Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 699
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Майчета ,
привет !!!
Моят Константин днеска вечеря като голям човек- хапна манджичка от грах с пилешко.Не съм слагала почти никакви подправки, заради него.Много му хареса и до момента няма   колики или някакво неразположение.То и единственото ново тук е домата и месото, всичко друго е опитвал!

ето и малко снимки от нас
http://snimka.bg/album.php?album_id=64645&photo=12

# 241
 Daizy, я не им се връзвай на тези от Бокал. Мислят, че като са верига, са голяма работа. С мен се държаха учтиво, но аз влязох, харесах, купих и излязох. Обикновено не правя така, а разпитвам и оглеждам поне половин час и в повечето случаи си тръгвам. Та ако и ти си направила така /по-дълго да разглеждаш и питаш/, те са се вкиснали, че не могат да се почесват тук и там, а трябва да си изкарват заплатите.
 Аз бях питала как правите кисел, но никой на ми отговори.... А кой е давал и на какъв етап от захранването?

# 242
Aма пък е фотогенична Маги, Веси на какво го закачихте бънджито, че и аз искам, ама нямаме каси на вратите, а едни камуфлажни первази, които няма да издържат тежестта.

Наистина Маги излиза много добре на снимки. Метнала се е на леля си /сестра ми/. Аз хич не излизам на снимки, но сестра ми  много я обича камерата

http://images07.snimka.bg/000820422-big.jpg
http://images10.snimka.bg/001263677-big.jpg

А иначе и ние нямаме каси, като хората и мъжа ми, нали си е направи си сам /да го похваля един път Mr. Green/ и направи нещо, като желязна връзка, като тези на алпинистите със стоманено въже и го закачихме за тавана. Пък и така го сложихме, където ни беше удобно на нас.

Веси я кажи моляте как приготвяш картофи с ориз newsm78

Ами варя картофите със съвсем малко захар. Между другото аз не обичам варени картофи, но сварени със захар са страхотни Grinning Обелвам кората и после изтъргвам още веднъж най-горния слой, за да се махнат всички петънца и т.н. После изчиствам определеното количество ориз, измивам го през гевгир, сварявам го много добре, после пак го мия със студена вода през гевгир, за да се измие нишестето и да не лепне толкова и накрая пасирам картофите и ориза горе-долу 1/1 с доста вода иначе става, като лепило. Ами това е Grinning

veselina_s_p   от къде ви е бънжито, много е готино!А ако ще ги замразяваш не на пюре, май е по - добре да са бланширани зеленчуците.

Бънджито го взех от една мама от форума за 30лв. В момента продават абсолютно същото, но жълто за 35лв
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=129017.0

Аз междудругото преди да захраня Дани акаше веднъж на 2/3 дена,а сега ака по 2/3 пъти на ден. Peace

И ние сме така. Откакто започнахме с пюретата е просто ужас ooooh! То хубаво, че няма проблем с акането, ама след всяко ядене ooooh! В момента й давам шипки и пак никакъв ефект Crossing Arms

# 243
  Аз бях питала как правите кисел, но никой на ми отговори.... А кой е давал и на какъв етап от захранването?

Ами аз правя царевичното нишесте, доста гъсто да стане. Прибавям плодово пюре на око, да стане на гъстота, като за ядене и прибавям 2-3 лъжици АМ директно без да го разреждам. Друг път правя същото, но без нишесте. Само плодово пюре с АМ. Не знам дали имаш това предвид, но аз давам това, когато трябва да дам кисел. А иначе ние кисела го вкарахме веднага, след като вкарахме кашите. Захраних с каша и, като си стигнахме дозата, започнах с кисел.

# 244
 Според вас, трябвали да въвеждам кафявият ориз, т.е. да изчаквам 2-3 дена. Искам да дам круша или сини сливи, защото се опасявам да не се запече.

