Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 344
  • 760
  •   2
Отговори
# 150
Извинявайте,но това е бебе на 6 месеца.Нормално е да се буди,да търси мляко и т.н.
Водете се по детето,а не по разни схеми.
Моето е на 1 г и 2 месеца и още има нощни хранения с АМ.Когато й никне пък зъб яде само и единствено АМ,буди се по 3-4-5 пъти вечер и т.н.
Изобщо не смятам да й спра млякото.До 1 г и 1 месец изобщо нямаше заместено хранене.Когато детето е готово,ще си покаже само.

# 151
  • София
Нормално е да пие мляко през нощта, бебе е. Рано е за глутен.

# 152
Искам да попитам още нещо: когато стартирате захранване в 6-ти месец, колко хранения има бебето на ден с по колко мл АМ? Едноти ще е пюре + АМ, но бебето ми отказва да суче и се чудя ако премина на АМ как са нещата?

# 153
Здравейте отново, както споменах преди няколко дни имам въведени, тиква, тиквичка, морков, пащърнак и сладък картоф. Бебето е на 5 месеца, обаче според мен има проблем с изхождането. Консистенцията е леко кашава, някой път дори като пластелин. Вчера например се изходи сутринта и от тогава цял ден днес не е. Посъяетвайте ме какво да правя/въвеждам?

# 154
Не се притеснявайте, според мен. И при нас е така. Случвало се е и непреработена храна да изака. И 2 дни не е ходил. Просто за първи път червата им срещат твърда храна. Спокойно и си следете просто

Здравейте отново, както споменах преди няколко дни имам въведени, тиква, тиквичка, морков, пащърнак и сладък картоф. Бебето е на 5 месеца, обаче според мен има проблем с изхождането. Консистенцията е леко кашава, някой път дори като пластелин. Вчера например се изходи сутринта и от тогава цял ден днес не е. Посъяетвайте ме какво да правя/въвеждам?

# 155
И според мен няма повод за притеснение.Пащърнакът попринцип е разхлабващ.Моят син от както го захраних в началото и на два дни акаше.Преди това никога не е пропускал ден, но с времето се регулира  😃 и аз се шашнах първоначално, но ако детето е спокойно и няма видими признаци за дискомфорт - споко и ти Simple Smile

# 156
Аз добавям в пюретата по малко рапично олио и не знам дали от това, дали от друго, но бебето ми се изхожда спокойно по няколко пъти на ден.

# 157
Какво рапично олио използваш? И мазнините не са ли от шести месец?
Да се съобразявам ли със запичащи и разхлабващи зеленчуци? Напоследък давам основно тиква, тиквички, пащърнак и пак няма ефект, а много ми се иска да дам картофче и моркови. Според моята педиатърка бебето не е запечено, просто усвоявало почти всичко и затова така става с изхождането. На мен това никак не ми се вярва. Вие какво мислите?

# 158
Точно гастроентеролог ми го е казвал това, даже двама, понеже ходихме по др повод на лекар.Да, това им е мнението за ходенето по веднъж.Мисля,че няма проблем.

# 159
Бебетата не усвояват попти нищо от твърдата храна. То и затова основната храна до годинката е млякото /кърма или АМ/. На мен мисе струва, че 5-месечно с четири въведени зеленчука е много. Не бих бързала да въвеждам други, особено запичащи като картоф и морков и то след като има проблем с акането. Давайте от вече въведените и наблегнете на млякото. Даже може няколко дни да давате само мляко, да видите дали ще се промени акането. За къде се бърза не мога да разбера....

# 160
Здравейте,
Бебето ми е на 5+++ и днес за първи път и дадох картоф.
Искам да Ви попитам знае ли някой до кога се прибавя АМ в пюретата? Кога мога да започна да давам чисти пюрета ((зеленчукови) когато въведа и други зеленчуци)без добавяне на АМ или кърма?

# 161
Не е задължително да се добавя мляко в пюрето. Аз никога не съм добавяла. Идеята е бебето да опита вкуса на храната. След като предложите пюрето, дохранвате с млякото.

# 162
Какво рапично олио използваш? И мазнините не са ли от шести месец?
Да се съобразявам ли със запичащи и разхлабващи зеленчуци? Напоследък давам основно тиква, тиквички, пащърнак и пак няма ефект, а много ми се иска да дам картофче и моркови. Според моята педиатърка бебето не е запечено, просто усвоявало почти всичко и затова така става с изхождането. На мен това никак не ми се вярва. Вие какво мислите?
Рапично олио на ХИП използвам. На него попринцип пише 4+, слагам по 1-2 капки в пюрето.

# 163
Как броим лъжичките: чаени или бебешки?
 И колко затоплено трябва да е пюрето: водата за водната баня е гореща (например от чешмата) или ври малко на котлона?
 Плодовите също ли топлим?

# 164
Аз топля като слагам съдчето в съд с вряла преди това вода и става приятно топло за ядене, топля всичко, като много редки случаи съм давала и студено, ползвала съм самите бебешки лъжици за мерене, но това бе първите дни

Общи условия

Активация на акаунт