Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 487 325
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 6 375
Някой знае ли в Александровска за кога дават дати за ПЕТ?

# 6 376
Anmasu, в клиничната пътека влизат всички необходими предоперативни консултации, които се правят в деня на према, но поради някакви причини обикновено ги искат по-рано (и съответно си ги плащаш). Направете всичко, което ще ви накара да сте спокойни. Не си написала дали операцията ще е лапароскопска или отворена, а от това (и от състоянието на пациента) зависи продължителността на престоя в реанимация.
Лекарите ще преценят дали след изписването й трябва да продължи с антикоагуланти и какви - може да изпишат и таблетки.
За килограмите не се притеснявай, особено ако е подвижна и активна. И моята майка беше около 100 като я оперираха.
Не знам какви са причините да не ви назначат скенер сега, но най-вероятно лекарят е съсредоточен в настоящия проблем с яйчниците.
Стискам палци всичко да мине добре! Hug

# 6 377
Много Ви благодаря! С отворена операция ще е. Има направен скенер с контраст, но казват да направим по-натам снимка на бял дроб, мамография и сцинтиграфия, а са и' назначени на 2 години, като 2 г. от. миналите изследвания е било септември 2022 г. А не знам кога ще може след операцията. Та затова се чудех, защо не ги направихме сега, поне бял дроб и мамография. Операцията ще е отворена, за да огледат всичко. Направихме скенер с контраст, а сигурно ЯМР е по-показателен, но тя има забравени винтове в крака и материалът им не позволява ЯМР.
Anmasu, в клиничната пътека влизат всички необходими предоперативни консултации, които се правят в деня на према, но поради някакви причини обикновено ги искат по-рано (и съответно си ги плащаш). Направете всичко, което ще ви накара да сте спокойни. Не си написала дали операцията ще е лапароскопска или отворена, а от това (и от състоянието на пациента) зависи продължителността на престоя в реанимация.
Лекарите ще преценят дали след изписването й трябва да продължи с антикоагуланти и какви - може да изпишат и таблетки.
За килограмите не се притеснявай, особено ако е подвижна и активна. И моята майка беше около 100 като я оперираха.
Не знам какви са причините да не ви назначат скенер сега, но най-вероятно лекарят е съсредоточен в настоящия проблем с яйчниците.
Стискам палци всичко да мине добре! Hug

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 19:55 от anmasu

# 6 378
Щом е отворена операция, най-вероятно ще е три дни в реанимация.
Не знам защо не са направили скенер и на бял дроб. Явно всеки лекар си гледа неговата част от тялото...
Сега важното е да мине успешно операцията.

# 6 379
Да бях се сетила преди скенера, щяхме да ги направим наведнъж, но бяхме шашнати. Много благодаря, zigizagi!
Щом е отворена операция, най-вероятно ще е три дни в реанимация.
Не знам защо не са направили скенер и на бял дроб. Явно всеки лекар си гледа неговата част от тялото...
Сега важното е да мине успешно операцията.

# 6 380
Болеше ме шия дясна и вътрешно ухо и цяла челюст от есента като болката постепенно се усилваше, поду.Откриха ми тумор, злокачествен е според хистологията.Оперативно е премахнат целия, но има метастаза по лимфни възли.В клиника УНГ ми ги отстраниха и навсякъде където е имало тумор са го изрязяли, беше дълга операция.Сега предстои пет скенер за да ми се назначи лечение.Притеснява ме защо болката по ушен канал,дясна шия,цяла дясна челюст при дъвчене продължава да се усилва.Точно по тази част ми махнаха тумора.А сякаш още го има.Пет скенера ще си покаже къде другаде има метастаза,просто ме притеснява защо се усилва болката,на 22.02 ми е пет скенера.Аулин и лекадол пих,не помогнаха особено, спрях ги,още по силно стана.
Не са ме изпращали още на химиотерапия,според комисията не може преди да се види какво ще покаже пет скенера.
Смислени обезболяващи да ми препоръчате? Вероятно ще помоля онколога да ми предпише.

# 6 381
Направихме ЯМР на глава на майка  -оперирана от карцином на носа през юли миналата година и с продължаващи болки и изтръпване на лицето от страната на операцията. Виждат се пет лезии в мозъка и ни пращат на лъчетерапия. Бих искала да намерим лекар за второ мнение. Бихте ли ми препоръчали добър специалист по разчитане на ЯМР на глава?

# 6 382
Някой знае ли в Александровска за кога дават дати за ПЕТ?
Аз имам за 20 март от миналата седмица.

# 6 383
  • София
Моля ви, приятели, споделете този пост!
Нека стигне до повече хора!
Нека дадем шанс на Жорко и семейството му да се върнат към нормалния живот!
Той е толкова млад/малък ❤️
Той е един от нас! (за съжаление) 😢
Децата не заслужават да се случва това!

https://www.facebook.com/1180362007/posts/pfbid03X7of4tnQpgi5x1Z … FuCb8D1l/?app=fbl

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 19:24 от AnyHr

# 6 384
Направихме ЯМР на глава на майка  -оперирана от карцином на носа през юли миналата година и с продължаващи болки и изтръпване на лицето от страната на операцията. Виждат се пет лезии в мозъка и ни пращат на лъчетерапия. Бих искала да намерим лекар за второ мнение. Бихте ли ми препоръчали добър специалист по разчитане на ЯМР на глава?

Доц. Лъчезар Пенев в Сити Околовръстен или доц. Марин Пенков в Св. Иван Рилски.

# 6 385
Болеше ме шия дясна и вътрешно ухо и цяла челюст от есента като болката постепенно се усилваше, поду.Откриха ми тумор, злокачествен е според хистологията......Притеснява ме защо болката по ушен канал,дясна шия,цяла дясна челюст при дъвчене продължава да се усилва.Точно по тази част ми махнаха тумора.А сякаш още го има.Пет скенера ще си покаже къде другаде има метастаза,просто ме притеснява защо се усилва болката,на 22.02 ми е пет скенера.Аулин и лекадол..
Смислени обезболяващи да ми препоръчате? Вероятно ще помоля онколога да ми предпише.
Съжалявам за това развитие при теб! Все се надявах, че ще е някаква киста...
Не се колебай и поискай обезболяващи от лекаря след като не действат тези.
Не мога да съм ти полезна, но ти стискам палци за хубав скенер и успешно лечение! Hug

# 6 386
Здравейте! Вижте д-р Лъчезар Пенев. Аз звънях да запазя час в Сити клиник, където практикува, но не запазват часове - казаха да се отиде на място до 14 ч. всеки делничен ден.

# 6 387
Здравейте ! За съжаление и на мен ми се налага да се включа тук 😞 Преди 18 дни откриха при направена колоноскопия умеренодиференциран аденокарцином на дебелото черво G2 на баща ми на 76 години е . Като симптоми имаше кървене от година ( предполагаше че са хемороидите му ) и от 3 месеца изхождане ,редуващо разстройство със запек . На скенера се видяха и разсейки в белия дроб. Стадий 4 ,Т3N0M1. Има решение от онко комисия в което пише Химиотерапия ,Прицелна терапия -след RAS статус и симптоматично и палиативно лечение . След няколко дни имаме час за консултация във ВМА при проф. Владов .
Моля ,всеки който е минал през този кошмар да ми даде съвет от личния си опит . Операция ,химиотерапия ,тази прицелна терапия ( ако може да ми обясните какво е ) имат ли смисъл в този стадий ,страхувам се да не ускорим края му 😢 .
Иначе е жизнен ,работи ,хапва ,пийва и пуши . Живее така както е живял винаги !

P.s. Писах първо ,за да имам по -бързо мнение ,но сега се връщам да чета назад колкото мога

# 6 388
Здравейте ! За съжаление и на мен ми се налага да се включа тук 😞 Преди 18 дни откриха при направена колоноскопия умеренодиференциран аденокарцином на дебелото черво G2 на баща ми на 76 години е . Като симптоми имаше кървене от година ( предполагаше че са хемороидите му ) и от 3 месеца изхождане ,редуващо разстройство със запек . На скенера се видяха и разсейки в белия дроб. Стадий 4 ,Т3N0M1. Има решение от онко комисия в което пише Химиотерапия ,Прицелна терапия -след RAS статус и симптоматично и палиативно лечение . След няколко дни имаме час за консултация във ВМА при проф. Владов .
Моля ,всеки който е минал през този кошмар да ми даде съвет от личния си опит . Операция ,химиотерапия ,тази прицелна терапия ( ако може да ми обясните какво е ) имат ли смисъл в този стадий ,страхувам се да не ускорим края му 😢 .
Иначе е жизнен ,работи ,хапва ,пийва и пуши . Живее така както е живял винаги !
....
Без да съм специалист, на мен не ми се струва, че ще му ускорите края, след като са се наели да го оперират, а той е в добро общо състояние. Предлагат му и още терапии, химия, прицелна - значи виждат шанс за него. Сам по себе си четвърти стадий просто е далечни метастази, а не някаква оценка, че нещата са прекалено напреднали. Не си мислете, че това е рак в последен стадий, един вид нелечим, щом е четвърти - това искам да кажа. Щом е умеренодиференциран, значи нараства среднобързо и е добре да не се бавят мерките. Никой не може да каже предварително какво ще помогне и какво не, има рискове, но пък е добре, че има възможноости за лечение. Лошото е, когато няма какво да се направи.
Проф. Владов е наистина голям хирург, стискам палци да се наредят нещата. Дано да има късмет баща ти.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 01:16 от Uncommon

# 6 389
Здравейте! И аз се включвам тук по лош повод. В събота диагностицираха сина ми с туморно образование на тестиса. Здраво момче на 20 години, спортист........ дойде ни като гръм от ясно небе. Няколко дни преди това е забелязал, че единият тестис му е доста по-голям от другия и твърд. Веднага посетихме уролог, който след палпация, ехография и туморни маркери постави диагноза, че се касае за туморно образование. Утре сме на ЯМР на коремни органи, а в четвъртък е планиран за операция. Много ни е тежко на всички и от събота не сме на себе си.  От това, което изчетох тук има доста момчета, които са излекувани успешно и това ми дава някаква надежда.

Общи условия

Активация на акаунт