Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 166
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За съжаление обаче, и там се забелязва еднопосочност в комуникацията и “като не ви харесва, има други частни училища”.
по този начин ли отговарят или казват "съжаляваме, но не можем да предоставим такава услуга".

Опитвам се също да разбера какво значи "еднопосочност в комуникацията" - хората питат, искат нещо и отсреща - ни вест, ни кост (т.е. няма отговор или при очакване на отговор се скатават като Мейпъл Беър) или хората питат, искат нещо и отсреща учтиво им се отказва. Защото, ако е второто - мисля, че не бих го характеризирала като "еднопосочност".

# 646
  • София
Имам приятелка с 3 деца в НУКК. Първото сега е 12 клас, второто е 7, а най-малкото е 3 клас. Миналата година премести най-малкото в ДУ, тогава е имала съмнения дали да мести и това, което сега е 7 клас. Сега много съжалява, че не го е преместила и обмисля местене между двата учебни срока. Представете си за какво става дума, след като се налага местене в 7 клас, по средата на учебната година.
Причината много родители да избират НУКК е, че е от 1 до 12 клас. Един път като бъде прието детето, забравяте за всякакви изпити и драми, детето спокойно си изкарва началното, основното и средното образование. Това е било чудесно преди години, когато в училището се е поддържало високо ниво. Но сега не е така. Ако детето има намерение да кандидатства в 7 клас, то се оказва неподготвено. От самото училище се прокарва линията, че няма нужда децата да се "мъчат" с изпити, като мястото в НУКК им е сигурно. Знам и други неща, но все пак касаят конкретни деца и няма да навлизам в конкретика.
Ето резултатите на НУКК за 7-ми и 12-ти клас. Явно се пресилва, че децата са неподготвени. .

И там, както и в другите държавни училища, а и не само държавни, всичко зависи от това, коя госпожа ще им се падне от 1-4 клас. Големият ми син учеше там до миналатта година, сега е в АК. В 7 клас точно госпожа Иванова по БЕЛ и г-жа Кършибрадова по математика, могат да подготвят учениците за НВО без допълнителни уроци. Много добри, всеотдайни, страхотни учители.
Малкият сега е 2 клас. Ами не случихме на госпожа с него и обмислям местене. Назначиха я миналата година, с голям стаж в друго училище, но не става. Останалите паралелки са с и добре.
Малката е в Изи от 3 годишна, вече е на 5 и си е добре.
Били сме в частни градини, монтесорски и други. В една доволни от едно, в друга от друго.
Но училището е по- важно от детската и там трябва да се правят по- малко компромиси.

# 647
В тази тема отношението към НУКК е много негативно и редовно се казва как едва ли не училището не става. Аз просто показах, че това не е вярно.

# 648
Нико, всъщност нищо не си доказал.
НВО не е единствения измерител за качеството на обучение в едно училище или по скоро, ако не се разгледат всички факти и обстоятелства, НВО може много да заблуди(както е в случая). НУКК е напред в класацията по три прични: 1. наличието на подбор на входа, което предопределя нивото на амбиции на родителите и отчасти качествата на децата; 2. среда (заради подбора); 3. масови частни уроци за НВО.
Нищо от тези 3 причини не са основна заслуга на НУКК.
През срока на обучение от 1 до 7 клас представители на НУКК липсват или присъствието им е инцидентно(с посредствени резултати) в състезания по математика и литература, което доказва точка 3.

Разбира се, че има и изключения и качествени учители. Но да стискаш палци да ти се падне добър учител от тотото не е много умен избор.

# 649
  • в страната на чудесата
Вече или още не гледам класации НВО и ДЗИ.
Но ми стана любоитно. НикоТ, тази от коя година е?

# 650
Вече или още не гледам класации НВО и ДЗИ.
Но ми стана любоитно. НикоТ, тази от коя година е?

Това са общите таблици на АлекМат и има всички НВО и ДЗИ.
Като се разгледат цифрите по Мат и Бел резултатите на НУКК са силно посредствени в сравнение с челото на класацията. Не е достатъчно само да се каже, че си на 14 място. Разлики над 10 точки за целия випуск показва нивото на училището.

# 651
  • София
В тази тема отношението към НУКК е много негативно и редовно се казва как едва ли не училището не става. Аз просто показах, че това не е вярно.
Аз не хваля НУКК или друго училище, изказах мнение, като родител на две деца от училището.

