Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 061
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 4 320
Не знам дали е нужен скенер точно, но явно протича някаква инфекция.

# 4 321
  • Русе
При нас нещата се развиват в неочаквана посока- ЛЛ насочи мъжът ми към ехограф и разчета на изследването е перикарден излив. Странно е развитието, защото при първата криза лежа в кардиология, сега първо беше прегледан от кардиолог в друга болница /два прегледа през няколко дни/ и в двата случая становището беше, че няма кардиологичен проблем. Лошото е, че прегледа днес беше в 17ч и предстоят 3 почивни дни- дано състоянието му не се влошава и да не се налага да ходим в Спешното.

# 4 322
Виж му краката и ако са отекли му дай нещо отводняващо - Трифас, Фурантрил или нещо друго, докато му изпишат лекарства.

# 4 323
Възможно ли е от това да е и температурата?

# 4 324
Майка ми имаше перикардит и и казаха,че е от прекаран вирус или инфекция.От това температура не се вдигало.

# 4 325
  • Пловдив
Грип А , мисля засяга сърцето.
Отрицателния БАТ , не изключва Ковид, който също засяга сърцето и бъбреците ( кристалите в урината са леко съмнителни ). А кръвни изследвания специфични за ковид не сте правили. Засяга и нервната система -предвид болката/схващането. И с това "космическо" ЦРП ... При други инфекции много рядко достига такива стойности.
А за скенера го убедете след празниците да направите с контраст на глава/шия/торакс, както ви посъветваха, да чакате до Септември е лудост.Ако не е тайна в коя онкология е диспансеризиран? Най-малкото ако е инфекция от вирус ще се видят и евентуално увеличени ЛВ, които евентуално притискат нещо. Дано е нещо тривиално . КардиологА никакво лечение ли не назначи за излива,?

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 23:07 от whitefang

# 4 326
  • Русе
В онкологията в Русе е диспансеризиран- и да, няма как да чакаме септември, ако успея да го убедя ще си платим скенера, но ще го направим в София.
Ехографията излезе вчера след 17ч и не успяхме да се свържем с ЛЛ и кардиолога за следващо лечение. Ако нещата се влошат ще отидем в Спешното, ако се задържи така- на 3.05 ще отидем пак при кардиоложката, която последно го преглежда.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 08:47 от ralnik

# 4 327
Ralnik, качвай го в колата и го докарвай в София. Може да запишеш час в МЦ Спектър. Ако не иска София - проучи за Варна.
Не е шега цялата тая история, особено като продължава толкова много време.
Задължително трябва да идете при кардиоложката във вторник.
Може да му кажеш, че си се консултирала онлайн и че всички са те посъветвали да направите скенер веднага, за да се изяснят причините за тази болка и да се изключи рецидив.

# 4 328
Не видях прокалцитонин?

# 4 329
Търся добър гастроентеролог в София

# 4 330
Професор Григоров,на Пиротска му е частния кабинет.Вижте в Гугъл точния адрес.

# 4 331
Д-р Пламен Петров, Софиямед.

# 4 332
  • Русе
Не видях прокалцитонин?
Да, не е част от направените тестове, които пусна ЛЛ.
Вчера приеха мъжът ми в кардиология- направили са пак снимка на бял дроб и сърце, но нищо не са казали след нея. Бързият тест за ковид пак е излязъл отрицателен /в четвъртък правихме предния/. Но лекарката е преценила, че има симптоми на ковид и са го сложили в изолатора на отделението. От лекарствата, които са започнали да му вливат вчера се чувстваше по-добре. Но днес звучеше много зле, по обяд са го водили да му правят кръвни тестове за туберколоза. Продължава да вдига температура- 39,5 към 17,00 часа.

# 4 333
За бял дроб - само скенер.
При мой близък не се видя добре тумор на рентген.

# 4 334
А аз даже не съм чувала да се прави рентген за диагностика или профилактика на тумори🤔
Ние правим КТ или ПетСкенер, до сега никога рентген.
Рентгенът не е ли за кости? Настоявайте поне за КТ.
А за Ковид, при детето само ПСРа хвана Омикрон. Преди него БАТ отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт