Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 371
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
elle, на ясленика ми му сервират в 8:30, 10:30 междинно, в 12 и в 16 , вкъщи вечеря в 19-20
Наборчето на твоето също яде в 8,13,16,20, а 3 пъти на ден пие мляко, нощта също 2 пъти

# 256
Моят син е на 1,6г и яде в 9, обяд в 12, после мляко преди обедния сън в 13ч, СЗ 16ч, вечеря 19ч и пак мляко преди заспиване в 21ч. Не изяжда големи количества, даже предимно малко си хапва. Ако нещо много му хареса и изяде повече, после може да пропусне хранене. Общо взето се водя по него кога, какво и колко да давам.
За пърженото, аз запопнах дадавам след годинката, когато мина изцяло на обща храна. Сега не върви ние да ядем пържени картофки, а той да гледа, нали... Едни от любимите му храни са бъркани яйца, пържени картофки, шницели, паниран кашкавал, пилешки хапки. Имаме airfryer и не е като да пържа в олио. Стремя се да е максимум две хранения в седмицата.

# 257
Моето яде 5 пъти. Точно на 10 месеца е. Две от храненията са изцяло АМ.

# 258
  • Пловдив
Цитат на: elle.n link=topicе=1276047.msg42098160#msg42098160 date=1610091721
просто питах дали трябва ...
а колко пъти на ден яде вашето дете?
Ами сутрин към 7 хапва до 1 филия, може и половин преди яслата. Там в 8,30 залусват, в 10 подкрепителна закуска плод, 12 обяд към 16 часа следобедна закуска, в 17,30-18,00 някоя бисквита и 18,30-19,00 вечеря и след това заспива, че на обяд не спи в яслата и е ад. Сега и излизат последните кътници и малко е намалила храната. Докато не бяха отворени яслите имаше друг режим. На си хапва стабилно като цяло.

# 259
Нашето дете яде на четири часа още от втория месец.Не съм го налагала,а тя си го направи така.Изобщо не ми се струва странно,аз самата не ям до късния следобед.И не я насилвам на три часа щото така трябва и така ми каза педиатъра.

# 260
Здравейте,
Бебето ми е на 4+++ месеца, и от 01.01 запачнах със захранването. Първите 3 дни опитах с картоф, но детето тотално отказа и  се изнерви. След това преминах на морков, който се хареса. Днес изяде бурканче от 125 гр и нямах представа дали трябва да дохраня отново с АМ. Моля за мнение как да процедирам, тъй като след това не успя да издържи 3 часа. С колко АМ трябва да дохранвам евентуално или да се ръководя по бебето?

# 261
G166, колко грама АМ даваш на бебето? Ако, например, даваш 150 грама АМ, може, когато даваш пюре 125 гр. след това да дохраниш с 25 - 30 гр. мляко и така да се запази дозата храна (мляко), която по принцип му даваш и която му стига да се засити.

# 262
G166, колко грама АМ даваш на бебето? Ако, например, даваш 150 грама АМ, може, когато даваш пюре 125 гр. след това да дохраниш с 25 - 30 гр. мляко и така да се запази дозата храна (мляко), която по принцип му даваш и която му стига да се засити.
Давам 180 АМ, т.е да дохраня с 55 мл АМ.
Пропуснах да отбележа ,че в пюрето слагам около 20/30  мл АМ за  разреждане.

# 263
Да, ориентировъчно 55 мл., но ако слагаш  20-30 мл. мляко в пюрето след това може да дохраниш с по-малко от 55 мл. мляко. Това в случай, че се притесняваш да не го прехраниш, преяде. Моето бебе винаги като му дам малко повече храна и повръща след това и затова гледам да му давам обичайната доза, която си му давам. Не знам при твоето бебе как е, така че щом то дава индикации, че не се е наяло му дай още 40 мл. мляко и виж как ще бъде.

# 264
Да, ориентировъчно 55 мл., но ако слагаш  20-30 мл. мляко в пюрето след това може да дохраниш с по-малко от 55 мл. мляко. Това в случай, че се притесняваш да не го прехраниш, преяде. Моето бебе винаги като му дам малко повече храна и повръща след това и затова гледам да му давам обичайната доза, която си му давам. Не знам при твоето бебе как е, така че щом то дава индикации, че не се е наяло му дай още 40 мл. мляко и виж как ще бъде.
Благодаря. Ще пробвам утре да дам около 50 мл, да видя дали ще издържи  до следващо хранене

# 265
Всяко дете е различно ...моето доста време ядеше по 6пъти ...Пре три часа ...просто не можеше да изяде по-голямо количество

# 266
Синът ми има 5 хранения за ден, през 3 - 3.5 часа. Той самичък си изгради такъв режим. Аз само гледам да хапва разнообразно и му сшедя килограмите, защото той обожава кашички, а те са по-калорични. Simple Smile
Аз да питам, какви бисквити от спелта използвате? От къде ги купувате?
Знам, че в ДМ продават, но вчера в нашия не можах да намеря.

# 267
  • Пловдив
Освен в ДМ, бисквити от спелта има и в Лидл на Лупилу.

# 268
Може да пробвате и със сухари от спелта, аз давам от тези в зеленчукови или плодово пюрета, намачкани и заляти
и предварително с вряла вода.

# 269
От началото на захранването, което е от сравнително скоро, аз приготвям пюретата. Въобще не се бях замисляла, че може би не е особено добра идея , не съм коментирала и с педиатъра. Какво е вашето мнение🤔?

Общи условия

Активация на акаунт