Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 374
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Каши не съм дала, защото ни мъчи запек. Sad Днес дадох круша и очаквам да видя дали ще му подейства...

Ако крушата не помогне, пробвай с тиква. При нас действа безотказно.
синята слива се справя много добре

# 286
  • Denmark
Каши не съм дала, защото ни мъчи запек. Sad Днес дадох круша и очаквам да видя дали ще му подейства...

Ако крушата не помогне, пробвай с тиква. При нас действа безотказно.
синята слива се справя много добре
Благодаря, момичета!
Тиквата, уви, не помогна, а за слива съм в търсене, но ще се пробва задължително.
Авокадото също мислех, че ще е от полза, но не..
Понякога помага като пие повече водичка.

# 287
харесвам пюрето на Гербер от слива

# 288
Аз съм давала веднъж нектар от слива на хип,разрежда се с вода 1:1.За един час дойде ефекта.

# 289
  • Denmark
Аз не живея в България и тук в магазините не открих нищо подходящо. Затова ги приготвям вкъщи пюренцата, а в момента сини сливи няма в магазина. Confused

# 290
Ако имаш ДМ там има пюрета ,както и нектара който аз споменах.

# 291
Аз не живея в България и тук в магазините не открих нищо подходящо. Затова ги приготвям вкъщи пюренцата, а в момента сини сливи няма в магазина. Confused
Марая, аз в плодовите пюрета и кашите слагам кокосово масло, също помага за изхождането.

# 292
всяка мазнина помага, да Simple Smile

# 293
Колко мазнана слагате в каша/пюре и колко време след като сте захранили? Въвежда ли се по някакъв начин?

# 294
  • Denmark
На мен ми казаха задължително чаена лъжичка мазнина в зеленчуковото пюре още от началото и че не се въвежда. Simple Smile

# 295
Здравейте, дъщеря ми е на 6+м. На смесено хранене с кърма и АМ е, като преобладава АМ. До момента съм въвела няколко зеленчука. Вчера започнах да въвеждам банан под формата на готово пюре. Вечерта забелязах, че изпражненията й са тъмно зелени. Днес продължих да давам банан и отново са зелени. Няма вид да се разболява, няма и разстройство. Говорих с педиатър, каза засега  да я наблюдавам и да давам пробиотик.
Възможно ли е бананът да доведе до такава промяна в цвета?

# 296
От банан знам за черни нишки, но зелено не мога да кажа със сигурност.

# 297
Марая, дай пробиотик. Моето веднъж като се пъна и се беше запекло това веднага помогна.
Иначе и авокадото е вариант.

# 298
Привет!
Захранвам бебо 3-ти ден вече, но имам още мнооОоого неясноти. Първи въпрос - веднага след пюрето ли да му давам млякото? Дори и да му го дам /пюрето/ в момент, когато видимо не е гладен, му идва апетита и не издържа 😀 И вторият ми въпрос е - за 2, 3, 4 лъжички нужно ли е да намалям количеството му мляко? На 200 мл. е. И всъщност една лъжичка на колко се равнява? 5 гр/мл? Някак трябва да си правя сметката, което всъщност е дразнещото при захранването 🤣
Ще съм много благодарна, ако ми отворите очите как точно се процедира!

# 299
  • Пловдив
Привет!
Захранвам бебо 3-ти ден вече, но имам още мнооОоого неясноти. Първи въпрос - веднага след пюрето ли да му давам млякото? Дори и да му го дам /пюрето/ в момент, когато видимо не е гладен, му идва апетита и не издържа 😀 И вторият ми въпрос е - за 2, 3, 4 лъжички нужно ли е да намалям количеството му мляко? На 200 мл. е. И всъщност една лъжичка на колко се равнява? 5 гр/мл? Някак трябва да си правя сметката, което всъщност е дразнещото при захранването 🤣
Ще съм много благодарна, ако ми отворите очите как точно се процедира!

Аз се водя по бебето Simple Smile правя и обичайната доза мляко и след храненето с пюре и го предлагам. И вече тя си изпива колкото иска.....
На 4++ е, яде около 120-130 грама пюре и си дояжда с 50-60 мл мляко последните няколко дни. Като я видя , че твърде много започва да плюе пюрето и да се дразни спирам да и давам.  Първо давах готови пюрета през първите 7-8 дни и запазих бурканчетата, които сега ползвам за домашните пюрета- така знам и грамажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт