ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 584
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Добра вечер! Wine Glass

Благодаря за уютната тема. Flowers Rose
Като сте подхванали дума за ученолюбието, аз мога само да се присъединя в противоположна на това посока. Накратко казано, известна съм в семейството под името Цербер. Колкото и да ми е неприятна тази роля я върша, защото няма кой друг... Младежът ако го оставя на самотек единственото, което ще направи е да си напише домашните и с това да смята, че е достигнал висините на кандидат за Нобелова награда. Rolling Eyes
Говоря, обяснявам, обяснявам, говоря... Понякога го оставям да се срещне челно с бързия влак, от това акъл му идва, но за много кратко... А принципно е много отговорен човек, но не и към себе си и собственото си усъвършенстване. Силно се надявам да доживея деня, в който ще е надвил собствения си мързел. Даже това ще ми е коледното желание!

Ред, честита да си! Бъди здрава и щастлива! Flowers Four Leaf Clover

# 31
green, и при нас по математика са рендъм задачите. Били не знам си колко на брой общо и на всеки системата му изджурквала 8 от тях. Обаче вчера една или две паралелки са правили вече контролно. Голяма част са направили скрин шотове на екраните и така голям брой задачи са изтекли. Което според мен не е чак толкова голям проблем, защото ако ти ги предоставят, ти пак трябва да си ги решиш предварително. Ама то пък, ако го направиш, значи можеш да ги решаваш. Мътни са ми малко пуберските им разсъждения.
Хареса ми един почин, споменат тук във форума, вече не помня от кого. Та учителката казва, че ще са задачи от тези в сборника, с който работи класа. Който иска да се бори за шестица просто си решава всичко от там и няма да се притеснява за неприятна изненада на контролното. Ето един начин за поощрение и подтикване към решаване.

# 32
  • Стара Загора
Хоп-троп да се запиша и аз.
Благодаря за новата темичка

# 33
За мен би било пагубно ако нямам право да се върна назад и да си проверя задачите. В 50% от случаите решавам първо грешно задачата, особено като е за кратко време. После при проверките си откривам техническите грешки.

# 34
  • София
Миналата седмица и моят телефон изгоря. Заминаха доста снимки и файлове. Скоро мислех да ги прехвърлям, не очаквах висок клас телефон на две и нещо години просто да не се включи.

# 35
  • sofia
Red, честита бъди!
   Всеки ден, като чета тук, виждам колко много ни сближава изолацията - тук сме си една женска седянка на много близки непознати😊
   Аз от тази година съм оставила всички в къщи да правят каквото решат и да се развиват, както преценят. Мисля, че така постигаме по-голямо равновесие.
    Личен  поглед върху ДО нямам, ориентирам се от оценките в Школо, но най-хубавото е, че учителят по МАТ след дългото  болнично лечение  е вече у дома,  а заместникът до края на срока е от СМГ. Детето каза, явно това ми е кармата😀
   Иначе тази година по ФВС се правят усилено само презентации и тестове и вече не подскача у дома, което за съседите под нас  беше фатално😀
   При вашите деца как протичат тези часове?

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 21:24 от googlish

# 36
  • Между гори и планини
По физическо тази година изгледаха два филма, първият за някакъв катерач ( учителката е запалена планинарка и катерачка) , вторият не чух за какво е. Вчера им прави нова презентация за здравословно хранене и им каза да спортуват поне 40 минути на ден. Дори и само да се разхождат. При това все споменава пубера, какъв е късметлия, че живее извън града ( до нас започва екопътека за Марков камък) . Миналата година изгледаха всички възможни филми за баскетбол, волейбол, футбол... Всичко с правила, видове игрища. Пак правиха тестове за всеки спорт, накрая комбиниран тест и презентация за спорт по избор. Правеха гимнастика, като се редуваха всеки път някое от децата да е водещ - или в реално време да показва гимнастика , или да е записано на клипче. Много се смеят тогава. Освен това се приемат снимки на разходки с кучета, прекопаване на градини, вдигане на кофи с дърва за камината 😂

# 37
При нас ФВС се провежда като учителят всеки път първо им разказва нещо, например за олимпийските игри, след това им качва различни тренировки за около 15-20 минути и им е дал 3 хора (право, ръченица и дунавско) да разучават. Кара го на доверие, който е готов си казва и той го освобождава от часа. Но е обяснил, че върнат ли се ще изпитва на хората. Ния си се кефи и ги прави нещата. Единият път тренировката беше много трудна за нея и не можа всичко да направи. После им дава домашно от типа: момчетата да му пратят на мейла кои са първите мъже българи медалисти от Олимпиада, коя Олимпиада (година и място) и какъв спорт. За момичетата е същото, но за жени медалистки. За мен това е идеално. Хем научават по нещо, хем ако желаят тренират, хем хора понаучават, хем и вдигат обща култура да търсят инфо, което не ги задържа много пред компютрите, каквото е времето за презентации.

# 38
  • София
Айде и елха имаме! 😁
На прибежки и леко спорадично се включвах в украсата, понеже всички решиха да ми звънят между 6 и 8.
Абе хубав ден! То така ми тръгна от сутринта с вас! Много благодаря на всички за милите думи! ❤️

# 39
  • София
Честит празник, Ред! Бъди обичана и щастлива! 🎂

# 40
  • София
Хайде и аз да се включа преди да е изтекъл деня - Ред, честит празник!

И аз съм церберът вкъщи, много ги юркам за учене, но май с юркане или без положението е едно и също. Все се заричам известно време да ги оставя на самотек, но не издържам.

# 41
След като само картички успях да поръчам от групата във ФБ( всички са много натоварени с поръчки) , и не можах да се доредя до гномчетата, Моника предложи ние да си направим всякакви вълшебни същества. 🧙‍♂️
Поръчахме платове, очички, пълнежи и т.н. и досега тракахме на машината:-)
Първия горски вълшебник е почти готов🙂

# 42
Бисе, държа на снимка на тези чудесии, които творите.

# 43
🙂Мария, досега такъв тип щурчовци не сме правили, та резултатът може и да не е мното добър, но ще покажа щом прояваваш интерес🙂

# 44
  • sofia
Бисе, станахме две с интерес😉

Общи условия

Активация на акаунт