Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 137
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 065
Osinka88, хистологията в Токуда става бързо, в рамките на 7 дни, но може да се забавят с писането на епикризата и тн формалности. Препоръчвам ти на 7-8  ден от операцията да звъннете да питате за резултатите.
Гадно е чакането, но без всички изследвания на материала, няма как да се започне правилно лечение.

Майка е добре, но още се мъчи да овладее кръвното, защото новата терапия много го сваля. Другата седмица ще идва за следващия курс хапчета.
За баща ми чакахме две седмици, за проба от течността в корема, която евентуално да покаже ракови клетки и да потвърди на 100% диагнозата, защото биопсия беше невъзможна… ами човека почина, а за нас нямаше отговор дори след това. Не вдигаха телефоните си. До ден днешен не разбрахме… Simple Smile само аз ли съм изключително недоволна от  Токуда?

Не,особено в темата за бял дроб напоследък е често срещано явление

# 4 066
Много са недоволните от Токуда.Не само за чакането. Докато болните са добре ги лекуват,като се влошат,даже и от тяхно грешно лечение ги изписват и им казват като ги стабилизират пак да ги заведат.

# 4 067
Аз тъкмо щях да попитам в различните болници по колко време г.д чакате?В Панагюрище първо за кръв около 30 мин,после между 2 и 3 часа за лекар,после още около 40 минути-час ако има инжекция за костите,случвало се е ако е само един лекар и повече, попринцип са 2-3 ма.

Дори първоначално няма къде да се седне пи целия 1 етаж на болницата, има много онкоболни...

Пс-имам предвид за тези,които не са на вливка.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 22:02 от Fani0101

# 4 068
И аз съм много недоволна от Токуда, но именно заради това и защото правих 'разследване' къде се бавят нещата, ви казвам, че патолозите си вършат работата в срок. Директно на тях звънете или отидете на място преди 14 ч. в работни дни.

# 4 069
Искам да съм полезна и на други хора:
1. Проф. Тимчева е невероятна! Не само дава варианти зa лечение, но насочва и към невероятни специалисти!
2. Проф. Светла Христова, началник Патология в Медицинска Академия е невероятен "дзвер", но от няколко места (конкуренти, частни лаборатории, колеги нейни) чух отзиви за нея, че е "последна инстанция". Изключително събитие е да не се потвърди неин резултат.
3. В Майчин дом на 14 етаж има генетичен център, където цените и отношението са" уау"! Изследване, за което в Дженомикс(праща се в САЩ или Германия) и Синево(Швеция) ми искаха 950 лв/1350 лв, тук е 185 лв, имат и много спонсорски програми и проучвания.
4. Токуда е явно въпрос на късмет. Много доволни, още повече недоволни, НО доказано Онкологията работи по западните протоколи и водещият доц. Арабаджиев уверено се е запътил да влезе в топ 3 на България (с проф. Дудов и проф. Тимчева).

# 4 070
И аз съм от неособено доволните от Токуда... В отделение хематология има дежурен телефон за сведения. В урология не, информация на място... като идеш няма кой да ти я даде, сестрите се зъбят насреща ти, не знаят. И от провинцията да пътуваш час два за да отидеш и да не знаеш какво става с болния... Ужас.

# 4 071
Синево е безумно скъпа лаборатория, за каквото и да е. И не е с нищо повече като качество и обхват на изследванията.

# 4 072
Синево са страшна работа според мен, в лошия смисъл. По телефона съм уточнила всичко с централата, отивам в клона зад МОЛ България и ме посреща такава безумна некомпетентност, че се врътнах от вратата и в Дженомикс. Друга работа мили, компетентни, но цените, ах, цените! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 4 073
Малечка, за кое точно изследване говориш "Изследване, за което в Дженомикс(праща се в САЩ или Германия) и Синево(Швеция) ми искаха 950 лв/1350 лв, тук е 185 лв."

# 4 074
Цената на даден биологичен маркер зависи и от начина, по който се работи. Ще дам пример с HER2 neu, който често се изследва при РМЖ. HER2 може да се изследва по няколко начина - най-бързият, лесният, достъпният, но и най-малко точният, е имунохистохимчният (ИХХ). Цената му е 20-30 лева. Най-точният, но и един от най-скъпите, е флуоресцентната ин ситу хибридизация (FISH). Там цената е над 200 лева.

За много други маркери/гени е сходно. Когато сравнявате цените, сравянвайте и методите, защото едни са по-добри (и по-скъпи) от други. Та, ако на едно място пращат пробата в генетична лаборатория за секвениране, а на друго място правят ИХХ, е съвсем нормално да има ценови диференциал от 10+ пъти.

# 4 075
За BRCA1 и BRCA2 говоря (950/1350/185). Методът на изработка е еднакъв. А CISH (ин ситу хибридизацията) по HER2 е същата работа, проф. Христова(с прегледа) 240 лв, Дженомикс и Синево 850/1250.
Но в Центъра в Майчин дом накрая и 185 не ми взеха, ще ме включат в изследване на Астра Зенека за тройно негативен РМЖ. Правят го само при стриктно спазване на западните протоколи за лечение, та провериха, и за това писах, че Токуда доказано работят по западните протоколи. Но РМЖ не е въобще водещо, а само част от работата им.
Докато бях на разговор с генетика, дойде жена с изследване за глиобластом и се обаждаха и за различни други.
П. П. Проф. Тимчева ме изпрати точно при проф. Христова за CISH и точно в този център за BRCA1 и BRCA2.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 06:41 от Малечка Палечка

# 4 076
Здравейте, не съм писала скоро, но ви чета редовно. Ние сме добре.
Зиги, как е майка ти? 🍀💚Фани, при вас има ли подобрение?

# 4 077
Госип,няма подобрение засега,но и нищо не сме правили.Междувременно чакам 2 мнение от няколко турски болници и на 2 имам среща с онколог от Аджибадем в Турция в Хасково  .Отделно мисля да се чуя и с Тимчева ,но след резултатите от 5 скенера на 4ти.Надявам се другите да са добре 😊

# 4 078
Може ли да споделиш след срещата в Хасково,как е протекла консултацията,дал ли е мнение,насоки или е казал да отидете там и там ще ви кажат?

# 4 079
  • на вълнолома
Здравейте! Желая само благи дни и благи вести на всички в тази тема!
Моят татко продължава борбата,  вливат му оксалиплатина и 5 ФУ, втора линия , мина трети вливка. Обаче получи стомашно неразположение, което спряхме със сок от дренки. Беше загубил апетит след химията , сега се възвърна. Вчера получи гадене. Четох, че пика на страничните реакции е около 10-12 ден след вливането. Вчера му беше 11 ден. За пръв път има такива симптоми след вливка, обикновенно има само умора, която отшумява. Много странно

Общи условия

Активация на акаунт