Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 681
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 3 015
Мекинист не се реимбурсираше за нищо поне до 09.2019, когато последно ме вълнуваше. Тафинлар - да, но само за ММ.

# 3 016
Повтарям си питането - има ли някой добър опит с хирург уролог и препоръка с какви изследвания да се започне?

На моя близка баща ѝ е с образувание в пикочен мехур, засега отчетено само на скенер, около 1 см, без данни за засегнати лимфни възли и други органи. След консултация с уролог-хирург им предлагат лапароскопска операция, в която да го отстранят и да изследват материала. Моля ви да споделите ако някой има опит какво е важно да се изследва като хистология и ИХХ и за такива тумори дали има конкретен патолог, при когото е добре  да занесат пробите за повторно тестване. Моля и за препоръки за уролог/онкоуролог/хирург за второ мнение.

Зиги, какво казаха лекарите днес? Как е майка ти?

# 3 017
Моя приятелка се оперира в МВР болница от тумор на пикочния мехур. Доколкото си спомням при него няма толкова вариации за тумора, както и много препарати за лечение.

По-добре изглежда майка. Преляха й антитела и почти си възвърна нормалния цвят на кожата. Започна да ме командва, така че може да говорим за подобрение Simple Smile.

Да знаете, че в Токуда онкоболни, диабетици и бременни със сигурност могат да получат антитела при Ковид.

# 3 018
Зиги, това с прием ли става или правят вливането и пациентът си тръгва?

# 3 019
В Ковид звеното правят първо преглед и изследвания. Вливането отнема няколко часа, без хоспитализацията е.

# 3 020
В Ковид звеното правят първо преглед и изследвания. Вливането отнема няколко часа, без хоспитализацията е.

Това плазма ли е? За първи път чувам за вливане на антитела. Би ли обяснила?

# 3 021
  • Другата България
Моноклонални антитела са най-доброто, което се предлага за ковид в момента на пазара.
С това лекуваха Тръмп.
Около 7000 е цената ако не се лъжа, но се прилагат началото на заболяването.
Зиги, сигурна бях.
Радвам се за вас.

# 3 022
Плаща ли се и колко?

# 3 023
  • Другата България
Ако си в болница нищо не се плаща.

# 3 024
Merri-An e обяснила. Не се прилагат при всеки болен именно защото са много скъпи и има малко бройки.
В Токуда платихме около 200 лв за прегледи, изследвания, снимка и 90 лв за самото вливане, без хоспитализация.

Но пак повтарям, това е за хора в рискови групи, с определени заболявания и в добро състояние, без пневмония и с добри показатели.
Дори не осъзнавах какъв късмет сме имали като ни го предложиха (преди да питам Hope4C и форума Simple Smile ), защото аз нищо не знаех за този лекарствен препарат.
Умишлено не се интересувам от Ковид, но ето, че съдбата ме накара и това да науча Joy

# 3 025
  • Другата България
Много ти се чудех, че питаш, да.
След като това е най-доброто.

В прованса в ковид отделние не се плащат. Но не се вливат на всеки, това е друга тема.

# 3 026
В Токуда се плаща за много неща, както в повечето частни болници Simple Smile

Реално пари за самите антитела не се плащат, защото са покрити от НЗОК. Но не можеш да стигнеш до тях, ако не се направи пакета прегледи и изследвания. Вчера, докато са й вливали, са минали няколко човека на прегледи, но за никой от тях не е преценено, че е подходящ.

Тя е много притеснена от всичко, което плащаме, но като искаме Токуда - това е положението. В Софиямед е същото.
Ако бяхме отишли във ВМА или Александровска, сигурно нямаше да плащаме. Имахме вариант за прием в МВР, но там щяха да й влеят Ремдесивир.
По мои наблюдения, за Ковид прегледи в неотложното звено, Токуда са сред най-добрите.
Майка не можеше да повярва как се държат лекарите, как работят и чистят наравно със сестрите.
В нейния град, лекарите само гледат и нареждат какво да се прави...  Лекарката, която я прегледа първия път - д-р Мария Кирилова й е държала ръката и я успокоявала след като припаднала от рязко сваляне на кръвното. Майка каза, че лекувала с благи думи. После говори с мен два пъти по телефона да ми отговаря на безумните въпроси кой е производителят на антителата. А аз попитах това не защото съм луда Joy, а защото ми казаха, че тези на Рош и Реджерон са най-добрите.

Вчера докараха една жена, алкохоличка, в безсъзнание, полугола. Доста неща направиха за нея (включително да намерят с какво да я облекат) в условията на тотална неадектност на майка й, която само повтаряше, че от два месеца не е пила и че до вчера си е била в идеално здраве, на което никой лекар не вярваше. Не знам дали в държавна болница това щеше да се случи.

Та така. В Токуда я заразиха според мен, надявам се и те да я излекуват.

# 3 027
zigi, много интересно, аз също не съм следила напоследък как подхождат към лечението и не знаех за това. Благодаря ти, че сподели. Дано бързо се възстанови майка ти! Дълго време там ковид отделението се оглавяваше от д-р Лекова-Никова. Тя откри рака на баща ми преди две години и отношението ѝ тогава много ни хареса. Обстойна е в прегледа и е човечна. После се чувахме и по телефона в началото покрай колебанията относно биопсията. Сега записахме час за преглед при нея, защото покрай онколечението не мисля, че някой обръща внимание на хроничното белодробно заболяване и ефектите от прекарания ковид.

Аз се канех да отида да даря плазма и ми попадна някакъв материал, че ефектът е доста противоречив и се разколебах. Но трябва да проуча по-сериозно и да отида докато има смисъл.

# 3 028

Та така. В Токуда я заразиха според мен, надявам се и те да я излекуват.

Ще се случи, стискаме палци Hands Thumbsup

# 3 029
zigi, много интересно, аз също не съм следила напоследък как подхождат към лечението и не знаех за това. Благодаря ти, че сподели. Дано бързо се възстанови майка ти!

Аз се канех да отида да даря плазма и ми попадна някакъв материал, че ефектът е доста противоречив и се разколебах. Но трябва да проуча по-сериозно и да отида докато има смисъл.
Благодаря ти! При Ковид всичко е противоречиво и индивидуално. Вчера научих за възрастен човек, който е починал след вливане на същите моноклонални антитела. Те са изкуствени, доколкото разбрах, не са от плазма на преболедуевал.
Но не пречи да дариш. Все могат да послужат на някой. Hug

Общи условия

Активация на акаунт