Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 072
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 4 335
  • Пловдив
И на рентген се виждат тумори, пневмонии, включително и от ковид , Каверни от Туберкулоза, аспиргилоза . От туберкулоза температурата не е толкова висока, както и от тумори освен ако не причиняват допълнително пневмония. Явно са видели нещо за да му правят допълнителни изследвания. Но пак не са направили кръвните за Ковид.Ако е слязъл надолу ни БАТ, ни ПСР с материал от носа/гърлото ще даде положителен резултат.

# 4 336
Прокалцитонинът е важен, за да разграничи бактериална инфекция. Бих мислила за сепсис, бих пускала хемокултури. +задължителния скенер. Тройна венозна антибиотична терапия.
Отдавна не чакам някой да ми назначава каквито и да било изследвания. Пускам и плащам.

# 4 337
  • Пловдив
Нали не очакваш ,всеки да знае ,какви точно изследвания да пусне.
Поне могат да кажат какво и ,че трябва да се плати ,защото не се покрива по пътеката от касата.А и после трябва някой да интерпретира резутлатите...

# 4 338
Трябва,ама не казват.Касата поема почти всичко,но не го пускат.Ако чакаш да ти кажат или да ти назначат ще си умреш от чакане.Питане на други болни и четене по форуми и медицински статии е спасението.

# 4 339
За рак на простата питах. Човека е в чужбина и там след биопсия, са му казали рак на простата. Той се връща в България- София и питам за най-добрите специалисти, към които да се обърне за по-нататъшни изследвания и лечение.

д-р Давидов Токуда... но е трудно с часовете при него. Оправи баща ми бързо. Малко е надменен и особняк, но...

# 4 340
Аз пък разчитам на лекарите да ми казват...
Като стана дума за лекари, някой да знае добър чернодробен специалист? Явно ми се е поувредил черния дроб от цялата дандания около моето лечение - вижда се омазняване. Онколозите казват, че няма какво да направя по въпроса, но ми се ще все пак чернодробен специалист да си каже думата.

# 4 341
Аз пък разчитам на лекарите да ми казват...
Като стана дума за лекари, някой да знае добър чернодробен специалист? Явно ми се е поувредил черния дроб от цялата дандания около моето лечение - вижда се омазняване. Онколозите казват, че няма какво да направя по въпроса, но ми се ще все пак чернодробен специалист да си каже думата.
За мен най-добрият е професор Антонов от МБАЛ "Св. Иван Рилски", София. Отделение по гастроентерология.

# 4 342
Здравейте, майка ми е с рак на белия дроб и разсейки в мозъка. Изписаха и наскоро Темозоломид, но не успяваме да го открием по аптеките. Някой знае ли от къде може да бъде закупен?

# 4 343
Здравейте, майка ми е с рак на белия дроб и разсейки в мозъка. Изписаха и наскоро Темозоломид, но не успяваме да го открием по аптеките. Някой знае ли от къде може да бъде закупен?

Принципно се поддържа в наличност в болничните аптеки (там, където има онкологии). В частните аптеки би трябвало да можете да го купите със заявка и с рецепта. Ако е изчезнал от българския пазар, има го в Турция.

Коя линия от лечението е това? Странен ми се струва този избор. Ако желаете да споделите/прочетете повече - има отделна тема за рак на белия дроб и там обсъждаме подробно лечения/новости/личен опит.

# 4 344
Привет и от мен, отново.
Не съм писала от година и половина. Всичко започна с баща ми -рак на пикочния мехур 2017 (досега е в ремисия), след него майка ми-рак на гърдата с разсейки 2020 (досега е в ремисия), баба ми -рак на панкреаса 2021 (почина след 4 месеца), кучето -рак на млечната жлеза 2021 (добре е) и за капак от вчера брат ми - рак на тестисите.
По-малък е от мен, само на 33 години, вчера му беше операцията и бърз тест, който отчита злокачествен тумор. Чакаме след 10 дни хистология.
Ще полудея!

# 4 345
Pure_nature, когато прочетох поста ви, първата ми мисъл беше дали не жевеете на място, в което има вредни излъчвания. Съжалявам за това, което ви се случва. Пожелавам на брат ви успешно лечение и дълъг живот.

В тази връзка, много пъти съм се чудила, има ли изследвания в България относно видове рак, брой болни по населени места. Допускам, че по региони има повтаряемост, което би означавало някаки фактори - производства, замърсена почва и др. Срещали ли сте подобни доклади?

# 4 346
Здравейте,
И аз не съм се включвала скоро.За съжаление при баща ми,не се развиват добре нещата.В понеделник влезе за вливка карбоплатина,но чернодробните показатели и билирубина не са добре.Той има разсейки в черен дроб.Оставиха го 3 дена в болницата,толкова била пътеката.Включили са Трансметил,и някакви банки за хидратиране на организма.Минали са и на морфин за болката вече.Искали са да пуснат и фурантрил заради лимфедема,но не са успяли заради ниско кръвно.Днес са го изписали без никаква уговорка,евентуално да се чуят с жена му,ако има подобрение.Съвета е да намерим хирург ако нещата се влошат.Не разбирам какво значи това.Вкъщи ще продължим с трансметил и хидратиране.Какво друго можем да направим,след като дори докторите не казват.Това ли е последната инстанция…? Има и събрана течност в стомаха,но била малко и не са я махнали.Прикачам снимка на изследванията.Извинявам се за качеството само таьи имам.

#Pure ,успех и през това ще преминете.Всичко ще е наред,искрено се радвам за баща ти и майка ти. ❤

# 4 347
Вие сигурни ли сте,че има лимфедем?Лимфедема не се влияе и не се лекува с Фурантрил или други отводняващи.При лимфедем не се отводнява организма,а се приема повече вода.Ако отока му спада от Фурантрил има проблем със сърцето,а не лимфедем.

# 4 348
Сигурни сме,той е от 1 година.Но не мисля,че това е проблема сега.Проблема е,че са казали,че прави чернодробна недостатъчност.Лимфедема е на краката,вече и в слабините.1 година редуват декасаметазон и още едно лекарство(забравих му името в момента,започва с “М”),вече не дават никакъв ефект.В момента приятеля ми го прибира от Пловдив,чудя се на къде като се приберат.

Вие сигурни ли сте,че има лимфедем?Лимфедема не се влияе и не се лекува с Фурантрил или други отводняващи.При лимфедем не се отводнява организма,а се приема повече вода.Ако отока му спада от Фурантрил има проблем със сърцето,а не лимфедем.

# 4 349
Как го диагностицираха лимфедема?На двата крака ли е?Обикновено е на единия и тръгва от слабините надолу към крака,а не от крака към слабините.Ако наистина е лимфедем трябва да спрете всякакви отводняващи,да слагате специални чорапи за лимфедем.Дано са ви казали,защото на мен никой лекар не ми каза нито в Пловдив, нито в Хасково.

Общи условия

Активация на акаунт