Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 499 938
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 3 150
Bubolina73,
На сайта на Токуда няма нито един мейл! Имало е в контактната листа, но са изтрити. Единствената възможност е да се пусне през онлайн форма за контакт, която обаче не ти изпраща автоматичен отговор, че писмото ти е получено. Така всъщност нямаш доказателство, че си изпратил нещо.
Но все пак успях. Ще ти пиша на лични.
По принцип РЗОК и Медицински надзор контролират лечебните заведения.

GoSsipSs, аз няма как да докажа дали е забравил. Сигурна съм, че след разговора ни, вече са изпипали документално нещата и са посочили в оперативния протокол, че бронхоскопията е неуспешна. Но пък тук възниква въпросът защо не ни казаха за това в нито един момент.
Нямам представа дали с едни и същи уреди (камери) правят VATS и бронхоскопия, и дали може да се намери доказателство чрез видеозаписи какво са правили. Но то няма и никакво значение вече, времето го загубихме. Просто не искам да оставям нещата така, въпреки че ние полза и компенсация няма как да получим. Но може при следващи пациенти да са по-внимателни с документи и спазване на правилата.

Намерила съм друг хирург. Не прави VATS, но пък има и други методи да се вземе биопсия от толкова голяма лезия. Въпросът е дали има смисъл и дали някой друг, ще вижда тази метастаза като нов рак...

# 3 151
Bubolina73,
На сайта на Токуда няма нито един мейл! Имало е в контактната листа, но са изтрити. Единствената възможност е да се пусне през онлайн форма за контакт, която обаче не ти изпраща автоматичен отговор, че писмото ти е получено. Така всъщност нямаш доказателство, че си изпратил нещо.
Но все пак успях. Ще ти пиша на лични.
По принцип РЗОК и Медицински надзор контролират лечебните заведения.

GoSsipSs, аз няма как да докажа дали е забравил. Сигурна съм, че след разговора ни, вече са изпипали документално нещата и са посочили в оперативния протокол, че бронхоскопията е неуспешна. Но пък тук възниква въпросът защо не ни казаха за това в нито един момент.
Нямам представа дали с едни и същи уреди (камери) правят VATS и бронхоскопия, и дали може да се намери доказателство чрез видеозаписи какво са правили. Но то няма и никакво значение вече, времето го загубихме. Просто не искам да оставям нещата така, въпреки че ние полза и компенсация няма как да получим. Но може при следващи пациенти да са по-внимателни с документи и спазване на правилата.

Намерила съм друг хирург. Не прави VATS, но пък има и други методи да се вземе биопсия от толкова голяма лезия. Въпросът е дали има смисъл и дали някой друг, ще вижда тази метастаза като нов рак...
Най-лошото е изгубеното време, него няма как да ти върнат, така че едва ли има с какво да те компенсират.
Вече стават нагли до безобразност, само за това заслужават жалби до дупка и на всички възможни места!
Виж сега докато си вкъщи мисли за хирург, запазвай час и като мине карантината отивай. Да може да се случат нещата по-бързо....и сега милата още една операция заради светилото хирург..

# 3 152
Запазила съм час в първия ден след карантината.
Правих си вече два теста  и са отрицателни, така че съм по-спокойна, че няма да съм заразна.

# 3 153
Здравейте,

Постът ми ще е изпълнен с много мъка и болка, така че който иска може да не го чете.
Преди по-малко от година, след раждането на първото ми детенце, си направих профил тук с идеята да участвам в теми, които ще ми помагат в отглеждането му. За съжаление пиша в тази. Преди няколко месеца, моята мила мама, която точно беше започнала да се радва на първото си внуче, беше диагностицирана с рак на матката. За съжаление видът на рака е агресивен. Направихме операция, след която се видя, че той е в трети стадий. На скенера друго, освен него не се виждаше. Започна лека химиотерапия съчетана с много агресивна лъчетерапия, която я повали и от която не може да се оправи. Предстоеше и да направи последен курс на лъчетерапия. Лекарите решиха да и направят пет скенер за да преценяли колко процедури да бъде курса. Днес получихме резултатите - майка ми има разсейки в цялото тяло, дори не запомних всички ограни, които ми казаха...... Не мога да повярвам, че това се случва. Нормално ли е при положение, че ракът е в напреднал стадий, агресивен и има засегнат лимфен възел, да решат да и правят лека химиотерапия, вместо да почнат с агресивна такава веднага, дори нищо да не се вижда на скенера??? При положение, че нещата напредват толкова бързо, може би и да бяха почнали нямаше да има значение, но въпреки това щеше да има по-голям шанс. Казаха ни, че все още имало надежда с химиотерапия. Чудя се дали са ми го казали ей така. Ние, разбира се, ще се борим и се свързахме с още един лекар. Той каза, че има хора, които живеят с години с разсейки навсякъде, правейки химиотерапия от време на време. Едва ли става въпрос за хора с агресивен рак.
Много, много обичам родителите си. От време на време съм си мислела, че все някога този момент ще дойде, но мислех, че ще е по-късно. Така както виждам нещата, ако не стане с чудо с химиотерапията, е въпрос на месеци.
Зная, че всичко това е много натоварващо и хората обикновено не искат да се занимават, защото си имат достатъчно проблеми. Ако някой минава през това и иска да ми пише, ще се радвам. Със семейството ми сме потресени и се подкрепяме, ако има и някаква подкрепа тук, ще я оценя. Стигнала съм до някакъв момент, в който просто не зная какво да направя. Зная, че който е имал нервите да ми прочете поста, си мисли, че това е краят, но моля ви, стискайте палци за майка ми. Нека тя да е от хората, при които все пак химиотерапията ще свърши достатъчно работа за да може да има качествен живот за не толкова малко време.

