Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 587
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Немция
Мони, при нашата очна на всички подред се слага. Деца, баби, дядовци... Grinning

# 196
Тази есен очния разширява зениците на средния с капки, за да определи диоптър. С големия зеници не са разширявали, при същия лекар бяхме, явно индивидуално действа.

От сряда са във ваканция, няма да е онлайн обучение.  Можеха да се напънат да поучат една седмица онлайн,  в нашата провинция коледната ваканция е от следващата сряда,  ама... що да се напъват, кат може и да не се. Странно решение.

# 197
При нас няма ваканция - 3 дни ще си учат дистанционно. Изобщо децата не печелят нищо, защото и без локдаун си бяха ваканция от 19 декември до 10 януари.

# 198
  • Berlin
И ние 3 дни сега с онлайн уроци и после от 4.01 до 08.01 пак така. Чакам да видя каква програма ще имат и да мисля как да си взема някаква половинчата отпуска, за да ги контролирам поне малко.

# 199
  • Germany
И при нас онлайн. Тъкмо да изпробваме как ще е видеоконференцията 😉

# 200
И на дъщеря ми й разширява тук зениците преди няколко години. Даже капаха капки наред в чакалнята.

# 201
  • Germany
О, със сигурност ще настоявам тогава следващият път за капки при прегледа на големият. Аз реших, че практиката тук е такава и затова не съм мрънкала досега.
Ние с Мьос сме в една провинция, та и моите деца ще са ваканция от сряда. Утре отиват последно за класни и двамата и после пей сърце. Мъжа ми също излиза отпуска от петък и смятаме да се отдадем на печене на сладки и филми.

# 202
И при нас онлайн. Тъкмо да изпробваме как ще е видеоконференцията 😉
За 2,5 дни дистанционно (петък пред ваканция е само 3 часа и не се учи) подозирам, че при нас ще минат на домашно обучение, без видеоконференции. Освен това в писмото на министъра и отделно на директорите пише, че никакви контролни няма да има, само, ако е абсолютно наложително за завършващите класове.

# 203
  • Germany
Дени, на нас класният ни прати програмата, има по една видеоконференция всеки ден. Даже и в петък, по латински. Другите часове са отбелязани с чат в Мебис.

# 204
  • Немция
Oх, при нас бе катастрофа днес с онлайн конференцията на шестокласника. Никой не се включи и докато детето чака, връзката се разпадна, нямаше връзка към Гугъл Класруум. Синът ми беше тотално разочарован, искал си утре нормално на училище, но по принцип пише, че няма право от дистанционно да минава на присъствено през тази седмица и обратното.
Постоянно циркулирах около него, загубих си времето с неговите въпроси и един проект, който трябваше да праща онлайн, а не се получаваше...
Днес първия час обаче отиде да направи класното по немски, имаше право само за него да отиде и след това да си тръгне. Поне една работа свърши. Grin

Малкият, третокласникът, ще пише по готови писмени материали, онлайн конференция няма, но защо ли и да има, като това не е изпяване на урок. Пишат, обсъждат, мисля, че няма нужда от видео конференция в случая....

За капките- водих и големия на профилактика, за да се види дали няма и той далекогледство като малкия. И на него капаха капки.

# 205
  • Deutschland/HE
Бибит, днес Гугъл са имали голям проблем в Европа и е нямало достъп до услугите им, не е било само при вас и в България много деца днес са имали проблем, пропаднали са контролни, тестове... следобед са възстановили всичко. Дано утре да нямате проблеми и да тръгнат нещата гладко.

# 206
От сряда са във ваканция, няма да е онлайн обучение. 
Möß, поне големият ти син няма ли да има онлайн обучение? Голямата щерка от сряда са на онлайн обучение до 22.12, а двамата малките са във ваканция.

На работа продължавам да си ходя, имаме 1 колега в карантина от петък. Да видим как ще се развият нещата при него...

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас утре ще дадат материали за работа, но не очаквам много.

Днес дадах на детето друг текст с въпроси, не омразните му приказки.
Чете уж гладко, но бърка да кажем doch с noch 🤨 и подобни близки думи, сменя словореда, разменя имената на участващите лица, т.е насосва по смисъл според мен.

Явно ще ходим на очен. Трябва ли ми направление от педьо? Кой знае колко ще чакам сега за термин....

# 208
  • Deutschland/HE
Ние ходихме без направление при очен, само преди това разпитах за препоръка за очен и записах час. Точно сега може и по-бързо да ти запишат термин, защото има отлив от пациенти в такива практики.

# 209
  • Немция
Не, без направление се ходи. При моята очна лекарка се чака дълго за термин, явно е харесвана.

Общи условия

Активация на акаунт