Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 252
  • 786
  •   1
Отговори
# 300
Ян , аз съм с 2 предизвикани и 1 тръгнало само раждане . Първото предизвикано беше ужасно , с всички екстри . Второто беше прекрасно , но бях вече с епидурална . Третото също с епидурална , но болеше повече от второто 🤷♀ Поне при мен , извода е , че предизвиканото не беше по-зле от другото , което започна само . Иначе в предродилно и аз бях нон стоп с телефона и си писахме с ММ през цялото време .   Този път при мен отне много малко време на магарето , може би 10/15 минути най-много , но това е индивидуално . След като бебето се роди , док веднага ми взе телефона и му направи снимки на първата минута с пърната връв още 😁 Пратих ги на таткото с послание “Честит втори син 💙” и беше голяма емоция 😍 Дадоха ми го да го гушна и забравих за болезнените контракции веднага 😁

Изгубен , и моя мъник няма ваксини . Днес ни е 10 ден и му направихме ПСР вкъщи . Утре чакаме резултата и след това ще ходим на преглед и ваксини в Селена .

На останалите 2 в 1 , успех и леко раждане ... И не на последно място , наслаждавайте се на останалите мигове , на мен вече много ми липсва този период , въпреки проблемите , които имах ... с умение си гледам снимките и клипчетата на корема 🙂❤💙
Мери, може ли подробности  за ПСР на бебчето, кой го направи, къде занеса те пробата, цена, и в Селена ли ще се слагат ваксините...

# 301
Към тези, които родихте вече:  Преди раждането започнаха ли отново болки в таза? От 2-3 дни (от както ми казаха, че се е пуснал бебока по-ниско) имам болки в таза, ходя като пате, пукам, направо имам чувството че ще се разглоби нещо там долу. Бяха отминали тези болки, но предполагам че пак започнаха заради натиска от главичката? При вас така ли беше?

# 302
Фифи, Яни изцоква всичко и от двете......но днес му намерих цаката.  Той си ака редовно,  пръцка, но се оказа че може да пръцка 5х повече и сега спи като пън. Значи като се събуди,  преди да яде го събличам от кръста надолу и му махам памперса,  слагам го върху еднократна пелена и му хвърлям тънка пеленка отгоре.....така като е без памперс значи с извинение то пишкане, то акане, то пръцкане.  После си го обличам и яде и  заспива. Даже на радиатора затоплям пеленката,  с която го завивам.
Относно облекчаването от домакинството - аз пека в еднократни акуминиеви тави и после хвърлям.

# 303
  • Sofia
Към тези, които родихте вече:  Преди раждането започнаха ли отново болки в таза? От 2-3 дни (от както ми казаха, че се е пуснал бебока по-ниско) имам болки в таза, ходя като пате, пукам, направо имам чувството че ще се разглоби нещо там долу. Бяха отминали тези болки, но предполагам че пак започнаха заради натиска от главичката? При вас така ли беше?
Да, така е. Разхлабват се връзки, разместват се кости..аз бях така и три седмици след раждането. От няколко дни усещам, че нещата са си на мястото вече и въпреки това, при определени движения още пукам и аз Simple Smile Нормално е, месеци минават докато се възстанови тялото

# 304
Малечка, аз вече 3 седмици имам ужасни болки, особено през нощта и когато лежа. Моята мишка обаче още е високо.
 Тъкмо минах тонове, днес са в норма, всичко е супер. Ама и вчера и днес нито една контракция.. няма да се ражда скоро Sweat Smile

# 305
Ох аз пък днеска съм с толкова твърд корем, явно подготвителни контракции, но толкова плътно една след друга, направо се сливат и корема ми е една голяма твърда буца постоянно... Досега не ми се е случвало такова нещо. Дали има нещо притеснително в това според вас? От друга страна в промеждутъците си усещам бебо да мърда, значи е добре, надявам се.

