Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 484
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 965
Вече не знам какво да си мисля. Чувството на вина, че не сме сменили лекаря по-рано ще ме убие, а надежда, че ще се възстанови вече почти загубих след като видях епикризата и изследванията й са отчайващи.

Пламена, тъй като провеждате лечение с Трансметил, имам останали кутии от баща ми, искате ли да ви изпратя… не искам нищо в замяна, а да бъда полезна. Стоят всичките лекарства в една чантичка и изчаквам някой нуждаещ се, за да помогна.

# 1 966
Аз сега се чух с пеиятелка, днес са й открили киста в мозъка, незнаят дали е доброкачествена или не. На скенер са я видели в Габрово. Тя е в шок естествено, не са й обяснили какво следва викат я в понеделник на изследвания ма и тя не знае какви. Не че нещо лично към хората от провинцията, и аз не съм от София, но на лекарите тук доверие никакво, та мисълта ми е на кой да й дам телефона. На Дудов, на Тимчева... ММ е ходил за мнение и при двамата, но нашето е друго. Неискам да знам за специалисти и накрая да излезе, че тя не е отишла при никой друг, защото не съм й помогнала. Не искам да става така както е станало при Пламена....недай си боже.

# 1 967
За киста не е ли най добре първо с неврохирург да се направи консултация. След скенер е добре да има и ЯМР на мозъка

# 1 968
Ехе...къде отидохте с Дудов и Тимчева. Това изобщо не е за онкология. Аз имам киста в хипофизата открита инцидентно на ЯМР. Дори не я следя - вродена е. Около 1/3 от всички хора имат такива и не разбират за тях, освен ако не се наложи изследване по друг повод.

Та...първо я успокойте. Второ, трябва или образен диагностик, или неврохирург да погледне скенера. Вероятно ще се наложи и ЯМР, защото главен мозък се вижда най-добре на този тип изследване. За неврохирург препоръчвам проф. Венелин Герганов, проф. Николай Габровски и доц. Асен Бусарски. Ако решат да правят и второ мнение при образен диагностик - проф. Галина Кирова или доц. Лъчезар Пенев.

Успех и спокойно!

# 1 969
Ехе...къде отидохте с Дудов и Тимчева. Това изобщо не е за онкология. Аз имам киста в хипофизата открита инцидентно на ЯМР. Дори не я следя - вродена е. Около 1/3 от всички хора имат такива и не разбират за тях, освен ако не се наложи изследване по друг повод.

Та...първо я успокойте. Второ, трябва или образен диагностик, или неврохирург да погледне скенера. Вероятно ще се наложи и ЯМР, защото главен мозък се вижда най-добре на този тип изследване. За неврохирург препоръчвам проф. Венелин Герганов, проф. Николай Габровски и доц. Асен Бусарски. Ако решат да правят и второ мнение при образен диагностик - проф. Галина Кирова или доц. Лъчезар Пенев.

Успех и спокойно!
Много благодаря! Аз все  най-лошото, просто незнам. Благодаря ви за всичко 💕💕💕

# 1 970

Успех и спокойно!

Норе, не знам какво работите, но със сигурност знам, че не сте лекар.. Толкова разумно и спокойно обяснявате, че  ми се ще да вярвам, че работите в сферата на човешката психология... /със сигурност съм объркала, разбира се/ .. Несъмнено лекарското съсловие в България, а защо не и пациентското такова, е загубило много във Ваше лице, тъй като вероятно сте се ориентирали към друга професионална сфера... Е, поне последната със сигурност е спечелила... Simple Smile

# 1 971
Благодаря Ви. Не, не съм лекар. Не бих могъл да бъда, защото не мога да остана равнодушен към историите на хората. В онкологията, за да съхраниш себе си, се изисква определена липса на емоционалност. Когато тук пишат хора, винаги се опитвам да се поставя на тяхно място, защото никога няма да забравя това, което ние преживяхме.