# 245
Констанс, от АМ не знам дали Тино ще хване диабет, но от манджа с грах и месо за вечеря шансовете за гастрит са ви доста добри.  Ако попиташ детски гастроентереолог за тази комбинация ще стане война, ама ти си знаеш.
Иначе аз да се похваля, че след една седмица мръщене на млякото и вечеря с по 60мл АМ Иван отново е на линия - хапва си по 210 - 240 мл АМ на закуска и вечеря и понякога плаче за още, ама мама не давааа....Явно педито беше права, че децата минават през такива периоди и не е обезпокоително. Иначе за акането - ние сме бием световните рекорди - по 2-3 пъти дневно като количеството понякога направо ме изумява - аз не успявам да отделя толкова  newsm78.
Иначе /Адиланд/ за безплатния интернет един месец - те казаха, че мога и аз да си го ползвам и аз се съгласих  Embarassed, защото те ще направят трасето някъде към 10 октомври, а аз на тея кретени от Евроком им дължа за цял месец, независимо, че няма да го ползвам  след 10-ти.
Нели, за кисела - аз купувам готови кисели на Нестле - продават се по 4 броя в опаковки като малките кисели млека в магазините - същия външен вид.
Борива, за кашите - има страхотни безмлечни каши в бурканчета и на нестле и на хип, ама чети внимателно, че има и млечни в същите бурканчета. Ето сега имам купени пълно зърнена оризова каша с плодове - с ябълка, праскова и ориз и пълно зърнена каша с банани - банани, Ябълков и лимонов сок с пшеничени люспички  и овесени люспички, но тя е с глутен. И Да ти кажа аз съм доволна само от кашите в бурканчета - първо излиза ми по-евтино - една каша в бурканче е 2.55, другата е 7 лв и е много порции ама след 2 седмици отворена трябва да се изхвърли. Да, ама аз няма всеки ден да му давам една и съща каша само защото съм я отворила и обикновено се изхвърля като са дадени 2 порции. Прахообразната трябва много да и се старая да не стане на бучки. Не знам Иван кога ще огладнее, а той както си е спокоен започва да пищи все едно не е ял от както се е родил и трябва да се реагира много бързо, защото има реална опасност съседите да извикат социалните за терор над дете  Joy Joy Joy. И не на последно място като опитах прахообразната и щях да повърна, а тези в бурканчетата не са гадни и Иван определено ги харесва повече. И разнообразието си е голямо - в магазина имаше към 20 вида безмлечни и 10-ина вида млечни.
Някой преди дни беше писал за голям магазин за детски храни - май Адиланд, ама тогава се разсеях и не отговорих - аз пазарувам от два магазина - пинокио на пазара в дружба 1 - там е страхотно - има хиляди видове на всички марки пюрета на света... Даже Нестле Алате, които са за над 4-ти месец съм ги срещала само и единствено там. И продавачките са супер запознати и като им кажеш трябва ми примерно риба за дете над 6 месеца и ти намират всичко - не е нужно да обикаляш като идиот и да четеш до побъркване. И втория магазин е в Лозенец в началото на Бигла откъм японския. Точно до магазина на Захи за дрехите! Те май продават само ганчев, хип и симпер ама имат целият асортимент. Ама като ходите се заредете с мнооогггооо пари, че ако са ви слаби ангелите под 100 лв няма да оставите. По тази причина имам един огромен пълен шкаф с бебешки пюрета и храни и не трябва да ходя на такова място повече, че малкия има за поне 3 месеца, а след това смятам да го записвам на кухня.
И като сте почнали да ми четете постинга да не се ограничавам  Joy и да ви кажа като дадат в петък на Иван риба и стана страшно - давам първата лъжица - той отворил една голяма уста и като усети вкуса почервеня, напълниха му се очите със сълзички и стоя с отворената уста докато не изпадна и последния остатък от тази гадост. А аз до него като препарирана - стоя и не знам кво да направя. На финала изяде пюрето ама отворих картоф с моркови и малко от едното, малко от другото и пробутахме гадната риба. Явно и той няма да е фен като нас с баща му. И вече изяжда към пюре и малко по-малко от половината. Да ми е жив и здрав, ама яде като за двама и няма 8 кг милия - само меси кюфтета за памперса hahaha. И вече сме на режим
6 - 210-240 Ам
9.30-10.30 - бананово мляко - половин банан + 150 АМ в шейкъра или 180АМ и 2сл бисквити
13-14 - пюре и половина местно / рядко давам и само зеленчуци/
17-18 - 1 каша или 2 кисела /те са по 100ина грама/ и днес ще пробвам грис
20-21 - 210-240 АМ

# 246
Герчо  и ние сме горе долу така -яде яко и няма 8 кила а памперса  ooooh! ужас по 3 пъти със сигурност на ден .
А аз тъкмо за рибата щях да питам от кога мога да давам, че съм се заредила с 10 различни вида и на бурканчетата пише за над 4 месеца ,но незнаех кога е добре ама като гледам май вече може малко по малко да започваме, дано да му хареса .
А на нашите каши пише ,че един месец след като се отворят могат да се дават. А при нас вървят бързо защото и Симона хапва та като отворя 2 кутий за 10 дена свършват. Алекс преди не ги харесваше ,но се оказа че не харесва на фризокрем а сега на хумана ги хапва яко /а и много по лесно се разтварят/ ама ще взема да му купя и от готовите /до сега въобще не съм разбрала че има такива/ и много се дразня когато сме навън и трябва да се прибера за да му направя каша.Та за навън ще си купя готови а когато сме си вкъщи ще му правя  Grinning

# 247
Мики, нашето педи каза риба 1 път седмично ама аз няма да давам толкова често, че да не се отврати от храната изобщо! От къде взе толкова вида риба  newsm78. Аз намерих само 2 на симпер - калкан с копър и картофи в малки бурканчета -след 6-ти и Моруна с картофи в големи над 6-ти. Всичко останало, което гледах е над 8-ми и 10-ти месец? Да не е нещо на Ганчев? Аз съм преедубедена към тях и не ги и гледам изобщо

# 248
Здравейте момичета,

Ние онзи ден се върнахме от Сандански, но имах проблеми с компа и сега бързам да се отчета преди да се е прецакал пак  Joy

Не съм чела още темичката, но видях че Прасенце и Румчето са се завърнали. Много ни липсвахте  Hug Hug Hug

Вчера Лора стана на 7мес и с изненада открих, че й е пробило зъбче  tooth

Миналата седмица ходихме на преглед и изследванията показаха, че хемоглобина на Лора е нисък и сега всеки ден на обед трябва да ядем месно пюренце и след 2м пак ще правим изследвания.

Да ви разкажа преди мен на консултацията чакаше една самотна майка-наркоманка с момиченце на 1,7г. Беше много подтискаща картинка. С детето се държеше добре, но направо заспиваше както си стоеше права и се килваше на една страна /добре, че не падна/. Така като заспиваше изгубваше детето от поглед и то все забягваше на някъде, търкаляше се по земята и др. Sad

Hug Hug Hug

# 249
Здравейте и от нас !
 Стела днес става на половин година и ви черпим виртуално   party023 Как лети времето !!!
И от утре ще започваме със захранването , че ние сме на опашката май . Смятам да я пробвам с ранни моркови на Хип и
ще видим.Малко ми е притеснено , но се надявам да нямаме много проблемчета.
 Дано поне времето да се пооправи , че вчера си направихме само едночасова разходка и вече почваме да мрънкаме всички в къщи.
 Хубав ден от нас  Hug

# 250
Мики, нашето педи каза риба 1 път седмично ама аз няма да давам толкова често, че да не се отврати от храната изобщо! От къде взе толкова вида риба  newsm78. Аз намерих само 2 на симпер - калкан с копър и картофи в малки бурканчета -след 6-ти и Моруна с картофи в големи над 6-ти. Всичко останало, което гледах е над 8-ми и 10-ти месец? Да не е нещо на Ганчев? Аз съм преедубедена към тях и не ги и гледам изобщо

Майка ми ми ги изпрати от Италия,честно казано въобще не бях забелязала че там има толкова вида риба  #Crazy и на всичките пише над 4 месеца. А и не са смесени с нещо а са само риба по 80 гр. и се смесват с каквото решиш.  Значи ако му хареса ще му давам веднъж в седмицата ако не и аз по на рядко .

