Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 252
  • 786
  •   1
Отговори
# 285
Uffie63, миличката. Звучи ужасно кашлица след секцио. Направоооо все едно с трион те режат.

На нас си ни даваха свещичките за ибезболяване в Токуда. Не са споменавали за ефекти при кърмене, а всички ни караха/учиха да кърмим.

Момичета 2 в 1 - с вас сме. Малко остана.

А на вече родилите - идеи какво да хапваме, за да се възстановим и да е добро при кърмене?!?

# 286
Uffie63, миличката. Звучи ужасно кашлица след секцио. Направоооо все едно с трион те режат.

На нас си ни даваха свещичките за ибезболяване в Токуда. Не са споменавали за ефекти при кърмене, а всички ни караха/учиха да кърмим.

Момичета 2 в 1 - с вас сме. Малко остана.

А на вече родилите - идеи какво да хапваме, за да се възстановим и да е добро при кърмене?!?
Върни се на разговорът малко по-рано днес. Към 2 часа има линк към лекция точно за храненето на кърмачката.

# 287
Чета ви и се стягам в кръста,  момичета, като си представя какво ме чака мен съвсем скоро. Имам насрочено секцио за 17, в Токуда и се опитвам да се подготвя психически за това, което ще последва. Много ме притеснява този хаос в началото с кърменето и първите грижи вкъщи. Освен това аз и ММ сме със собствен бизнес и ще се налага и да вършим делова работа, та много се надявам да успея да установя някакъв приемлив режим на бебчето като се роди, за да насмогнем с всичко. Изчитам всичко написано, макар рядко да успея да се включвам и аз. Много полезна информация се обменя тук и исках да ви благодаря за съветите и подкрепата!

# 288
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/ketoprofen/product/ Момичета, ето ви сайта в който може да си проверявате медикаментите съвместими ли са с кърменето. Профенид е обезболяващо на основата на кетопрофен, доколкото видях и е с много нисък риск, съответно го дават подходящ при кърмене, алтернатива е парацетамол и ибупрофен. Май на доста медикаменти пишат, че не са подходящи за бременни и кърмачки, понеже няма достатъчно направени изследвания и се застраховат.

# 289
Ох, момичета нямам вече търпение и аз да гушна момичето ни..🌺
Така ви се радвам на вече родилите мами, когато обсъждате ежедневието с бебе. Малко останахме в очакване, но тези последни дни  в които сме 24/7 нащрек, не минават.🤷
Аз имам съмнение за тапата днес, докато бях в банята се изхлузи нещо подобно на дебело желе/слуз прозрачно,но без кървави нишки, ами време си е де, 4-дни до термин, дано и корема тези дни слезе надолу+ някоя друга истинска контракция.🤭
Пожелавам на всички ни в очакване, леко раждане, здрави бебчета, и бързо възстановяване.🍀🍀🍀

# 290
Наталия ,при Д-р Баев бях.
Скруби и ние сме така на моменти ,само че без рев .По някого се храниме по цял ден и пълниме памперси и сменяме ,имам чувството ,че сме във въртележка и няма край 😁😁

# 291
  • Sofia
Скруби, изчакай да видиш колко време ще е така. Обикновено минава за два, три дни..

# 292
  • София
Аз родих нормално, с бебе постоянно при мен на гърда... И ми предложиха Профенид. Така че си е безвреден, искайте си.
Мери, и на мен ми липсва бременността. Коремчето, ритничетата... Всичко. Blush

# 293
Хепи аз почнах да си хапвам честичко,по-малко и всичко..Ям всичко,но без хляб и газирано..Банани,по един портокал (че много обичам) и мнооого орехи (треперя без тях),млека абе всичко дето ми се яде..Не се лишавам..
И да споделя яда си,че ми гръмна главата от вчера..Звънят ми от София за Бхс изследването и искат номера на личния,корема ми се сви..Викам има ли проблем..?? Не можела да ми даде инфо.Тази сутрин в 8:00 ми звъни личния да отида при него..Е казвам ви прилоша ми..ИИ Хюлия трябва да отидете да вземат кръв от петата на малкия,защото не знам какво станало и ИЗГУБИЛИ РЕЗУЛТАТА.. 😳😳😳😳😤😤😤😠😤😠😤😠😤 няма такова нещо...баш на над ли пак..И сега се приготвяме да отидем пак до болницата..Бива ли такава калпава работа..Виждат,турско име сигурно,прехвърлят тук там,после ние да търчим на ляво на дясно да оправяме..Бясна съм..

# 294
Хюлия, нещо не разбрах - какво БХС на родено вече бебе????

Рейв, щом ти липсва бременността и всички усещания, свързани с нея, ти пожелавам след време отново да ги изпиташ. ♥️♥️♥️

# 295
  • Sofia
Хюлия, нещо не разбрах - какво БХС на родено вече бебе????

Рейв, щом ти липсва бременността и всички усещания, свързани с нея, ти пожелавам след време отново да ги изпиташ. ♥️♥️♥️
В болницата взимат кръв от бебето за скрининг за най-честите заболявания и ако има положителен резултат ти звънят, ако няма нищо - не ти се обаждат.

# 296
Тоновете от днес са добре, в петъкпке се гледаме по-добре подробно пак за разкритие.
Иначе снощи имаше няколко болезнени контракции,  и май тапата ще тръгва.
С ММ се скарахме,  все още нещата му се виждат на шега. Щял да си ходи и другата седмица на работа. Явно аз ще трябва да довършвам всичко сама. Пък и накрая да си припозная детето , защото сега бил разбрал, че трябвало да е нотариално заверена декларация. Аз толкова време на кого говоря,  и приятели му обясняваха и казваха, но както обикновенно е свикнал аз да се занимавам. Очаквах да не е подготвен и да е стреснат , но чак толкова... цяла нощ не съм спала и съм се ядосвала.

# 297
На всички новородени в БГ се прави скрининг за 3 заболявания - фенилкетонурия, вроден хипотиреоидизъм и вродена надбъбречна хиперплазия. Още в болницата се взима кръв от петичката на филтърна бланка и след това се изследва. Хюлия, много неприятна ситуация, че сега ще се разкарвате с бебчо и ще го боцнат пак, но приеми с усмивка, че на всеки може да се случи Hug
Аз днес за собствено спокойствие ще отида на тонове следобяд, не ми се чака до утре, че вчера малко ме притесни ускорението, но пък бебка е активна, подритва си ме, ама за всеки случай. Надявам се днес да са окей Flowers Four Leaf Clover

# 298
Briela Напълно те разбирам. Моето положение е същото. Родих преди 8 дни и като включим Ковид драмата и работата ми постоянно изпадам в някакви дупки. Отговорностите ми идват в повече. ММ и майките ни помагат колкото могат, но те също работят и имат много ангажименти.
 Кърмя доколкото мога, замествам и 1-2 хранени с АМ. Постоянно си повтарям че ще кърмя доколкото мога за да му дам необходимото, но чувството за вина ме изяжда.
Ако имате възможност защо не потърсиш някоя жена която да ви помага почасово поне вкъщи? С домакинството, пзаруването? Аз се бях замислила, но сме от сравнително малък град а и финансово заради вируса решихме да стиснем зъби.

# 299
Хюлия, много неприятно.
Скруби, предлагай и двете  на едно хранене, ако не го правиш; оригвай го след кърменето - възможно е от това да плаче;  може да си купиш и пиеш лактил  - с копър и анасон на капсули; хранИ се добре самата ти и дано скоро се нормализират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт