Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 499 940
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 3 165
Направо не мога да повярвам какво посъветвах един страшно мил човек от темата: да корумпира лекари.
Но истината е, че като пациент винаги при важни прегледи и процедури давам пари извън таксите. И получавам лично отношение.
Сигурно звучи ужасно, но работи.

# 3 166
Те са си корумпирани лекарите.На всички давам отгоре,но има някои на които има за какво да дадеш,а други и таксата им е много.За съжаление докато не дадеш пари,нищо не правят или правят недостатъчно.

# 3 167
whitefang, да. Освен тези показатели като че ли няма други, които да са с голямо отклонение.

# 3 168
Малечка Палечка, благодаря!

Дали някой знае нещо за този метод на лечение?
https://clinica.bg/5937-Imame-shans-da-obyrnem-sydbata-na-chovek-s-rak
Колкото знам НIPEC се прави при рак на яйчниците на определени болни има една машина затопля химиотерапевтични медикаменти и си дава на Абдомен(Корема)Незнам може ли да се направи при вас

# 3 169
Чета за тази терапия.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/blog/detaili/doc--arabadzhi … za-bolnite-ot-rak

Дали такова нещо се прави някъде в България?

# 3 170
Да, навсякъде се прави, ако туморът е подходящ за лечение с нея, което се определя след допълнителни изследвания.

# 3 171
Туко-що ми казаха, че разсейките в черния дроб са смъртна присъда и то бърза. Това дали е така?

# 3 172
Не, не е така по принцип. Качи скенера, за да видим колко са големи, къде са и тн.

# 3 173
Още не е при мен, днес по-късно ще го взема. Това, което помня, че пишеше, е, че са множество, като най-голямото е около 4 см.. На мен не ми звучи добре. Аз се хващам за сламки, но искам истината.

# 3 174
В момента гадаеш и се шашкаш! Недей да се измъчваш така! Като вземеш разчитането, ще имаш цялата информация. Hug

# 3 175
  • Пловдив
whitefang, да. Освен тези показатели като че ли няма други, които да са с голямо отклонение.
Хемоглобин,еритроцити,лимфоцити са много ниски също
А Неутрофилите са високи доста също ,което(високи неутрофили,ниски лимфоцити) може да е признак на обширен метатстатичен процес.
Имунотерапия както ти е отговорила Зиги се прилага в БГ ,за определи видове рак и определени биологични
характеристики на рака.  Например за Меланом ,рак на белия дроб,бъбречно -клетъчен рак , сквамозоноклетъчен рак на врата и шията - биологичен маркер - висока експресия на PD-L1
рак на дебелото черво и ректума -- биологичен маркер - dmmr/MSI-H Не се заплаща в БГ от  НЗОК
тройно негативен РМЖ - в момента се правят клинични проучвания ....
Към настоящия момент няма такива лечения за на майка ти рака,но пък има стандартни ХТ-ии,които си работят добре там.
Аз съм на такова лечение от Януари 2019.
HIPEC мисля също не е приложим във вашия случай - той е за метастази в перитонеум,ендометриум(там където няма достатъчно кръвоснабдяване).
Лекарите знаят какво може и какво не може да се приложи.Доверете им се.
Към настоящия момент трябва да се съсредоточите върху това майка ви да започне да се храни, за да и се подобрят хемоглобин,еритроцити,лимфоцити. Да и вливат/пие лекарства/добавки за черния дроб за да нормализирате Алкална фосфатаза и GGT. За ХТ ви трябва черния дроб да функционира ,това което са ви казали
,че метастазите там са "смъртна присъда" е само до някъде вярно.Ако може да се приложи системно лечение определено не е.
Успех!

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 09:29 от whitefang

# 3 176
Говорих с лекаря на майка ми. Казва ми, че CRP показвал, че има сериозна инфекция в белия дроб, а аз чета, че той има общо с черния. Иска майка ми да си направела снимка на белия дроб при положение, че тя нито има симптоми, нито се виждаше нещо на скенера преди седмица. Има и отрицателен ПЦР тест. Майка ми не се чувства добре и се изморява. Не зная дали да я водя при положение, че предложението на лекаря ми се струва безумно.

# 3 177
ala.bala не видях в изследванията на майка ти ЦРП. Ако има и не си го качила може да напишеш колко е. Има ли асцит майка ти( корема се подува), отоци по ръце и крака, синини или кръвоносни съдове като звездички?

# 3 178
  • Пловдив
Направете снимка.Новата мутация ,която вече циркулира е с инкубационен период под 4 дни. Предвид високите неутрофили (не CRP - то е високо и при много други възпаления)е много вероятно да има инфекция в БД.

# 3 179
Да, явно аз не съм направила скийншота както трябва. Това е резултатът. Не е ли очаквано при разсейки в черния дроб?

CRP    262.85    mg/l    0    5.0

ПЦР тестът е в същия ден, в който са направени и кръвните изследвания. Аз също съм отрицателна, мама не ходи никъде.

Общи условия

Активация на акаунт