Медицината е нещо, което винаги ми е било интересно. Доста мои както и семейни познати са в тази сфера. Освен това обичам решенията базирани на конкретни факти и данни, тоест вярвам в науката. И се опитвам да я разбирам. Иначе се занимавам със статистика, икономика (тоест числа) и комуникирам с доста хора по работа (най-често обяснявам неща). Това често ме провокира да взимам и решения за себе си на базата на данни (рационално) вместо на усещания (емоционално). Най-трудно ми беше да взимам подобни решения, когато татко не беше добре.

За пациентското съсловие...не изключвам някой ден да се занимавам по-активно в тази сфера. Често си го мисля. За момента се опитвам да бъда полезен тук, но ми се въртят и други идеи в главата. Simple Smile

# 1 972
Малко сме извън темата, но преди няколко дни си правих тест за кариерно ориентиране. Първите три най-подходящи за мен професии според теста са свързани с психология и съветване на хората в нужда. На 4 място беше вариация на сегашната ми професия.
Та Hope може да се пробва и да се преориентира Wink.

# 1 973
  • Другата България
Благодаря Ви. Не, не съм лекар. Не бих могъл да бъда, защото не мога да остана равнодушен към историите на хората. В онкологията, за да съхраниш себе си, се изисква определена липса на емоционалност. Когато тук пишат хора, винаги се опитвам да се поставя на тяхно място, защото никога няма да забравя това, което ние преживяхме.

Медицината е нещо, което винаги ми е било интересно. Доста мои както и семейни познати са в тази сфера. Освен това обичам решенията базирани на конкретни факти и данни, тоест вярвам в науката. И се опитвам да я разбирам. Иначе се занимавам със статистика, икономика (тоест числа) и комуникирам с доста хора по работа (най-често обяснявам неща). Това често ме провокира да взимам и решения за себе си на базата на данни (рационално) вместо на усещания (емоционално). Най-трудно ми беше да взимам подобни решения, когато татко не беше добре.

За пациентското съсловие...не изключвам някой ден да се занимавам по-активно в тази сфера. Често си го мисля. За момента се опитвам да бъда полезен тук, но ми се въртят и други идеи в главата. Simple Smile
Хоуп, използвам момента отново, не знам за кой път, да ти благодаря.
За това, че те има във форума, за това, че отделяш време не само в тази тема да обясняваш и помагаш, за това, че никога не обиди, не нагруби, не се изнерви или ядоса на някого. Знам, че си млад човек, синът ми е предполагам на твоята възраст някъде, сигурна съм, че родителите ти се гордеят с теб и има защо! Прекрасен човек са отгледали и възпитали.
Ако има някоя девойка, дето те тормози, свиркай да помагаме, виж колко лели сме тук, и не само!
Наистина, благодаря ти, момче! Heart

Зиги, на теб също благодаря.
Безценни сте.Hug

# 1 974
Здравейте!
Идвам тук от другата тема (за рак на бял дроб). Татко е с тази диагноза, EGFR exon 19 response и днес имаме час с Дудов за започване на лечението.
Междувременно аз самата пуснах тест за себе си - EDIM (Epitope-detection in moncytes) и да капак току-що получих на имейл резултата....😭😭 И нещо не е наред , но трябва да чакам за консултация и ще се побъркам.
Моля ако някой има запознат- да ми помогне - виждам , че APO10 е доста над зелената зона. Това рак ли означава?
🙏 Благодаря ви

# 1 975
Здраейте, можете ли да ми препоръчате проф. патолог за второ мнение на блокчетата?

# 1 976
Kalina,
Без да съм специалист и да съм отворила да чета какво представлява теста, смятам, че се тревожиш излишно.
Защо реши да си го направиш?

# 1 977
Ако досега диспансеризацията е била в един град, но сега иска да се прехвърли в София, къде се ходи?

# 1 978
Какво имаш предвид да се прехвърли в София - да се лекува там или да се диспансеризира?
Майка от самото начало се лекува в София, а е диспансеризирана в провинцията и това не е проблем.

# 1 979
Да ходи на контролни прегледи и изследвания в София, ако се налага лечение също.

Общи условия

Активация на акаунт