Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 395
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 2 865
Честит празник, miglenasky! Мноого години да посрещате празници рамо до рамо в добро здраве и с усмивки на уста!

# 2 866
Честит празник, miglenasky! Да ти е живо и здраво момчето, дълги години да се радвате един на друг!

# 2 867
Честит празник, дано имате още много заедно.
Нашият рожден ден ще е точно преди Коледа. През лятото дори не мислех, че имаме този времеви хоризонт. И се надявам, че ще има и още. Днес почна вторият цикъл от ХТ. Започва да става "Интересен болен". Отговаря на ХТ, добре е, нещо, което не е обичайният ход на нещата. Да удържи колкото може повече в добро състояние. За повече не смея да мисля засега.

# 2 868
Честит празник, дано имате още много заедно.
Нашият рожден ден ще е точно преди Коледа. През лятото дори не мислех, че имаме този времеви хоризонт. И се надявам, че ще има и още. Днес почна вторият цикъл от ХТ. Започва да става "Интересен болен". Отговаря на ХТ, добре е, нещо, което не е обичайният ход на нещата. Да удържи колкото може повече в добро състояние. За повече не смея да мисля засега.

Може да е необичайно, но е чудесно... Дано! По Коледа, Нова година и след това да се случват повече такива необичайни, но истински смислени неща, а защо не и невероятни по своя род чудеса...

# 2 869
Дай, Боже, и за нас, и за всички които се надяват на Чудото!

# 2 870
Дай Боже на всеки по едно коледно чудо!
Благодаря ви за милите пожелания!😍

# 2 871
Благодаря ви, мили хора!
Дано всички тук имаме повече поводи за радост!❤
Желая ви и на двамата здраве, дано всичко е зад гърбовете ви! Бъдете щастливи и се обичайте! Весел празник ви пожеавам!

# 2 872
Благодаря ви, мили хора!
Дано всички тук имаме повече поводи за радост!❤
Желая ви и на двамата здраве, дано всичко е зад гърбовете ви! Бъдете щастливи и се обичайте! Весел празник ви пожеавам!
Благодаря!❤

# 2 873
Някой чул ли е какво са казали за ТЕЛК? Ще ни спират ли пенсиите?

# 2 874
Четох една статия, от която нищо не разбрах. Медицинската и социалната експертиза щели да бъдат разделени и щяло да има държавна структура за това?!

# 2 875
Това пък за пенсиите защо? Аз нищо такова не съм чула....макар че аз нямам 5 мин. свободно време, че да гледам новини или нещо да прочета признавам си. Незнам напоследък се замислям, че все тичам на някъде и бързам за нещо.

# 2 876
Аз слушах нещо в движение и не разбрах добре.Хасковския тюфлек говореше,че които са с право на работа,да отиват да работят,само които са с чужда помощ и тези,които са неработоспособни ще получават пенсии.Ще се увеличава чуждата помощ,а ще спрат плащанията на тези които могат да работят.Ако спрат пенсиите на онкологичните,ще ударят дъното.

# 2 877
А по принцип те за колко време са знаете ли? За цял живот ли?

# 2 878
До сега, правото на пенсия  беше вързано е ТЕЛК решението. А, то се заверява (и променя) на 1-3 години. Сега как ще е , нямам идея. Може пенсиите да ги обвържат с други критерии - да болен си, но можеш да работиш - затова без пенсия. Как ще е, ще разберем.
Заради фалшивите ТЕЛК решения е. По- добре е да преразгледат решенията, да правят прегледи в доверена болница , ама те решават. (Колежка получи ТЕЛК решение за затлъстяване. Тогава беше под 100 кг при ръст 170 см.)

# 2 879
Не е много по темата, ама какви решения съм виждала! Безумни % за безумни неща. И обратното- орязани реални %. Колкото повече правила и детайли въвеждат уж да има обективност, толкова по-голяма каша става. И бумащина, и стъкмистика. Не можело който е лекар в ТЕЛК да има преценка на състоянието на човека- гледат се документи от прегледи от специалист - каквото той е написал, това е. Знам за случаи, когато ТЕЛК вижда, че написаното като документ от специалиста тежко подценява нещата, пишат реалното с по-висок % и после ги карат да плащат на човека пенсията за определеното време, защото не било вярно! Хиляди левове, разправии, съд и т.н. Та самият ТЕЛК не е направен да е обективен. Досега. А отсега нататък, предполагам - и по-зле, защото всяка нова реформа не подобрява, а влошава нещата. Ще видим, но към момента не съм изпълнена с оптимизъм по тоя въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт