Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 401
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Аз от 5-6 месеца съм с Маяндра и не ми мърда цвета. Ако не са белите коси точно отпред, щях да се боядисвам сигурно 2-3 пъти в годината. Боята не пада, но косата ми расте светкавично. Не е боядисвана от преди Коледа.
Скрит текст:

# 391
  • Някъде там
Освен бои Маяндра имат и кристали за коса, маски, шампоани.
Пробвали ли сте някои от другите техни продукти.

# 392
Освен бои Маяндра имат и кристали за коса, маски, шампоани.
Пробвали ли сте някои от другите техни продукти.
Кристалите ми бяха препоръчани от продавачката, но на мен не ми харесаха. Друго не съм ползвала на марката.

# 393
Здравейте! 💋
До преди 4 седмици бях руса и се боядисах в черно. Боята беше качествена на хубава марка. След първото ми измиване на косата боята на някой места падна. В момента косата ми е смесица от всякакви цветове:
черно, русо, сиво и кафяво.
Реално косата ми е доста изтормозена. Изрусявана е 2 пъти и много третирана с маши и преси. След като я боядисах в черно намалих използването на термична обработка. Всичките продукти за коса, които използвам са за ,,Силно увредена коса". Мога да кажа, че косъма стана по-здрав и лъскав, но въпросът ми е:
Мога ли да я бодисам втори път за такъв кратък период от време и да няма големи щети?
Благодаря предварително за оказаната помощ! 💋

# 394
Можеш, защо да не можеш... Бих те посъветвала да измиеш с дълбоко почистващ шампоан преди боята. Т.е. днес да речем изполваш ДПШ и след 1-2-3 дена, се боядисваш.
Ако имаш DM наблизо, препоръчвам ДПШ на Балеа, бюджетен и хубав.

# 395
Здравейте! От 3 години си правя балеаж по салоните на тъмно русата си коса и както се сещате, косата ми е изтощена. Омръзна ми от цветната коса и си искам естествения цвят обратно за по- натурална визия. Спрях се на тази марка, защото е безамонячна. Та въпросът ми е, има ли дами, които са действали като мен и какъв е резултата? Дали да се боядисам от корените, понеже ще се отмие, пък ще се стремя да уцеля точно моя си цвят, за да няма промяна в корена. Моля, съветвайте ме. Lips

# 396
Коя марка?
Безамонячната ще се измива много бързо....
Намери цвят, като естествения ти и боядисай цялата коса, но имай предвид, че дължините ще се измиват бързо, заради балеажа... Няма как...
Погледни Permesse в рибката, хвалят я, че е покривна.

# 397
Върху русо да сложиш директно черно си е сигурна гаранция за провал.

# 398
Дами, я ме светнете как се тонираше косата. Корените ми пак са лъснали, а ми се иска да разредя боядисването с концентрирана боя. Никога не съм го правила и ще се радвам ако някоя, която го прави, сподели как точно.
не знам какво означава 'корените пак са лъснали', но ще се опитам да отговоря:
1. Ако това значи, че имаш бели корени, с тониране няма да се покрият.Бели корени се покриват с нулева боя (1.0, 2.0, .... 10.0). Примерно,  ако косата ти е с цвят 5.2,  в корена слагаш 5.0+5.2 равни колич + оксидант 6%, равен на общото количество от двете бои. Стоят 30 мин. Дължините  на косата не мажеш. За да не се получи на хоризонтални ивици, се  хващат няколко кичурчета (средно по 5-10мм дебели и през 1.5-3 см)) и с пръсти ги намазваш до долу със същата смес.
2. Ако корените са ти с естествен цвят на косата, но не са побелели, тогава си ги мажеш само тях с боята  както на дължините, примерно 5.2 + още толкова оксидант 6%.

@PINK_anonymous
веднъж си бях правила руси кичури и ми ги направиха много, много светли, ядосах се и сложих кестенява боя. Стана на ивици, на другия ден отидох на фризьор и съжалих много, той каза, че просто трябвало да дойда да ми потъмни само кичурите, лесна работа. 
Не го прави, иди да ти потъмнят светлите части от балеажа  и готово, ако може да се отдели от другата коса.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 18:23 от Pepina_n3

# 399
Не знам с какви бои имаш опит, но на мен бели коси ми покриват почти всички бои. Сегашната ми също, а е 5.77. Боята не ми пада, просто косата расте и ми се искаше да измисля по-щадящ начин да си поддържам цвета.

# 400
  • BG-DE
Това за основния цвят(.0) мисля че важи само за покриване на бели коси при русите нюанси от 8-ца нагоре, а иначе бели коси само с тониране трудно ще се покрият.

# 401
  • София
Стрина Калина,ти ли беше преди с червена коса или се бъркам ?

# 402
Стрина Калина,ти ли беше преди с червена коса или се бъркам ?
Бях, бях, така да се харесвах с червеното. Сега съм обикновена брюнетка.

# 403
  • Някъде там
Стрина а защо се отказа от червеното.
И на мен много ми харесваше с червеното.
Като брюнетка също ми харесваш. Имаш страхотна коса и този цвят 5.77 ти е разкошотия Simple Smile

# 404
Стрина а защо се отказа от червеното.
И на мен много ми харесваше с червеното.
Като брюнетка също ми харесваш. Имаш страхотна коса и този цвят 5.77 ти е разкошотия Simple Smile
По няколко причини се отказах, но главно заради това, че от един момент нататък дължините ми не задържаха боята по никой начин. Отделно, че косата ми расте с бясна скорост и за десетина дни ми се виждаха вече черно-белите корени. А как пускаше цвят само...

Общи условия

Активация на акаунт