# 652
  • в страната на чудесата
А има ли някой информация колко деца напускат нукк след седми клас... грубо.
Аз мисля, че нашият опит с у-ще и университет, пък и избор на професия или бизнес няма да е приложим за децата ни. Пазарът много ще се промени в следващите 5-10 години.
Така че у-щето в момента го разглеждам като добра образователна основа, търся добра среда за общуване, морал и етика, доколкото е възможно да импонират на семейните ни и толкоз. Засега съм намерила. Надявам се до края на гимназията.
В сегашното ни училище получава стремеж за знание и за постижения (спрямо собствените цели) и това е неоценимо. Особено с ДО.
Как ще се развива животът who knows...

# 653
  • София
От НУКК рядко напускат. По едно време следях колко свободни места се обявяват за прием след седми клас заради италианския. При наборите на моите бяха по 1 и 2 места. Децата нито имат причина, нито някой им дава зор да се местят, защото за тях е добре там, завършват без сътресения. Също и по отзиви от лично познати деца - не виждаха причина да напускат, всичко ги удовлетворяваше, завършиха си децата много добре, умни, нормални деца.

# 654
Темата, в която е подходящо потребителите да обсъждат училищата на бабите си, е в подфорум "Потребителски групи". Моля да се съобразявате с това, че дискусията тук е с друга насоченост.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 13:45 от bubanka

# 655
Потребителите е нормално да споделят личен опит. Да изкоментират каква среда и знания им е дало дадено училище, и как се е развил живота им след това.

# 656
Потребителите е нормално да споделят личен опит. Да изкоментират каква среда и знания им е дало дадено училище, и как се е развил живота им след това.

Училищата, изброени в първия пост, не са съществували, когато потребителите тук са били ученици. Подчертаното е подходящо за темата в "Потребителски групи".

# 657

Училищата, изброени в първия пост, не са съществували, когато потребителите тук са били ученици. Подчертаното е подходящо за темата в "Потребителски групи".
 Има немалко родители завършили частни училища от списъка на първа страница и имащи деца, които в момента са (или им предстои) да бъдат ученици. П.П. СС е създадено преди 27 години. Сигурно не е било единствено.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 14:42 от Анонимен

# 658
  • София
Нико, всъщност нищо не си доказал.
НВО не е единствения измерител за качеството на обучение в едно училище или по скоро, ако не се разгледат всички факти и обстоятелства, НВО може много да заблуди(както е в случая). НУКК е напред в класацията по три прични: 1. наличието на подбор на входа, което предопределя нивото на амбиции на родителите и отчасти качествата на децата; 2. среда (заради подбора); 3. масови частни уроци за НВО.
Нищо от тези 3 причини не са основна заслуга на НУКК.
През срока на обучение от 1 до 7 клас представители на НУКК липсват или присъствието им е инцидентно(с посредствени резултати) в състезания по математика и литература, което доказва точка 3.

Разбира се, че има и изключения и качествени учители. Но да стискаш палци да ти се падне добър учител от тотото не е много умен избор.
Големия ми син е ходил на уроци по математика, факт е, че преди госпожата по математика не беше ок. Но сегашната е много добра. Но пък тогава видях, че курасове посещават деца от всички държавни и частни училища.
Факт е също, че деца без курсове са приети в престижни училища, т.е. който си учи, надали само училището е определящо. Но да е съвестно детето и да учи, да знае че не се ходи неподготвен на училище- това го научи началната учителка на големият!
От опита ми досега- началния учител е много важен. Учителите по БЕЛ и математика в 6-7 клас са много важни.
И най- важно е след 7 клас детето да припознае училището си и наистина да ходи с желание Simple Smile
Много от децата остават в НУКК след 7 клас, защото в 12 взимат и италиански дипломи. Отиват масово в Италия в университети. Никак не е лоша гимназията.
Бърди е права, НУКК не е частно училище и не му е мястото тук!

В Изи имам момиче в ПУК1, доволна съм. Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 15:01 от ivka76

# 659
  • София
Аш, на въпроса ти - имало е и отговор като цитирания, и липса на отговор също. Но, както писах, възможно е да се дължи на стреса и напрежението около пика на епидемията, ще видим занапред.

Общи условия

Активация на акаунт