Счетоводител в нужда се познава 17

• 37 807
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • В полите на Пирин планина
Може би през януари си получила заплатата за декември 2019. Важно е кога е изплатен дохода ти.

Трябва да попълниш Приложение 5 за автомобилите.

# 211
  • София-Младост
Изтрих се, грешно прочетох написаното.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 22:05 от Ала-Бала

# 212
  • София
Лейди, заплатата е за януари 2020, изплатена по карта на 05.02. 2020 г.Напуснах  на 11.01.2020 и оттогава  не работя никъде.
Ала Бала, всичко описано е за 2020 г.
Иначе благодаря за отговорите, много са ми полезни.

# 213
  • София-Младост
Поискай си бележка, може да са допуснали грешка.

# 214
Лейди, заплатата е за януари 2020, изплатена по карта на 05.02. 2020 г.Напуснах  на 11.01.2020 и оттогава  не работя никъде.

Да, но през януари 2020 няма ли превод?

# 215
И аз мисля, че е включен доход,изплатен през 2020, той може да е за друг период, вероятно декември 2019
Може и грешка да е.

# 216
Лейди, заплатата е за януари 2020, изплатена по карта на 05.02. 2020 г.Напуснах  на 11.01.2020 и оттогава  не работя никъде.

Направете си справка за постъпленията по картата. Както са казали няколко човека преди мен сумата вероятно включва И заплатата за декември 2019, изплатена през януари 2020.
Направете справка/поискайте сл.бележка от работодателя, защото той би трябвало да е удържал от вас и внесъл в държавата дължими данък върху заплатите ви. В такъв случай деклариране ти им няма да води до повторно облагане.

# 217
  • Велико Търново
Здравейте на всички! Искам да отправя и аз едно запитване към запознатите в сферата на счетоводството. Водя се на постоянен трудов договор във фирмата, в която работя, но отделно правя преводи за друга фирма, където съм на граждански договор всеки месец и съответно всяка година подавам декларация в НАП чрез ПИК по елеткронен път за получените ми доходи от преводите. И така, тази година отново ми предстои подаване на декларацията по чл. 50 от ЗДДФЛ. Аз съм физическо лице и не съм търговец, не извършвам търговска дейност. Излезе ми и на мен в сайта на НАП въпросното съобщение за информация за получени наложени платежи. През изминалата година продадох някои свои дрехи, книги и кукли, общата стойност на наложените ми платежи от Еконт и Спиди мисля не надхвърля 300 лева. Може ли да ми помогнете в случая - трябва ли да избирам някое от тикчетата в това съобщение, което излиза преди попълване на декларацията? Имам бутон ПОТВЪРДИ и ОТКАЗ най-отдолу. Пише и, че ако тези доходи от наложени платежи са ми необлагаем доход, не съм задължена да ги декларирам пред НАП. Прочетох и на предната страница какво сте писали по този повод. Трябва ли в такъв случай да избирам някое от тикчетата - никое не се отнася за мен все пак? ОТКАЗ ли да натисна в случая? И след това при попълването да заявя, че не искам да декларирам тези доходи и, че са от продан на лични вещи втора употреба, правилно ли го разбирам? Благодаря Ви предварително за отделеното внимание. Хубав ден на всички!

# 218
  • София-Младост
Изтривате доходите от наложени платежи, а потвърждавате останалата информация.

# 219
  • Велико Търново
Благодаря!

# 220
при доходи от тд и наложени платежи за 100лв. които считам че не трябвада се облагат подавам ли нещо или нищо не правя?

# 221
  • София-Младост
при доходи от тд и наложени платежи за 100лв. които считам че не трябвада се облагат подавам ли нещо или нищо не правя?
Нищо не подаваш..

# 222
Имам нужда от малко помощ.
Трудов договор в който е опоменато, че се работи на сумирано работно време.
Графика във връзка с обстановката е променен на две смени 1ва и 2ра и една от съботите си пада работна, като нормата за месеца е спазена (ако има някой служител, над нея му се изплаща извънреден труд в края на отчетния период или се изравняват часовете в следващия месец). Правилно ли е до тук?
И така, тук идва драмата, една от служителките отказва да дойде на работа в събота и казва, че ще подаде жалба към ИТ, за това че я принуждаваме да работи в събота. 🤷‍♀️

# 223
Имам нужда от малко помощ.
Трудов договор в който е опоменато, че се работи на сумирано работно време.
Графика във връзка с обстановката е променен на две смени 1ва и 2ра и една от съботите си пада работна, като нормата за месеца е спазена (ако има някой служител, над нея му се изплаща извънреден труд или се изравнява следващия месиц в края на отчетния период). Правилно ли е до тук?
И така, тук идва драмата, една от служителките отказва да дойде на работа в събота и казва, че ще подаде жалба към ИТ, за това че я принуждаваме да работи в събота. 🤷‍♀️

Трябва да има заповед от работодателя за СИРВ и планиран график, пак с подпис на работодателя, а всеки работник да се подпише, че е запознат с него. Извънреден труд се плаща на края на периода на СИРВ, т.е. тогава се приравнява към законоустановеното на целия период на СИРВ и се плаща, ако има извънредни часове над законоустановеното. До сега не се ли е работило в събота?

# 224
Да, заповед се издава в началото на всеки нов отчетен период. Работило се е, но сега се въвеждат смени. До сега си беше една смяна редовна осем часова.
Просто на служителката не и е угодно така и заплашва с проверки. Та искам да си "сверя" часовника дали всичко е законно.

Общи условия

Активация на акаунт