# 306
Лори аз съм по същия начин. Има дни, в които ако седя повече права и ходя корема ми с часове е на камък, е преносвам си 4ти ден вече 😂

# 307
  • София
Малечка, и при мен беше така. Пукане не съм чула, ама кръста ме болеше зверски.
Това си остана най-голямата ми болка и по време на самото раждане - в кръста и то само от едната страна... Явно зависи и от позицията на самото бебе. Направо все едно ме режеха с нагорещен нож отвътре.
Сиси ? Flowers Cherry Blossom

Ние снощи повторихме маратона... От 02.30 до 5.30... Накрая вече бях убедена, че ще ми паднат зърната. Head Band
С нетърпение очаквам тази нощ. Joy

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 17:22 от rave

# 308
Охххх...
Само щуротии и проблеми се нижат.

Обадих се на АГ от ЗК да ми издаде болничния за разликата в преносването. Те ме питаха изписана ли съм, аз викам да..... и това беше. Днес ми се обаждат и казват готов е, но нали си изписана...., да не стане проблем, и аз -да бе вкъщи съм си. Ама то трябвало документално.
Звъннах в Селена, от там казват, че още се водя в болницата.
От там звъня веднага да им кажа да анулират болничния. Те като се развайкаха, мали, ама вече им били звъннали и потвърдили болничния в НАП. Абе чудо. Голяма каша. Извиних им се,  казаха че ще видят какво ще правят, щото ще глобят и Селена и тях.Някак си да анулират ако могат прегледа.
Ох само тревоги.
А с този Ковид не е за разправяне . Звъняха ми от РЗИ, и ми казват че се водя от днес ли от вчера ли в Селена с Ковид. КАТО ВИ  изпишат ще се брои от датата на изписване 14 дни карантина. А аз съм си вкъщи????.
Въобще не им се обяснявах повече, казаха, че само мен карантинират, и то ми цитират един адрес на село дето имаме къща, викам да там имаме  къща. И викат Емиииии там на двора това онова ще си излизате с бебето.
Значи  ясна е работата, че усвояват едни пътеки, ама аз вече ще изпуша от напрежение. Утре пак ще звъня и ще питам кога аджеба ще ме изпишат.

Това си е за в новините. Аз до нова година  трябва да им седя в карантини....

# 309
  • Sofia
Връщам се във времето назад и съм благодарна, че изкарах ковид бременна и без тестове.

# 310
Аз пък като чета ми настръхва косата. Пазя се, стоя си вкъщи ама к'ва ми е гаранцията, че няма да се заразя в болницата или, че бързия тест няма да даде фалшиво положителен резултат. Неделя и понеделник имах розовеещо течение, днес е прозрачно. Вероятно вече нямам тапа и съм с някво начално разкритие. Имам си подготвителни контракции и болки ниско в корема. Очаквам вече всеки момент я води я родилни контракции да тръгнат. Но се надявам да изчака още малко. Днес се водя вече 39-та седмица. Така ми се щеше да изчака поне до 22-ри, но предвид симптомите май няма шанс.
Лори, да не ме изпревариш с тоя корем твърд часове? Grinning
Малечка, мятайте се в леглото с таткото и... Оргазми, оргазми, оргазми... Няма начин да не тръгне Laughing

# 311
В избраната от мен болница казаха, че правят антигенен тест за ковид. Това какво ще рече - кръвен ли или дето бъркат в носа Grinning

# 312
Филме и аз искам след 22, но не решавам аз. Преди малко пишках и сега 5 мин по-късно пак. Повече се притеснявам от цистит отколкото ,че тръгвам да раждам.
И аз имам пукания,  главно през нощта като се въртя, но както и да го смятаме не остана.
Ставам все по- голям социопат😀😀  хората питат как съм, родих ли ? Кога ще раждам? Как ще се казва ? Имам ли нужда от нещо? А на мен ми идва да си изхвърля телефона И се чудя как да им обясня,  че чак Април , може да дойдат да видят детето 😃😃
На нещо като обиколника на люлката изрично пише , никакво пране с нищо. Но много ми се иска да го мушна в пералнята. Само с много гореща ютия , дали ще има лек почистителен ефект?

# 313
Филми шубе ни е. 9 месеца се пазехме, понеже не беше препоръчително и сега мен ме е страх да не вземем някоя инфекция да докараме в последния момент. Де да знам и аз. Днеска ходих до пощата, после до майка ми, после с КУЧЕТО. Гледам да ходя, колкото и като разглобена да се чувствам и да ме боли, поне вечер като легна и почват едни по стабилни стягания, тук там и с някаква болка долу, ама не искат да се регулират и да тръгнат родилни контракции.

# 314
  • Sofia
В избраната от мен болница казаха, че правят антигенен тест за ковид. Това какво ще рече - кръвен ли или дето бъркат в носа Grinning
Бъркат в носа. И в окръжна правят антигенен. След това раждах с маска, само при напъните я свалих за малко..Питах ги - нали правихте тест и беше отрицателен, а те ми отвърнаха - мани ги тези тестове..

Общи условия

Активация на акаунт