Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 53 777
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Няма никакво отклоняване, всичко си е по същество. Как мислите, че учителите са изключение и са един плам за работа, идеализъм и прочие и за тях не важат неща като натовареност, заплащане и всичко останало, което важи за всеки тук?
Ма тя Фенси не е казала, че не важат.

Просто ти толкова се отклони, че изгубихме нишката.

Ако мога да те върна към нея - същината е, че едно училище е изградило преподавател, методология, навици и др. и вероятно училище с този опит има капацитета да изгради и още, и още. А друго училище е взело това нещо наготово. Първият въпрос е за капацитета на другото училище, а вторият е какво става с таксите в ЧУ при това движение на учители. Сигурно има и трети въпрос, но засега - толкоз.

# 91
Здравейте, изчетох доста от темите назад, но не намерих почти нищо за ЕСПА. Някой с преки впечатления би ли споделил - на първо място за приема в 1 клас (на сайта им няма никаква информация за учебната 2021 - 2022!), а също и за подготовката, атмосферата и въобще всичко.

# 92
  • София
Здравейте, тук май няма активно пишещи родители на деца в ЕСПА. Аз имам наблюдения само от нашето интервю, но ще кажа, че е хубаво да се обадите и да си запазите час за среща, така ще си създадете лични впечетления.

# 93
Здравейте на всички,
някой може ли да ми сподели впечатленията си от Меридиан 22 ? Интересувам се по-специално от про-гимназиалното обучение, защото имам бъдещ петокласник.
Благодаря предварително Simple Smile

# 94
  • София
Аз имам информация от втора ръка - две деца от там се преместиха при нас по средата на 3 клас, защото не се учи.
Другата информация е подобна - сестрата на съученик е там в гимназията, майката също споделя, че не се учи, но нейната дъщеря иска да става диджей, така че й е идеално в това училище, за да не си дава зор.

# 95
Аз имам информация от втора ръка - две деца от там се преместиха при нас по средата на 3 клас, защото не се учи.
Другата информация е подобна - сестрата на съученик е там в гимназията, майката също споделя, че не се учи, но нейната дъщеря иска да става диджей, така че й е идеално в това училище, за да не си дава зор.

Бърди извинявай това за Меридиан 22 или за ЕСПА, че по-горният въпрос беше за там?

# 96
  • в страната на чудесата
За Меридиан 22 подкрепям казаното от Бърди. Познато дете е в гимназията - лайф и свобода.

# 97
Интересно ми е каква е мотивацията на родителите да плащат за училище , в което не се учи. Същото могат да получат и съвсем безплатно в кварталното училище.

# 98
  • София
За Меридиан 22, , сноу.

# 99
Благодаря за отзивите.

# 100
  • София
Здравейте,

интересно ми е, дали има актуални отзиви за "Maple Bear"?

Интересувам се и от "Izzi Science for Kids" ПУК и евентуално от Izzi Start. Знам, че тук има родители на деца, които учат в Izzi. Училището е насочено по-скоро към здраво учене тип СС или всичко е според индивидуалните потребности на децата? (не знам, дали се изразих правилно)

# 101
Здравейте,

Аз имам познати с дечица в Maple Bear и са много доволни, включително и от дистанционното обучение през декември

# 102
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Аз имам познати с дечица в Maple Bear и са много доволни, включително и от дистанционното обучение през декември

Мерси!

# 103
Здравейте,
От прочетените теми от предходната година, не успях да намеря информация (може би съм я пропуснала) за приема в Иззи. Интересува ме конкретно, какво представлява събеседването за прием в ПУК в Иззи? Изискват ли английски, какво очакват от 5 г. деца за прием в ПУК? Под формата на тест ли е, под друга разчупена форма или...? Колко време продължава (за съботните "изпити", не включването в учебен процес през седмицата)?
За повечето други училища намерих достатъчно информация в този форум (за което съм благодарна), но конкретно за Изи ми се губи.
Благодаря предварително и успешна година на всички деца, и родители Simple Smile

# 104
  • София
Детето на Пипи кандидатства миналата година, аз за друг не се сещам в момента, който да пише в темата и да е минал изпит за ПУК. При нас беше различно и не се наемам да коментирам, но дъщеря ми свободно провеждаше разговори на английски и имаше доста богат речник.

Иззи е сериозно училище, но не е стресово, като СС (т.е. няма толкова контролни и т.н.). По-разчупено е (това от хора, чиито деца са били в СС и са дошли при нас, но в 4ти клас)

Общи условия

Активация на акаунт