# 3 154
Съжалявам за майка ви, а защо мислите, че е била лека. Не познавам онколог, който ще  изпише лека химиотерапия при трети стадий. Лошо е, че е прогресирала по време на лечението. Реално нямате Пет скенер от преди лечението, но предполагате, че има влошаване, защото го сравнявате със скенера? А хирургът какво каза след операцията?

Зная колко ви е тежко. При мен също най-щастливата новина за първото дете беше съпътствана от болестта на мама. Търсете утеха в него и се опитайте да създавате положителни емоции и на майка ви ❤

# 3 155
  • Пловдив
Дали е лека ,може да се прецени само по комбинацията от медикаменти и дозировка.Ако наистина е лека ,може да е  имало медицински показания (съпътстващи заболявания,общо състояние)за избора на "по-леки" медикаменти и/или намалена доза. Освен това е комбинирана ХТ+ЛТ ,в някой случаи преди ЛТ се правят намалени дози ,за да не се прекъсва лечението заради непоносима токсичност.

# 3 156
Ала бала, аз бих се доверила на лекарите, че са направили възможното с наличната информация. Решенията се взимат от онко комисия, в която влизат лекари с различни специалности, действат по протоколи за различните случаи и затова решенията са до голяма степен обективни.
Само че понякога резултатът не е този, който се очаква. На един му действа и се намалява туморът, на друг не му действа и си остава без изменение, на трети се увеличава и метастазира.
Недей да си мислиш, че лекарите го правят нарочно или поради безхаберност. Те също се стараят.
Ето казали са ти, че има шанс и има варианти. Много ясно, никой не може да гарантира, че шансът ще се осъществи, но какво ни остава, освен да се надяваме?

Прегръдка от мен. Радвай се на бебчето и общувай с майка си. Никой не знае кое как ще се развие, това не е краят.

# 3 157
Днес ми казаха, че нейната терапия съчетание на лъчетерапия и химиотерапия е страндарт и по принцип при този случай двете са по-слаби. При нас химиотерапията беше доста по-слаба. При лечение само с химиотерапия, химикалите са много по-концетрирани.
Сравнявам резултатът от пет скенера с предишния скенер, защото ми обясниха, че най-вероятно ако имало нещо притеснително е щяло до някъде да се забележи на 1-вия скенер и да назначат и пет скенер. Освен това днес получих резултатите на майка ми от пет скенера. Предполагам, че аз нещо не съм разбрала заради състоянието, в което бях, но може би е лекарят трябваше да го прецени и да беше малко по-внимателен.
Има разсейки само в един орган, не навсякъде както аз бях разбрала. За съжаление те са много и някои са огромни, по-големи от тумора, който имаше в началото....
Заведохме я за да започнем химиотерапия. Тя не се храни добре заради чувствителния си стомах, на който за пореден път се потвърди, че му няма нищо. Слаба е и за сега и отказват терапия. Трябва първо да се почувства по-добре.... Лошото е, че няма време. Дори да започне да се храни по-добре, мисля, че ще можем да започнем най-рано след 2 седмици. Отделно след заявяването се чака още 2 седмици. Т.е. ако изобщо се почувства по-добре, ще можем да започнем терапията след месец. При нещо, което расте със сантиметри за 6 месеца, не мисля, че имаме толкова време. Направиха и кръвни изследвания и има някои показатели, които са завишени. До колкото видях те са свързани с тумора. Лекарят беше казал, че има показатели, при които ако не са в норма, не се прави химиотерапия. Опитвам се да намеря нещо в нета, но не успявам. Дали някой знае за кои може да става въпрос? Не зная дали да я заведем в болница за да се опитат там да и помогнат за проблема с храненето или да се опитаме в къщи. Трябва по най-бързия възможен начин да я накарам да яде повече.

# 3 158
Вижда се, че си притеснена и объркана. Ако искаш заличи личните данни и ни покажи Пет скенера.

# 3 159
  • Пловдив
Снимай и качи тук кръвната картина и разчитането на ПЕТ скенера и на другия скенер. Като ги снимаш метни нещо върху
ЕГН, Име , адрес.

# 3 160
ala.bala, сподели също ако искаш и в коя болница или кой град планирате лечението, за за може ако някой има информация за подходящи лекари за второ мнение да ви препоръча. Кураж и късмет ви пожелавам!

# 3 161
В момента разчитанията на скенерите не са при мен и мога да покажа само това. Плс, не ме цитирайте за да мога да го изтрия след известно време. Болницата, към която се бяхме насочили за химиотерапия, е Токуда. Първият свободен час беше при д-р Контилев.

# 3 162
ала. Бала,
Д-р Контилев е чудесен избор! Млад, но много начетен, добър Човек. Ще вземе присърце случая и ще определи най-доброто лечение! Шефът на отделението в Токуда също е много добър специалист. А условията са може би най-добрите в София. Аз на химио бях като на хотел там.
Успех! Heart
Много нисък хемоглобин и чернодробните пък много високи. Не знам може ли да започне химио с тези показатели.
П. П. Можеш да ми пишеш на лични с конкретни въпроси.

# 3 163
Малечка Палечка, благодаря!

Дали някой знае нещо за този метод на лечение?
https://clinica.bg/5937-Imame-shans-da-obyrnem-sydbata-na-chovek-s-rak

# 3 164
  • Пловдив
В черния дроб ли са метастазите?

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:56 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт