Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 347
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Момичета, има ли някакви временни оцветители?
Мистик, тонер за коса? На мен те ми се задържат по седмица и половина, две.
сигурно...нямам идея как се казва Simple Smile
Трябва да потърся.

# 736
  • София
Ще ходя утре отново да я подстригвам. При друга фризьорка, дано най накрая обере всички цъфтежи, а вероятно накрая ще съм вече с коса до ушите .

Иначе тази при която се боядисвам ми предлага изсверляване с някакъв захарен блондор. Каза, че е много щадящ.

И последно- не знам защо с каквото и да се измия, косата ми става много твърда, направо на клечки, суха, ужасна. Ползвам на Каупро с кератин, Лореал абсолют рипеър, Керастаз хронолоджис и зеления Керастаз, че му забравих името.

# 737
Ще ходя утре отново да я подстригвам. При друга фризьорка, дано най накрая обере всички цъфтежи, а вероятно накрая ще съм вече с коса до ушите .

Иначе тази при която се боядисвам ми предлага изсверляване с някакъв захарен блондор. Каза, че е много щадящ.

И последно- не знам защо с каквото и да се измия, косата ми става много твърда, направо на клечки, суха, ужасна. Ползвам на Каупро с кератин, Лореал абсолют рипеър, Керастаз хронолоджис и зеления Керастаз, че му забравих името.
Може би тези серии са агресивни за косата ти. Само професионални ли ползваш, нещо по-щадящо, аптечно, дрогерийно, за честа употреба?
Наблюдава техниката на постригване и дали ще ти цъфне бързо косата после. Може това да е повратната точка.
Другата причина, поради която може да цъфти е точно изсветляването. От личен опит споделям дълги наблюдения, че моят тънък косъм не понася изсветляване от 7-ца нагоре. С 8-ца прецаках дължините и потъмних леко. От няколко години въртя 7.3, 7.4, 7.44. Добре ме хваща, но не знам дали не са агресивни боите, които ползвам. Имам спорадични опити с 6.82, 6.88, 6.3 и много бързо се измиват.
При мен се очертава дългосрочно ползване на шампоани и добавки против косопад. Заредила съм шампоан с репей на Фармона, след него смятам да тествам малко аптечни марки: Виши, Рене Фюртерер, Фито и Дюкре. Всички подред, голяма борба за всеки косъм ще водя. За 20 дни изгубих 2 шепи коса, видимо е за всички, но поне не виждам петна и започна да расте на дължина.

# 738
В темата за къдравите коси има една мацка, Ванеса много ги разбира нещата Grinning . От там разбрах, че прекали ли се с протеина(шампоани, балсами, маски) косата става твърда. Виж си козметиката, да не би да преобладава протеина. Пробвай да я хидратираш повече.

# 739
Всичко изброено е протеин, без Хроноложист. Тя е балансирана. Трябва ти и хидратираща маска, за да балансираш положението.

# 740
Елена, и аз щях да пиша, че имаш само протеинови продукти от там идва проблема. Маски от същите серии ли ползваш?
Макар че, ако зеления Керастаз е Extentioniste, той е балансиран с превес на хидратация, аз много го харесвам, но пак не е достатъчно.
Пиши в темата за профи козметиката за коса, кажи им какъв е проблема и какво имаш и ще ти дадат съвети момичетата.
Аз бих ти препоръчала Joico Moisture Recovery за хидратация, шампоан и балсам, спасиха моята коса пред една година, когато беше същата както описваш твоята, след обезцветяване.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 09:38 от Mamma_knows_best

# 741
Аз купувам професионални продукти доста рядко, все още дрогерийните марки ми вършат добра работа. Нямам проблемен скалп, как ще изглежда и колко бързо ще се замърсява косата ми е въпрос на правилен подбор. Рядко се случва да определя нещо като "боклук". Когато нещо не ми е харесало, в 90% от случаите става дума за неподходящ за мен продукт, а не за ниско качество.
Обаче все повече заглеждам сайтове с професионални продукти, но един въпрос ме мъчи: може ли балансирани серии да се използват постоянно, примерно да си изхабя продуктите за 2-3 месеца без да редувам с нищо друго? Това ми е много важно да си го изясня, защото така както нямам чувствителен скалп, ако редувам 2-3 серии, започва сърбеж. Просто косата ми обича да ползвам повече време даден шампоан, балсами и маски по-често разнообразявам. И накрая: може ли да ми дадете пример за балансирани серии, конкретни продукти?

