За емоционалната страна

• 39 192
  • 654
  •   1
Отговори
# 90
Ами, трудно си е много с две деца, които имат малка разлика,  както са моите. Това независимо от факта, че са дълго чакани и много желани. Трудната ситуация не променя факта, че ги обичам.
S.v.s., твоята приятелка, която ти е изпратила снимка от ехографа, когато явно знае какво преживяваш, ми се струва изключително несъобразителна.
Точно на теб трябваше да ти спести снимката. Ясно е, че е развълнувана, но трябва въпреки това да може да прецени как би се почувствала ти. Когато чувстваш някой близък, трябва да знаеш, да усетиш кое би го разстроило и да се опиташ да му го спестиш.
Аз лично бих се засегнала много от нейната нетактичност.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 16:30 от Helinor17

# 91
Нетактичните хора и аз ги шкартирах от живота си, съжалявам, но ми е твърде кратък живота, за да се напрягам и с това.
Такива "приятелки", които въпреки че знаят ситуацията се държат по този начин са ми меко казано егоистични.
За сравняването ами трудно е да, и не е точно сравнение, а повече се питаш защо ти не заслужаваш детенце, а другите да, търсиш какво не ти е както трябва, лош човек ли си, лоша майка ли ще си.
Преди няколко дни  направих медикаментозен аборт, и както казах на моя док, ами боли си като контракции само дето като раждаш после гушкаш бебе, а сега ръцете ти са празни...

# 92
Жоржи, съжалявам ....за преживяното!😪Но бъди силна,колкото и изтъркано да звучи....Ами това е една от най-добрите ми приятелки и знае всичко през какво минах,за стимулации,лекарства...тестове...биохимична бременност...😏🙄Разбира се,че се радвам за нея...но ми идва в повече...и как говори с досада, че хич не й трябвало второ, ама станало...нищо ,не й казвам, защото все пак тя не ми е виновна,че при нея става,при мен не...но, просто си е до усещане....самото лавиране...!

# 93
И това казваш ти е най-добрата приятелка.😱 Нямам думи.
Тя със сигурност няма вина за вашите проблеми, но при всички случаи може да избягва подобни коментари и действия.
Аз бих се дистанцирала от тази "най-добра приятелка", лишена от тактичност и съчувствие.

# 94
И аз съм на мнението на Хелинор, мерси съм на такива приятелки.
s.v.s. благодаря за подкрепата, ок съм си, знам че моя бебок ме чак там нейде и ще се спусне когато му дойде времето. Стах ме е обаче да не загубя себе си в тая битка.

# 95
Жаржи, първият ми спонтанен аборт през далечната вече 2007 година беше нещо подобно - контракции, силно кървене и ембриона изпадна от мен в 12 г.с. Отговаряше на 9 г.с. Беше изключително травмиращо преживяване. Дори не знам защо сега го пиша и си спомням за това. 😢
Дано скоро стигнеш до успешна бременност, успешен финал. 🙏

# 96
Хелинор имам 5 аборта, не съм претръпнала, но поне знам какво е...много е странно, че с годините не ставам по-корава обаче, а по-голяма лигла, цивря като. момиченце, на което са дръпнали кукличката...

# 97
  • Варна
Няколко пъти понечвам да пиша и после трия, решавам, че нямам какво да ви кажа ободрително или с разбиране.
Последно шях да казвам как спрях да се сравнявам с момичета, които имат деца.
Увря ми главата, че не са станали майки щото са хипер ултра прекрасни хора, разумни и подредили идеално животите си, а е сработил механизмът на зачатието. Всички знаем как се случват бебетата.
Сега откак се държа по-човешки със себе си се замислям да отида в клиника тук във Варна, ако работят въобще и да започна отнякъде, докато се прибере мм през март.

# 98
Мира,към коя клиника си се насочила във Варна?

# 99
  • Варна
Мм прави спермограми в Олимед, останал е с добро впечатление от хората, които е срещнал там.
Тепърва ще мисля къде, на моменти се вслушвам в чужди коментари за клиниките, на моменти - не.
Та не съм се насочила никъде още, ще се доверя на усещането си, като захвана да ги гледам.
Мисля, че ще пиша до няколко първо, не с историята ми, а като първи контакт.

# 100
Успех!Ние от там почнахме ,но не сме очаровани.

# 101
Момичета, аз си пожелавам много скоро всички да се похвалим с добри новини, да имаме успех.
При нас вече 2г не стават нещата. Всичките ни познати са вече с деца, така се случи, че при 90% от тях стана супер бързо и по едно и също време.
Ами, тежко е. Те като че се дистанцираха от нас, може би мислят, че им завиждаме, не знам. Но да си призная, аз също нямам желание да общуваме много, кой знае как ни обсъждат. Криво ми е много, но няма какво да направя.

# 102
Относно темата за приятелите с деца. Писала съм в началото на темата моята история, накратко след 4г. борба си имам вече малко слънце вкъщи. Знам колко е гадно всички да са бременни около теб, аз честно казано им завиждах, колкото и да не си признавах... Няма да забравя, като чаках за второто инсе и ми съобщиха, че братовчедка ми е бременна. Ами тъпо се почуствах, откровено не се зарадвах и странях от всички познати и приятели с деца.
Ето ме сега с дете, имам близка приятелка, която дълги години опитва и все неуспешно. Винаги съм била до нея и до ден днешен, НО просто ми е неприятно да и звъня и да и говоря какво правя, защото всичко е свързано с детето. Някакси се отдръпнах от нея. Когато говорим избягвам да споменавам детето, освен ако тя не попита....И така криво ми е много за ситуацията. Исках да споделя и двете гледни точки, но истината е,че някак си и тя се отдръпна от мен, а ми е болно, тя ми липсва🙏 От цялото си сърце ви желая скоро на всички мечтата за дете да е реалност! 🎁❤🎁❤🎁

# 103
33 hope,и аз имам такива две приятелки.Не говоря с тях за детето,но не сме се отдръпнали.Не може да сме приятелки по матка,не ни свързва това.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт