Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 387
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Темата е коса, ама истинска, не екстеншъни

# 61
Няма такова правило.
А и аз влязох да питам за маша и се включих по темата от 1л.

# 62
Здравейте, някоя от вас да има кръгло лице? Налага се да си направя бретон, понеже лятото бях с два кичура отпред в електрикави цветове, и направих грешката да сменя маник паник боята с дрогерийна и кичурите ми се изгориха много тежко, буквално ми се накъса косата както по клипчета с bleach fails.Cold Sweat
Боядисах се наново изцяло в черно, но предните ми два кичура са неспасяеми,  единственото нещо, което ми идва наум е бретон, но никога не съм се харесвала с тях, правила съм си много видове...
Според вас какъв бретон отива на кръгло лице? И също така има ли някакъв начин да се спасят тези кичури (което силно ме съмнява) Disappointed Relieved

# 63
  • София
Относно екстеншъните държа да кажа че има няколко фактора които оказват роля как ще се отразят на косата ти:
- колко грама сложиш
- метода на закрепяне (шиене, стикери, капси, клипси или кератинови кичури)
- каква коса имаш преди екстеншъните и какъв ти е косъма

Така че предвид тези фактори е нормално да има доволни и пострадали.
Не мисля че самият косъм - дали е от ванет за 400 лв или от Кондаков за 2000 лв има чааааак толкова голямо значение относно това дали ще имаш последствия върху собствената си коса или не, по-скоро той би имал значение от естетическа гледна точка.

Смятам че са несериозни изказвания от сорта - “защо са ти екстеншъни” или “коса до дупето е демоде”.

Не всеки който слага екстеншъни запазва пълната им дължина.

Не всеки може да пусне дълга и хубава коса с професионална козметика и грижи.
Коси всякакви.

Моята например не е гъста,  с тънък косъм, изсветлена и права.
Ако ви снимам шкафа с козметика който имам ще кажете че съм ненормална.
Полагам ОГРОМНИ грижи за косата си - слагам терапии, ампули, използвам какво ли не за стимулиране на растежа, маслени маски, преуош, терапевтична преса - косата ми въпреки това нито става гъста, нито дълга, и колкото и да я гледам стига до определена дължина и повече не може да порастне защото си изисква подстригване.
Това е.

Екстеншън сложих преди 2 години и никога няма да повторя, освен евентуално такъв с щипки само за повод като сватба или нещо от сорта.
Носих го само лятото (100 грама стикери) и се простих с половината си коса като го свалих.
Нормално е защото един тънък и слаб косъм не може да издържи теглото на екстеншъните и се накъсва.

Друг въпрос е ако дама с дебела, гъста коса с плътен косъм иска да си сложи екстеншъни.
Причини може да има много.
Моята най-добра приятелка има много гъста и плътна коса но за съжаление естественият вид на косата и след миене е потресаващ, каквото и да прави.
Косата и бухва много, получава се отвратителна чупка от корена, и общо взето какъвто и вкус да имаш няма как да излезеш така от вас.
Затова и се налага стилизиране след всяко миене - сешоар или преса.
Не всеки е сръчен със сешоара дори да опитва  особено с такова количество коса, и тя ходи почти само на фризьор да я издухват след миене и да я изправят и въпреки това косата и много се изтощава в краищата и цъфти и тя не може да я пусне дълга.
Затова слага екстеншъни и то не до дупето и стоят много естествено и на нея въобще не и пада никаква коса. Носи ги постоянно вече поне 7-8 години, като прави по няколко месеца почивка.

Така че според мен основно е важно човек да се съобразява с косъма си и ско е тънък и фин ДА Не слага защото не е вариант.

# 64
  • В полите на Пирин планина
Няма нищо по-хубаво от естествената коса, пък била тя не особено дълга или гъста, пък дори и да не изглежда идеално, като форма, все едно е току-що излезнала от фризьорски салон!
Мое мнение. Никога не бих си причинила екстеншъни.

# 65
Няма нищо лошо в екстеншъни, когато са поставени добре и са качествени. Аз нямам нужда и е много лесно да кажа че никога няма да си поставя такова нещо на главата, но моята коса винаги ми е била източник на самочувствие, мога да си представя как се чувства една жена с тънка, изтощена и накъсана коса. Ако и аз изпадна някога в тази ситуация ще си сложа без да се замисля. Познавам хора, на които малко да им порасне косата и краищата им изглеждат като метли.
Според мен е важно когато се поставящ екстеншъни да са от коса, която не е близка само по цвят, но и по произход и структура, така изглежда наистина естествено.

# 66
Типичен пример снощното недоразумение в Черешката, представям си кви суми инвестира в тази пирга, а от самолет личеше, че е удължавана

# 67
  • В полите на Пирин планина
Като притежател на тънка и чуплива коса, която без грижи изглежда, все едно съм "бръкнала" с пръстче в контакта, ще кажа, че има начин косата да изглежда приемливо. Пускала съм снимки тук и сте я виждали моята. Ако спра с грижите веднага става ужасна.

# 68
Според мен е важно когато се поставящ екстеншъни да са от коса, която не е близка само по цвят, но и по произход и структура, така изглежда наистина естествено.
За това се отива на място и се избира. Фризьора ми ми препоръча къде да отида, за да не рискува той с избора.
Косата, която избрахме беше напълно идентична с моята, не се наложи дори да я боядисваме. Беше плътна и лъскава като коприна и си остана такава няколко години. Беше неразпознаваемо коя е моя, коя - не.

Има много примери на добре направени коси, има добри салони, добри фризьори, стига човек да реши да си начеше крастата в това отношение.

# 69
Дами, моля, придържайте се към темата.
Темата за удължаване на косата е тук.

# 70
През зимата , както и през всеки друг сезон не правя нищо по-различно с косата си. Мия косата си с шампоан на Лореал и маска от същата серия. В грижата ми след това влизат два страхотни професионални продукта, а именно крема на Ми Аманте и страхотни кристали от Фанола . Боядисвам косата си също с техните професионални бои за коса, които са страхотни. Използвам керамична преса с кератин за дооформяне на косата и не ползвам лак за коса, тъй като не ми харесва, че косъма ми става твърд. Понякога си правя маски със зехтин, мед ,хининова вода и яйчен жълтък за подхранване. Въпреки това косата ми стига до едно ниво и отказва после да расте . Мечтая за дълга коса, дори да не е моята, важното е че пак ще покорявам улиците на София с големи едри букли хахах.

# 71
  • Бургас
Няма нищо по-хубаво от естествената коса, пък била тя не особено дълга или гъста, пък дори и да не изглежда идеално, като форма, все едно е току-що излезнала от фризьорски салон!
Мое мнение. Никога не бих си причинила екстеншъни.
На същото мнение съм.

# 72
  • София
Според вас какъв бретон отива на кръгло лице? И също така има ли някакъв начин да се спасят тези кичури (което силно ме съмнява) Disappointed Relieved

Според мен нещо асиметрично ,за да издължи кръглото лице . Пробвай с някоя програма за промяна .

Някой ползвал ли е боя Апивита? По принцип им харесвам всички неща, сега видях че имат и боя за коса и ми е на мисъл Stuck Out Tongue Winking Eye

Удължения носех за сватбата преди 12 години.  С някакви метално силиконови мини топчета беше закачена. Много грамотна работа, но ми тежеше ужасно ,хем беше малко . Просто отзад на главата имах чувството,че ще ми се отлепи скалпа. Един ден не издържах и накарах мъжа ми с някакви клещи да счупи тия топчета и да свалим косата . Родих се Joy

# 73
Взех си за пробата коприната на Chi,  15 мл, но много кофти няма дозатор. И голямата разфасовка ли е така? Много ми хареса  иначе. Боята май няма да е трайна при мен, компаня дел колоре

# 74
  • Някъде там
Неви86, чудно ти е.
Прилича ти на очите много.
Сподели как чувстваш косата, отмива ли се бързо този цвят?
Аз нещо се изморих от това светло(то матиране, поддържащи шампоани, маски, идва ми в повече това суетене и не ми харесва вече Joy
Чудех се дали да не подстрижка косата доста и да да го изрежа Grinning.
Ама ще падне рязане

Общи условия

Активация на акаунт