# 742
  • Street of Dreams
Зеленият Керастаз може и Архитект да е (протеин) и онзи тъмнозеленият (корав протеин), на който му забравих името, но ми направи косата на бетон и направо трябваше да я отрежа.

Може и боята за коса да е кофти, моята коса след последното боядисване изглежда също втвърдена и матова. Край на Сайъс.

Може и водата да е, вътрешно състояние, но като за начало една хубава хидратираща маска или цяла серия.

# 743
  • Някъде там
Всичко изброено е протеин, без Хроноложист. Тя е балансирана. Трябва ти и хидратираща маска, за да балансираш положението.
И аз това щях да пиша за протеина.
Хронолоджист аз  обаче я усещам като балансирана.
Трябва ти хубава хидратиращи серия. (толкова отдавна нищо не взимам за коса,,че вече съм ги забравила сериите-карам си с наличностите Joy, заинатила съм се да ги изхабя преди да си взема нови).
Хелия виши денси солушън е чудесна серия. Използвам я заедно с балсама вече няколко месеца, нямам намерение да ги сменям скоро Simple Smile.

# 744
За мен екстеншънист е чиста хидратация. Има една аминокиселина в нея (креатин мисля, че беше и, или таурин), но те не са втвърдяващи. Най-важното при екст. е, че има голяма концентрация хидратиращи и балансиращи пх-то киселини. С високо ПХ на косата (което се получава от бои и лошо третиране, но най-най-вече от боя), колкото и хидратация или протеини да слагате, пак няма да изглежда оптимално. Затова тази серия е уникална по рода си. Също пх-балансираща е абсолют рипеър на лореал, но тя вече е И протеинова.
За хидратация също харесвам маскинтенз за гъста коса. Магистрал уж е по-силна, но за мен не-тя е И протеинова (защото екстремно изсъхналите слами се нуждаят и от добра доза протеин, за да задържат хидратацията). Магистрал не ми харесва и по мирис, макар от нея да съм изхабила близо 2,5 килограма за последните години, а от маскинтенз също толкова. Маскинтенз има по-приятен мирис и прави косата по-мека.

# 745
  • София
Супер сте. Благодаря.  Ето го  "зеленият ". В момента ползвам само тези серии, нищо дрогериино или аптека, полвам и маските и балсамите към някои от сериите .

Отидох при тази да ми обере цъфтежите. Тя също каза, че косата ми е е лош вид. Някъде греша , тя работи изцяло с Алтерна и не признава нищо друго. Предложи ми да си купя от нея продукти, много ги хвали, но просто ми беше невъзможно да извадя 150лв примерно. За боядисване ползва Кидра, казва, че е като терапия, но и цената е ужасно висока.

# 746
  • София
Еми всно е от какво е тези всички протеини са много много хард и като се прекали докарват сухота и накъсване на косъма.
Незабавно си купи хидратиращ шампоан и маска и ползвай само тях известно време докато косата поомекне.
После редувай две измивания хидратация и едно протеин докато изхабиш наличностите.
За хидратация бих препоръчала шампоан и балсам Joico Moisture recovery или хидратиращата серия на philip kingsley

# 747
Елена, с какви бои си се боядисвала последните месеци? Ако си използвала Алфапарф, тя доста изтощава косата.

# 748
  • София
Елена, с какви бои си се боядисвала последните месеци? Ако си използвала Алфапарф, тя доста изтощава косата.

Да. Алфапарф. Сега минах и си взех една дрогерийна боя, че корените са ужас.

Благодаря ви и за останалото . Ще потърся хидратация.

# 749
  • Някъде там
Ти нищо хидратиращи не си използвала.
Яко си напротеинчила косата.
Нещо хидратиращи ти трябва.
Аз обмислям дали да си взема крем Терапията на редкен за дълга коса, но пък имам над половин бутилка марокан и крем на КМ, а нали ви казах не искам да трупам и презапасявам.

Общи условия

Активация на акаунт