Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 388
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Много е индивидуално това с грамажите и месеците. Първо, че са различни килограми децата и съответно имат различна нужда от количеството на храна. Моето дете вече е на 1г и 6м, тежи 10кг и рядко изяжда повече от 200г, яде 5 пъти на ден и няма нощно хранене. Още от новородена не си изяждаше порцията, каквато е по- учебник, но си наддаваше.
Такова шише със сламка дадох някъде на 7-8 месеца, когато стоеше стабилна седнала дълго време, без да се клатушка. Много бързо схвана идеята. Леко стиснах шишето, за да може да излезе вода от сламката и да схване, че вътре има вода.

# 331
Здравейте, скоро ми предстои да въведа оризова каша за СЗ на бебе на почти 7 месеца. Може ли да споделите всеки ден ли се дава каша, безмлечните с АМ и кърма ли правите (ЛЛ каза с вода, но предполагам, че с мляко е по-добре) плод или зеленчук добавяте към кашата и след колко дни може да се премине от оризова на елда например? Също така, ако не се дава всеки ден каша, то какви са другите варианти...Доколкото знам само плодово пюре не се смята за хранене.
Извинете ме за многото въпроси, но не намирам отговор.

# 332
Бързо се научават от сламка да пият, вече след 7 м са си по-осъзнати.Допада им.

# 333
Бързо се научават от сламка да пият, вече след 7 м са си по-осъзнати.Допада им.
той днес става на 8м. Предложих му от такова шишенце, но само дъвче сламката 😄 много е смешен и сладък 😊 вдигнах лего бутилката да може да капне водичка в устата му, но не се усети какво трябва да прави. После пак ще пробвам, докато схване. Е, все някога ще се научи 😄
Ема Аз след оризовата дадох плодова, после елда, те са без глутен и нямат ред на въвеждане. Оризовата върви с сини сливи, ябълка и круша. Елдата върви с банан и с круша най-много, то по твоя преценка даваш с каквото искаш. Аз давах и плодово пюре с бисквитки, има едни готови от гербер ябълка с бишкоти, кисел може да направиш, елда с плодове, просо с плодове. Моя син обича просо с райска ябълка, а днес дадох грис с малко бисквитки за пръв път и му хареса.

# 334
Здравейте,, днес ще включа пащърнака към захранването.
Решила съм да пробвам следните комбиняции:
Морков пащърнак
Тиква пащърнак ( нямам представа дали е ок)
Картоф пащърнак
Тъй като сама приготвям пюрето, може ли за съвети как да третирам пащърнака- като морков ( махам краищата и беля) или махам краищата, сърцевината и  също така отново белене?

# 335
И аз да се включа с едно въпросче - след като заместим обяда със зеленчуково пюре, тогава ли се започва въвеждането на месото? Или жълтък първо? И как се процедира - през ден месо, в последствие ден месо, ден жълтък? И един ден без нито едното? Сори за въпросите, които са обсъждани многократно ... Simple Smile

# 336
Не е задължително да е заместен обяда, зада се въведе месо. Аз го въведох към средата на 7м ,а бебето замаести обяд в 10ти. Дали ще е първо месо или жълтък няма значение. Аз използвах готовите месни заготовки /една разделях за два обяда/ и давах два дни месо, един ден жълтък, един ден само зеленчуково. Първо въведох пуйка и пиле по седмица /давах през ден/ и след това започнах с жълтъка. За месец го считах за въведен по схемата в заглавния пост.

# 337
maiathebee , благодаря много. Напълно задоволителен отговор ❤

# 338
  • Пловдив
За пащарнака - бели се, махат се краищата и сърцевината (гадна става и не се яде).

# 339
Нашата док.ми каза първо жълтък и тогава месо Wink

# 340
  • София
Здравейте момичета, един въпрос. Като въвеждам нов зеленчук, ще го правя в комбинация с вече въведен. Но равни пропорции ли се слагат и от двата зеленчука?Например 10 чл от вече познатия и 10 ч.л. от новия или повече от стария трябва да се дава?

# 341
Ами нали въвеждаш, тоест следиш за реакции и започваш с новия по малко.Поне аз така давах.

# 342
  • София
Здравейте, бебето ми е на 9 месеца и искам да въведа риба, доколкото знам трябва първо да е бяла риба. Ако е от готово бурканче мога ли да дам цяло или трябва напр. половината и отделно да дам още зеленчуци?

# 343
Аз давах по половин.От рибка дъщеря ми пръцкаше, хихи.Не давах половин по тази причина, а просто ми се виждаше доста.

# 344
а каква риба предлагахте?
има ли заготовки пюрета?

Общи условия

Активация на акаунт