Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 371
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Защо да не е добра идея да приготвяш сама пюретата?
Как да направя бисквитки от оризова каша? Искам да сложа банан и масло, ако може и жълтък. Искам да изразходя кашата, вече предлагам зрънца ориз.

# 271
Как да направя бисквитки от оризова каша? Искам да сложа банан и масло, ако може и жълтък. Искам да изразходя кашата, вече предлагам зрънца ориз.
Поради наличие на нитрати в зеленчуците🤔
Още нещо имам за питане, тъй като  ми казаха ,че може да се наблюдава запичане и е нормално, при моето бебе ефекта е високо увеличаване на броя на изхожданията. Предполагам, не е проблем 🤔

# 272
  • Пловдив
Аз започнах с купешки пюрета, но реших да ги правя вкъщи сега ( с уреда за пюрета на Авент). Зеленчуците от пазара уж с нитрати, купешки пюрета уж с консерванти и съставки, които не са описани... няма правилен отговор, вие преценете за вас кое е по- удачно.
Ние сме на 4++, захранвам от 30.12.

Изяжда около 120 грама зеленчуково пюре на обяд и след това и предлагам мляко. Обикновено изпива около 90 мл след пюрето. От морков бая се запече, акаше акита като пластелин Simple Smile тиквата помага за изхождането при нас, та ги комбинирам. Въвела съм и картоф, а от утре ще дам и пащърнак.

# 273
Както казва Ася.. и вие преди сте яли нитрати и са достигали до детето, чрез кърма. Аз предпочитам да си правя пюретата, защото иначе детето ще свикне на купешки и после няма да ми излязат сметките и няма да яде друго

# 274
Няма гаранция, че ще свикне с купешките и после няма да иска вашите.
В началото на захранването давах основно купешки. Рядко и правих аз, основно зеленчукови. После я записах на кухня. Държавната твърдо я отказа. 1 седмица взимах и всичко се плюеше, направо и се гадеше. Само 1-2 пъти изяде десерта. Записах я на частна и 2 месеца всичко си ядеше. Е, не винаги изяждаше цялата порция, но си хапваше. Изведнъж спря да яде и нея... Сега яде от нашата храна. Ако не е подходящо за нея давам бурканче, но и него не винаги яде.

# 275
  • Бургас
Те щото купешките пюрета нямат нитрати, всичко е био и еко. Детската кухня пък съвсем.

# 276
Аз сама си правех пюретата. Единствено ползвах месните заготовки, които добавях към моите зеленчукови. После постепенно мина на обща храна. Детска кухня не съм ползвала.

# 277
Храня смесено (купешко и домашно) според ежедневието и предпочитанията.
Днес и за обяд и за СЗ съм му ги правила аз нещата.
Утре ще ходим на гости на прабаба му и ще сме с готово пюре. Simple Smile
Освен това, има някои купешки пюрета, които малкият много харесва, а са голяма играчка за приготвяне в къщи. Едно конкретно вегетарианско на HIPP с амарант, сладък картоф, царевица, кайсия и не знам си какво още.
Досега не ми е отказвал храна, независимо каква, освен броколите и спанака в купешките пюрета. Когато искам да ги включа в менюто го приготвям аз и ги замаскирам с тиква, морков или сладък картоф. Simple Smile

# 278
Поради наличие на нитрати в зеленчуците🤔
Още нещо имам за питане, тъй като  ми казаха ,че може да се наблюдава запичане и е нормално, при моето бебе ефекта е високо увеличаване на броя на изхожданията. Предполагам, не е проблем 🤔
можеш да взимаш био продукти и пак ще ти излязат по-евтино, отколкото ако е само на купени пюрето, които ако не им се погледне състава, имат какво ли не вътре

# 279
А какво ви е мнението за инстантните каши? Аз лично давам тъй като има огромно разнообразие, но далеч не мисля, че са най-доброто.

# 280
И аз както дойде,следобедното винаги го правя,защото  имам време тогава.
Намачкан банан от кога давате?И предполагам трябва да е добре узрял до кафеникаво ?
Каши не давам често,оризовата я запича,елда давам по някога с варен плод.Но по-често само плод й давам.

# 281
А също давам и до днес скоро прави една годинка ...много й е подут венеца ...яденето е зор да не кажа че пак е само на ам.....давам каши даже вчера купих една с плодове ...млечна на хип много й хареса

# 282
Здравейте, може ли да попитам от кой месец се слага гхи към зеленчуково пюре и колко? Четох, че рапично олио може от 6-8 м, масло: от 8-12 м.
Също така какво мислите за добавянето на сухо АМ към плодово пюре, например 1 мерителна лъжичка?

# 283
  • Denmark
Моят е на 5 месеца без 3 дни и вече му дадох банан. Не беше презрял, ами в нормално състояние Sweat Smile
Масло/зехтин слагам към зеленчуковото пюре, понякога и АМ.
Защо искате към плодовото? То и без това е сладко.
Каши не съм дала, защото ни мъчи запек. Sad Днес дадох круша и очаквам да видя дали ще му подейства...

# 284
Каши не съм дала, защото ни мъчи запек. Sad Днес дадох круша и очаквам да видя дали ще му подейства...

Ако крушата не помогне, пробвай с тиква. При нас действа безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт