Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 357
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, да разбирам, че еднокомпонентните пюрета са само за началото. След въвеждане, ако имам останали, най-много да ги смесвам, за да влязат в употреба.

# 196
Здравейте мами🙂     Имам нужда от малко помощ  относно захранването.Бебчо е на 5 месеца на АМ е. Захранила съм го  с картоф,морков,пащърнак,сладък картоф,тиква и карфиол.Едно пюре му давам два дена 125гр.
Мога ли вече да заменя обедното хранене с пюре и колко грама трябва да е?  Време ли е да въведа и каши и кога да я предлагам?  А плодовите пюрета кога?
Всичко ми е неясно 😆  чета в интернет и още повече се обърквам  а педито е от старата школа  ....  та може ли малко разяснеение ппо темата  ще съм благодарна😊😇

# 197
Намерих тези ръжени и ечемичени ядки.
Ще въвеждам глутена другия месец (7++) по познатата схема овес-ръж-ечемик-пшеница.
Според вас става ли да сваря тези ядки, да ги пасирам и да ги пресложа с плод?

# 198
аз въведох овес с ядки, фини, не пасирах ... дъвче си ги детето (беше на 8+)

# 199
Да,Рокет,може.Аз давах 3 зърна на дм каша (първо давах овесена каша, после тази 3 зърна), тя е овес, спелта и ечемик, но не съм се втелясвала в тази последователност,случайно я взех, въведох и лимецова и ръжена юфка, булгур, нещица, които бихме яли.
Може и само с вилица да намачкаш.
Кокосово брашно при био продуктите или био магазин.

# 200
Благодаря! Simple Smile
Още ме е страх да давам нещо без да е пасирано, че малкият много се дави дори на някакви малки парченца от жълтъка например.
Предполагам чак към 8+ месеца ще се отпусна да му дам "по-едро" пюре. Sad
Ще ходя и аз утре в ДМ да гледам какво имат ие проверя за тези ядки. Simple Smile

# 201
жълтък може да слагаш в зеленчуково пюре ... иначе е сух

# 202
  • Пловдив
Здравейте мами🙂     Имам нужда от малко помощ  относно захранването.Бебчо е на 5 месеца на АМ е. Захранила съм го  с картоф,морков,пащърнак,сладък картоф,тиква и карфиол.Едно пюре му давам два дена 125гр.
Мога ли вече да заменя обедното хранене с пюре и колко грама трябва да е?  Време ли е да въведа и каши и кога да я предлагам?  А плодовите пюрета кога?
Всичко ми е неясно 😆  чета в интернет и още повече се обърквам  а педито е от старата школа  ....  та може ли малко разяснеение ппо темата  ще съм благодарна😊😇
Казвате, че педиатърът е от старата школа, бебето е на 5 месеца и има вече 6 (шест) въведени зеленчука? От колко месеца започнахте да захранвате? За мен лично, бебето е малко да му замествате обяда, то има нужда от мляко, а другото е само за опитване. Аз каша дадох месец след като започнах захранването, чиста оризова и след това въведах и плод. При мен захеанването започна лятото, та плодови пюрета не съм давала, освен сини сливи, всичко го правих на пара, без банан Wink

# 203
а от кога могат да се дават сурови плодове?

# 204
За мен, бебе на 5 месеца със заместен обяд е много рано.
Моето дете е на 6 месеца без 1 седмица и е ял 4 зеленчука . На обяд давам пюре+ мляко.

# 205
До 8ми месец се препоръчва всичко, освен банан и авокадо, да се дава на пара или да се вари, аз само на пара съм правила.

# 206
Кога мога да му дам авокадо?

# 207
Попринцип в таблиците за захранване виждам, че го пишат често 4+

# 208
Имам една мрежа в хладилника и много му се чудя. Ама пусто...голо авокадо как да го яде? Айде, с бананче, круша по- иди дойди

# 209
  • Пловдив
Някои даже започват захранването с него, чисто. Детето е на 2г, аз на 33г и още не сме яли авокадо. Нямам идея какъв вкус има и дали изобщо ще реша да го опитаме.

Общи условия

Активация на акаунт