Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 147
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 4 050
На мен генетичните изследвания доста бързо ми станаха. Не си спомням колко точно, но предполагам, че докато стане хистологията, генетичните ще са готови. Хубаво, че вървят паралелно и се спестява време.

Зиги, радвам се, че майка ти добре понася! Колко още курса има?

# 4 051
Uncommon, Hug
Два преди скенера в края на май, началото на юни. Разбира се, зависи как се е повлияла кръвната картина. Лекарката я беше предупредила, че след първия курс няма да е перфектна като преди него.

# 4 052
Стискам палци! От все сърце й желая най-доброто развитие. Heartpulse
За кръвната картина има средства, така че да се поддържа, дано са подходящи.

# 4 053
Някой може ли да ми препоръча нещо за рани/Афти в устата, на мама цялата уста й се е разранила,дали от хапчетата, дали от самата болест..

# 4 054
Зиги, тъкмо се питах къде се изгуби... стискам палци всичко да е наред при вас и майка ти леко да понася терапията 😘
Тя къде провежда терапия?

# 4 055

Ох, мъча се да се наслаждавам на това, че са добре нещата в момента, без да се тревожа за ефекта от лечението и да чакам с нетърпение скенера, защото не се знае какво ще покаже...

# 4 056
Здравейте, някой пил ли Оспамокс или друг антибиотик по време на химиотерапия и лъчетерапия?

# 4 057
Мама пи два антибиотика по време на ковид(на таргетна терапия е),лекарите казаха,каквото й изпишат,това да пие,няма да й попречи на лечението.

# 4 058
Мама пи два антибиотика по време на ковид(на таргетна терапия е),лекарите казаха,каквото й изпишат,това да пие,няма да й попречи на лечението.
Много благодаря, прегръщам те!

# 4 059
Здравейте.
Вчера майка мина ПЕТ скенер и днес взе резултата. Може и да не си спомняте, де.. На скенера с контраст след проведени лъче и капецитабин видяха лезия в БД. В резултата от ПЕТ не виждам да е описано..
"Интересното" е, че онколожката е казала на майка, че това в белия дроб е неактивна метастаза, да избира дали да мине химио вливки преди операцията или директно към операцията да пристъпи. Трябва да и даде отговор до няколко дни.
Ще се свържа с професор Тимчева за мнение, сега прикачвам документите, които имаме. Много четох, уж, и за kras мутацията в 12v и 12c, и за това, че не се влияят от предлаганата химия, ако ракът е метастазирал.. Дано да греша.. Странно ми е как може да я карат тя да избира дали да има химио преди операцията или не, без да и дадат насоки и обяснения. Питала е  кое е по-добре, какво ще я посъветват, лекарката е казала, че нищо не може да каже, тя да си решава. Дано поне професорката ни даде насоки, другата седмица има записан час при хирург

# 4 060
Дайте още някой да го разчете,за да е сигурен резултата.

# 4 061
Опитвам се да кача диска.. Но нещо не се справям. Исках направо и него да добавя към документите за консултацията с професорката.
Ще потърся в Пловдив дали има надежден лекар да погледне скенерите, че в Пазарджик-абсурд.

# 4 062
Трудно ще качиш диска в Healee, а и онколозите избягват лично да ги гледат.
Тук е описано как да качиш изображенията и да ги изпратиш на мейла на лекаря, който искаш да ги разчете:
https://nedev.net/index.php/ct-mrt-scans/

# 4 063
Проф  Тимчева няма да ви разчете диска от ПЕТскенера. Трябва да го разчете специалист по нуклеарна медицина. Вече с готовото разчитане може да се консултирате с нея и да ви даде насоки нужна ли е ХТ, преди или след операцията са бъде и какъв вид да е.
Между другото скоро попаднах на едно интервю с проф. Поповска от Плевен. Много интелигентна жена, много умерено говори, няколко пъти повтори, че от определянето на точния вид на тумора зависи цялата борба.

# 4 064
Osinka88, хистологията в Токуда става бързо, в рамките на 7 дни, но може да се забавят с писането на епикризата и тн формалности. Препоръчвам ти на 7-8  ден от операцията да звъннете да питате за резултатите.
Гадно е чакането, но без всички изследвания на материала, няма как да се започне правилно лечение.

Майка е добре, но още се мъчи да овладее кръвното, защото новата терапия много го сваля. Другата седмица ще идва за следващия курс хапчета.
За баща ми чакахме две седмици, за проба от течността в корема, която евентуално да покаже ракови клетки и да потвърди на 100% диагнозата, защото биопсия беше невъзможна… ами човека почина, а за нас нямаше отговор дори след това. Не вдигаха телефоните си. До ден днешен не разбрахме… Simple Smile само аз ли съм изключително недоволна от  Токуда?

Общи условия

Активация на акаунт