека във фейса, написали коментар "Браво"..
Това са убийци!

# 1 963
Прокуратурата има работа. ИПТ е абсолютна измама. Жалко, че печелят на гърба на силно уязвими хора.

В темата е настанало затишие. Надявам се вие и близките ви да сте добре.

# 1 964
При нас затишието е от поредното изчакване.
След като излязоха гененичните се оказа , че татко е с EGFR exon 19 мутация и се препоръчва таргетна терапия с едно от средните: erlotinib, gefinitib, afatinib и osimertinib.
Чакаме консултация с онколог.

Общи условия

Активация на акаунт