Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 348
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Моята дъщеря пък отказва всякакви храни, по- топли от стайна температура. В началото топлех и се чудих защо не ги яде. Сега вадя от хкадилника час- два по- рано и всичко е ок.

Когато се въвежда глутен се следва последователност овес-ръж- ечемик- пшеница, но трябва да се мина през всички култури, нали? Тоест, не можем да пропуснем една от изброените, примерно ръж? Събрала съм една камара кутии с каши....

# 166
Kristaline, аз съм чела две теории за захранването с глутен и с млечни.
Едната е стандартната, където всеки продукт се въвежда отделно, а конкретно глутенът по схемата, която си дала ти.
Другата, я прочетох в обясненията на ХИПП.
Общо взето те казват, че глутенът си е глутен и че протеинът в кравешите продукти си е един и същ. Затова няма нужда нещата да се въвеждат по отделно. Според тях след като си въвел овес и е нямало реакция, няма да има и към пшеницата. Също така, щом детето е било на АМ, значи вече е запознато с протеина в продуктите от кравешки произход и не е нужно изварата, сиренето (кравето) и тнт. да се захранват отделно.

Аз лично съм по-предпазлива и ще ги карам по стандартния начин. Simple Smile

# 167
Алергията към глутена не е като при другите храни. И по точно дори не е алергия, а непоносимост. Реакцията е с натрупване, за това и се въвежда постепенно в рамките на един месец. Като се започва с култури с по- ниско съдържание на глутен и постепенно се преминава.
Стандартното при другите храни ако има някаква реакция е в рамките на 12-24 часа. Въвеждат се в малки количества първите дни с идеята ако има някаква алергия, то поне да не е толкова буйно изразена. Освен това и да не се товари прекалено много бебешкия организъм с непозната храна.

# 168
Води се да е в този ред, но пак не е нещо фатално ако не се даде в този ред или не се даде всеки вид, аз дадох овес.ядки 1 месец и после спелта, ечемик,  ръж, лимец, пшеница. Спазих основно да е по-късно като месец въведено и да се започне с овес поне 2 седмици.Мисля че диария и подуване бяха симптомите и то с натрупване.

# 169
Момичета, два въпроса:

1. До каква възраст важи правилото бурканче да не се дава след повече от 24 часа, дори в хладилник? Направих му ябълка и й няма нищо, омръзна ми да хвърлям храна.

2. Искам да въведа глутен с овесени ядки. Как да му ги приготвя? Сварени и намачкани ли?

# 170
Няма определена възраст.Това го е написал производителя на пюретата.Вие щом искате го давайте и след 2-3 дни,но отговорността си е ваша.

# 171
аз отначало варях овесът (фин), но ставаше някакъв лигав и не можех да изцеждам водата, след това започнах да слагам във вряща вода и да махам от котлона, така стои няколко минути, за да омекне. Не съм мачкала.

# 172
Аз съм производителя, питам за тези, които правя аз.

Няма определена възраст.Това го е написал производителя на пюретата.Вие щом искате го давайте и след 2-3 дни,но отговорността си е ваша.

# 173
Аз съм производителя, питам за тези, които правя аз.

държала съм сварен сладък картоф 3 дни.
НО само сварен, без да е добавено каквото и да било, даже не го бях намачкала, а си стоеше на шайби

# 174
Аз не давам нищо,което е престояло отворено повече от 24 часа в хладилника.Въпреки,че със сигурност нищо му няма,не рискувам.По-добре да го изхвърля.Госпожицата е на 1г и 2 месеца.

# 175
Плодовите пюрета (купешките) пише, че трябва да се използват до 3 дена или 72 часа.
Предполагам с домашните плодови е така.
За зеленчуковите, аз не смея да ги оставя повече от 24 часа.

# 176
Ако са чисти зеленчукови и плодови пюрета съм давала и на последващия ден(48часа). Ако има добавено месо или млечни продуктите давам до 24 часа, за тях се притеснявам. Разбира се, всичко опитвам преди да дам. Все пак и ние не ядем всеки ден прясно приготвена храна.

# 177
И аз съм давала над 24 часа,за търговски трик го смятам.Пюрето в хладилник ,затворено,нищо му няма.

# 178
  • Пловдив
Купешко пюре съм държала и давала до 24 часа в хладилник и то само зеленчуково и да не съм бъркала в бурканчето с лъжицата, с която яде детето (т.е. сипвам си в купичка и ако трябва да сложа допълнително, взимам чиста лъжица). Домашно пюре съм държала и 48 часа, пак само зеленчуци, без да слагам вода/кърма/ам/масло, само сварени и намачкани зеленчуци и отново правилото за лъжицата. А и не съм варяла големи количества. Моето дете изяждаше до 100 гр макс. до 1г и 2-3м.

# 179
Всякакви купешки до 24 ч.съм давала после хвърлям (много рядко е ставало,тя има апетит)😀

Общи условия

Активация на акаунт