Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 381
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Може ли в един ден, в две различни хранения да се даде глутен и безглутенова каша?
Примерно, ако на обяд добавя ръжен сухар към зеленчуковото пюре, проблем ли е в следобедната закуска да дам оризова каша с плод?
От другата семица започвам захранване с глутен и искам да си направя някакво примерно меню. Simple Smile

# 316
не мисля, че е проблем ... аз днес за закуска дадох кус кус, в обяда имаше ориз, а следобедната закуска беше с ръжена юфка

# 317
От банана се оказа, че са зелени изпражненията на дъщеря ми. Като смених с тиква, веднага се оправиха.

# 318
Здравейте!
Много активна тема. Изчетох внимателно всичко от първата страница (по-назад не съм се връщала) и си отговорих на много питанки. За което благодаря!
Имам бебе на 6+, захранен е на 5+. Има заместен обяд, въведени основни зеленчуци, пиле и пуйка. Остана заешкото и започвам жълтък. Заради запек ми се наложи да вкарам разхлабващите плодове доста по-рано от плана, по който захранвам. Искам да попитам ТРЯБВА ЛИ да давам каши за СЗ? От няколко дни му давам по няколко лъжички плодово пюре, но налага ли се да му давам ориз и царевица и другите там безкрайно много култури и колко време мога да НЕ заместя напълно СЗ? Благодаря!

# 319
Не е задължително, аз царев. и оризова каша не съм давала, направо елда , после и други.Давах по-късно ориз със зеленчуци.

# 320
Здравейте!
Къде мога да видя схеми за захранване след 5-6-ти месец обаче 🤔

# 321
Здравейте!
Къде мога да видя схеми за захранване след 5-6-ти месец обаче 🤔
Разгледайте началния пост на темата.

# 322
Има ли и други като нас на почти годинка ...отказва  вече много неща....да не кажа че кара само на ам ....венеца е подут доста ....кога ще отмине ....😕
А преди си ядеше с апетит ...докато загреба пюрето тя зяпа ....😇

# 323
Съвсем нормално е като избива зъб да откаже да яде детето. Моя се е случвало и седмица да кара предимно на кисело мляко /след като отбих, преди това караше на кърма/ Особено с кучешките беше кошмар...Като избие зъба пак си прояжда както преди.

# 324
Безглутеновите каши и те ли се въвеждат по няколко дни или не е необходимо въвеждане?
И също и месото - колко дена да го въвеждам и през ден ли?

# 325
Аз безглутенови не въвеждах. Месото може и 2 дни и после почивка и така или 1ден и 1 ден почивка, след 3 пъти даден вид го считах за въведено

# 326
И аз не въвеждах безглутенови, направо си дадох цяла порция оризова каша, после царевична и елда..

# 327
А за бебе на 6 месеца колко е порцията за СЗ - колкото зеленчуковото пюре ли?

# 328
Според някои схеми, бебето трябва да изяжда на едно ядене в 6 месец - 160гр., в 7ми - 170гр, в 8ми- 180гр. и тнт.
Синът ми обаче, тази таблица не я знае и от 4ти месец си пийва по 200мл мляко на ядене. Съответно като минахме на пюрета, пак изжда 180-190гр., и за обедно и за следобедно ядене. Simple Smile

# 329
Медисса не знам как е по учебник,  но моя бебешок изяждаше по 140-130гр пюре или каша. Иначе веднъж личната беше казала по една кафена чаша, но ми се струва малко или нещо не съм разбрала. 
Сега и аз да ви попитам, от кога започнахте да ползвате шишенца от този тип? Бързо ли сханаха вашите бебета за какво иде реч?

Общи условия

Активация на акаунт