Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 678
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
А значи и калории броиш Smile мъка мъкааа... ама така е, за всичко се плаща.

# 211
Моите нвх печива си бухват- някои с бакпулвер, а други и без. Мен лично вече ме засищат и малките обеми- а преди режима определено не беше така.

# 212
Засищащи са си наистина. В редките случаи когато правя нещо такова, си меля сусама сама. Става бързо а и наистина е рядко и не ми се вижда ОК да съхранявам дълго време смляно каквото и да е.
Помня колежките ми отначало като ме видеха да обядвам с нещо такова, бяха в шок как тъй само това малко нещо ще ме нахрани, знаят ме че обядвам и после не ям "чак" до вечеря Grinning

# 213
А значи и калории броиш Smile мъка мъкааа... ама така е, за всичко се плаща.

В момента гледам да се храня правилно. Спрял съм пиците например. Дневно консумирам около 600-800 грама пасищно месо плюс качествени гарнитури,  вкусни кето питки и т.н. Не мисля, че е голяма мъка човек да консумира сериозни количества качествена и вкусна храна.
Моите нвх печива си бухват- някои с бакпулвер, а други и без. Мен лично вече ме засищат и малките обеми- а преди режима определено не беше така.
На тази рецепта бакпулвера ще помогне ли? Не съм готвач, но мисля, че не. Половинка крема сирене, 170 грама моцарела, 85 грама бадемово брашно, яйце и сол.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 19:21 от Анонимен

# 214
  • Paris, France
Кето печива не съм правила никога. Като ям кето, ям яйца, гъби, дива риба, пасищно месо и зеленчуци с маслини и зехтин и малко сурови ядки.

Мозарелата е едно от най-неподходящите сирена за диабет, мазен дроб и панкреас. За нормален човек с достатъчно омега 3 си е ОК в условия на изокалорично хранене.

За обяд готвих агнешка плешка с картофи, моркови, целина на фурна и салата от маруля, пресен лук и зехтин и лимон. За вечеря ще дояждаме и ще направя спанак с лук, чесън и кориандър. 2 квадратчета 90% Линдт и съм готова.

А за обема на храната за засищане- след голяма салата парче дива риба ме засища идеално. Или 2-3 яйца, даже малко сирене.

Обикновено готвя мръвка, зеленчуци с бобови отделно, че дъщеря ми не обича месо и ориз, кускус, нещо такова за останалите, а аз си ям салата с месо или риба.

# 215
Рецептата с моцарела или кашкавал съм я чувал от треньорка занимаваща се с кето хранене. Както вече казах е вкусна, но не е моето. Тази, която ползвам е също толкова вкусна и много по-здравословна.

# 216
Аз не виждам разлика между кето пица и месо+ кето питка. В смисъл, спира се кето пицата, но пък кето питки са ок? Thinking Освен ако не става дума за някаква конкретна рецепта/съставка която да не е ок...
По тази конкретна рецепта не съм правила, не знам. Но с яйце, мазнина, "брашно" (ленено, сусамово, бадемово, кокосово), бакпулвер, сол, с или без малко кисело мляко/кашкавал си бухват. Аз в повечето случаи на око си ги докарвам вече.

# 217
Броенето на калории и внимаването колко се яде е мъка. Нищо не броя, ям когато съм гладна и не консумирам заместители на захар и брашно.

# 218
Аз не виждам разлика между кето пица и месо+ кето питка. В смисъл, спира се кето пицата, но пък кето питки са ок? Thinking Освен ако не става дума за някаква конкретна рецепта/съставка която да не е ок...
По тази конкретна рецепта не съм правила, не знам. Но с яйце, мазнина, "брашно" (ленено, сусамово, бадемово, кокосово), бакпулвер, сол, с или без малко кисело мляко/кашкавал си бухват. Аз в повечето случаи на око си ги докарвам вече.
Кой говори за кето пици?
Броенето на калории и внимаването колко се яде е мъка. Нищо не броя, ям когато съм гладна и не консумирам заместители на захар и брашно.
Не мисля, че спирането на пиците и картофите за няколко месеца е толкова страшно. През останолото време си хапвам абсолютно всичко.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 00:46 от Анонимен

# 219
Деси говореше, че е правила кето пица...

# 220
Аз ям за да живея, не живея, за да ям. Храната е гориво и изобщо не е нужно храненето да е някакво преживяване. Колкото по-просто, толкова по-добре.

# 221
Аз изобщо не съм фен на идеята за кето печива. Аз всъщност не се и храня кето, а нисковъглехидратно. Основно ям зеленчуци, месо, яйца, в по-умерени количества - млечни и малко семена (чия, ленено) и ядки (все повече ги избягвам, че виждам как ми действат на кз). До сега от както съм на режима (от 1.09.2020) съм пекла 3 пъти нещо такова. Първото бе много мазно и гадно, следващите вече си ги уцелих - вчера дори си измених рецептата и си сложих допълнително яйце и кисело мляко, че ми се стори нещо суха сместта. На мен ми се струва, че не може да се водят баш кето, защото ядки/семена пак си имат не малко количество въглехидрати и като добави човек другата храна за деня току виж излязъл човек от кетоза. Затова и го нарекох “глезене”. Нещо, което да хапне човек 1-2 пъти макс в месеца, като му се прияде нещо такова. Не дава ценни нутриенти, но поне не вреди много. “Кето” питките ги ядохме цяла седмица, много са засищащи и повечето ги изяде мм. Аз спазвам режима за здраве, за подобряване нивата на кз и инсулин, защото искам бебе и се опитвам всички макар и малки проблеми да ги изчистя. Момичетата тук знаят и с техните съвети определено виждам отлични резултати. Калориите не са ми голяма тема - по-принцип не ям много калории дневно, около 1200 идват като си вкарам в приложението за кз/въглехидрати храната. Толкова ми се яде. Не планирам изобщо в близките години да ям истински пици.

# 222
Не знам кой какво разбира под кето печива, за някои може да е торта, за друг пица, за трети трето...
При мен са редки моменти когато и аз не знам какво искам да си направя за обяд на работа и решавам че ще врътна една доза 90-секундно хлебче и ще се уредя със сандвич. Или НВ "тутманик", демек вид солен кекс, наистина е много засищаш и него си го ям няколко дни че няма изяждане. Таханов хляб бях пробвала преди време, вкусен беше ама си начесах любопитството и приключих и с него. Или ще ми е много, или ще е толкова малко че не си струва цапането. Не ми е зор хлябът да търся да го замествам, дори сандвичите са за разнообразие просто.
За сладкиши не бих си направила труда, то хем не съм фен на подсладителите от всякакъв вид, хем и толкова рядко ще ми се прияде нещо конкретно че си го правя без угризения. Обикновено и другите край мен се радват, колежки и прочие - все пак цял кекс или тава сладки аз няма как да ги изям и нося на тях Grinning Ако знам че ще го ям само аз, обикновено не ми се занимава и нищо не правя.

# 223
  • Paris, France
10+ страници основно спам и повторения. Ако продължава ще сигнализирам на модератор. От 15+ години пиша тук и досега никога не съм се оплакала от нищо, включително постове, в които съм наричана овца 🐑 и са ми приписвани неверни действия.

Офф- новогодишната ми резолюция е да спра да пиша в тези теми.

От няколко дена тук има основно спам.

# 224
Невена, моля те да не спираш Simple Smile Постовете ти съдържат много полезна информация за хората в тази тема. Спамърите ще си попушат глупости тук, пък ще им писне и ще изчезнат към следващата тема, в която да търсят внимание.

Общи условия

Активация на акаунт