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 11:11 от miki3

# 251
  • Русе
Привет и от нас   bouquet
Имаме си още 1 зъб  Joy tooth да се изфукам  Embarassed
Снощи това дете ме втрещи  #Shocked, както си играеше тихо тихо в леглото така си заспа ( без биберон)  чудо невиждано досега все мрънкаше преди да заспи и се будеше , а снощи нито веднъж  newsm44 чак тази сутрин в 9ч. и ухилена до ушите  Mr. Green Явно целият и проблем са били зъбките  newsm78
Сега ще и купуваме люлка  някоя мама може ли да препоръча нещо ,харесала съм една тука, но искам да чуя и други мнения. Благодаря предварително  Hug
Хубав ден и от нас  Grinning

# 252
Мами, на нас ни проби най-накрая първото зъбче  tooth Маги явно е чела, че по книгите пише, че на 6 мес започват зъбите и тя си чака точно времето Joy
А за рибата, това което съм чела, а и педито ни препоръча е риба след 10мес. Била адски силен алерген и не било желателно да се бърза с нея. Така, че ние ще чакаме до тогава някъде. От утре и моята щерка ще опита месо - пуешко и ми е много интересно как ще реагира на новия вкус.
Да ви се похваля, че послучай половин годинка Маги вече доста упорито си седи в поза лазене и прави някакви опити. А от време на време дори се изправя на крака и като се катурне настрани и се стряска. Явно й идва от високо Laughing

Мами, черпя ви виртуално за нашата половин годинка  party023

Дейзи, Анетка, честити ви миниРД и на вас newsm51
Дейзи, даде ли първото пюре или каша, как реагира наборчето?

# 253
Герчо, къде е този Пинокио в Дружба? Аз нали работя в Младост и не ми е проблем да отскоча и до там да го видя. Че иначе аз си пазарувам от едно магазинче на пазара в Люлин - имат наистина убийствено разнообразие от пюрета, каши и т.н. ОБАЧЕ трябва да четеш, защото взеха една патка да продава, която млеката не знае, пък камо ли пюретата и другите неща...

Ади, знам за този номер на смесването на плодове и зеленчуци, ама ми се искаше да го науча на разделни вкусове - няма да ми свиква на китайски манджи (сладко-солени), я! Ще го пмъча, пък ако съвсем не стане, ще прибягна до този вариант.
А иначе аз в кашата задължително слагам разхлабващ плод или тиква, защото първия път ни запече и няма нужда от повече експерименти. А тези готовите въобще не съм ги разбрала, че са каши - със сигурност съм ги видяла, ама то след 30 мин четене ми се отщя...

А когато давате зеленчуково пюре, не го ли смесвате с мляко? Май каквтото четох сте заместили хранене...Аз защо си мисля, че трябва да се дава 50% АМ+50%друга храна или напълно се замества???? newsm78

А моят звяр вчера за пръв път си оправда зодията -цял дене беше ОГЪН!!! smile3540 Спал е само 2 часа преди обяд и след това цял ден беше тръшкане, въртене, рев и крясъци... Най-лошото е, че хич не му идва на ум как да се завърти по гръб обратно и като се измори по корем започва да врещи...освен това се опитва да прави някакви неописуеми гимнастики, в които иска аз да съм главен участник и помощен персонал... За капак вечерта за пръв път НЕ заспа веднага и кротко след ядене, ами се въртя, смя, крещя и  тем подобни весели занимания преди лягане...

# 254
А и забравих - вашите бебоци като се наядат, обръщат ли се по корем? Тов също ни е редовен номер от няколко дни - веднага по корем и следва връщане на половината манджа...

Общи условия

Активация на акаунт