Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 170
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
Фифи,  когато ММ отиде в 9 сутринта е имало само още един човек. После аз отидох в 11 и беше пълно с майки и пенсионери с ТЕЛКове за безплатни винетки.  Искат лична карта, копие/оригинал от акта за раждане само да го видят и IBANa ама копирано листчето ти от банката с него, защото не се доверяват че си го преписала правилно на декларацията. Декларацията може да си я изтеглиш от интернет или на място да попълниш.

# 676
Djenna Наближава ти самото раждане Heart Довечера ще ходя на тонове и преглед за разкритие в МД, че моят АГ спря прегледите и тоновете заради празниците. За всеки случай ММ ще ме чака пред МД с моя багаж и раница, аз ще вляза само с GSM и портмоне, за да платя за прегледа. Вече не искам да излиза сега заради празниците, а да излезе след 25 - рти Grinning

Сиси, честита принцеса, да расте здрава и да ви носи много радости хихи. