Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

• 142 305
  • 2 749
  •   1
Отговори
# 1 275
Здравейте.Някъде да сте срещали по магазините останала боксова круша?Става въпрос за гр.София 🙄

# 1 276
  • Somewhere in Spacetime
Някой има ли кафемелачката?
Читава ли е?
Малко късно се включвам, но имам кафемелачката. Ползвам я да си мисля подправки. Доволна съм, справя се добре и с много твърди, като анасон например, подправки. За цената е супер.

# 1 277
  • Мадрид / София
Иглолистните нямат силно разклонена коренова система. Купувала съм от разсадник, дето ми изкопаха дръвчето от земята, та от там знам, а и е логично - високопланински дървета са. Искат много влага и сравнително по-ниски температури. Могат да виреят в саксии години наред, с присаждане и осигуряване на оптимални условия.

# 1 278
  • Бургас
Първата Коледа на дечко преди 9 години, купихме малка жива елхичка в саксия. Не помня откъде. След това я закарахме на село и я засадихме в двора, за да расте заедно с дребоса. Сега е красиво голямо и кичесто дръвче, при все че почвата там е отврат Simple Smile

# 1 279
  • София
Има и елхички, които са си наред и се хващат. Но първата, която купи дъщеря ми започна да капе още преди Коледа, а нарочно я беше сложила на балкона, за да не е на топло. Преди да я изхвърли погледна корените, които буквално липсваха. И започна да чете в интернет. За следващата година вече се беше ориентирала от кои производители стават и от кои не. Ако не повечето, то поне половината от предлаганите елхички в саксии са с орязани корени. А има и съвсем нагли търговци, които забождат отсечено дърво в саксия, за да сложат по-висока цена, но все пак такива не достигат до големите вериги. Wink

# 1 280
Мисля миналата седмица по БНТ 1 в "100= будни" имаше съвети как се гледа елхичка в саксия Grinning
Десислава, лошото е, че от една възраст нагоре става по-сложно с подаръците за децата...и с цените Joy Докато са малки на много неща се радват...не че дъщеря ми на 9г няма да се зарадва на пластелин, но това няма да го отчете като подарък, а като "междудругото" Grinning

# 1 281
  • В къЩи.
Момичета,колко "мини" е мини пресата за коса?
Може ли някоя от вас ,която я има от миналата година да ми даде размери на плочите?
Благодаря.

# 1 282
Внимавайте с тези елхи и борове в градините, че стават големшки, с плитки корени и правят поразии. Сега се чудим на вилата как да махнем 2 големи бор отстрани до оградата, останали от предишните собственици. А за другите два пред къщата направо е немислимо без вишка и много пари.

# 1 283
Внимавайте с тези елхи и борове в градините, че стават големшки, с плитки корени и правят поразии. Сега се чудим на вилата как да махнем 2 големи бор отстрани до оградата, останали от предишните собственици. А за другите два пред къщата направо е немислимо без вишка и много пари.
Борове и ели има . Ама елха  дървесен вид не съществува .
Това е название на украсеното коледно иглолистно дърво  без значение на вида .
И друго въпросното не става голяма - то си е мини или нещо джудже се водеше.
Бях си купила преди години 2014 или 2015 г . Пролетта го преместих в по- голяма саксия с цел да го засадя после някъде , но се случи изкара в нея / което не е толкова правилно /  поне три години  / но вече не в апартамент ,а на село / После нашите намериха време и го засадиха . За толкова време не е някакво огромно дърво .
Най - много метър и 40 , но мисля е по- ниско .
Почвата там не е хубава и май не си хвана мястото и листата жълтееха . Но оцеля за тези там доста години .
Засадено пред блока ще е красиво и може да го украсявате .

# 1 284
Ясно е за какво говори - за дървото ела, на което всички, явно без Вас, му казваме елха. Какви са тези уроци тук, където не им е мястото?!

# 1 285
Дървото в Лидл не е ела .
Кое не му е мястото като точно за същото пиша - че го имам и си е живо на село .
Не са му падали иглички и т.н. Апартамента ми е много топъл.

# 1 286
  • Пловдив
Не успях да открия Марципан днес.Не от този с глазурата тип десерт,ами такъв за украса моделиране. Гледах при брашната и сметаните, при фондана също нямаше. Една служителка твърдеше че такъв артикул нямат в асортимента.

# 1 287
Свършил е сигурно марципана. При нас се подмятат още няколко бройки от фондан в черно, оранжево...заедно ги пускаха с марципана.

# 1 288
Уф, Ели в саксии не съм виждала. Всички са смърчове. И идея ако някой иска да си гледа миниатюрно коледно дръвче в саксия на балкона дълги години. Има един вид смърч джудже, с красива конусообразна форма. Смърч коника, латинското име е Picea glauca 'Conica'. И в момента продават по някои цветарски магазини такива, високи 20-ина см.

# 1 289
Да сте виждали в някой софийски Лидъл, останали от сините кутии за хляб, случайно ?

Общи условия

Активация на акаунт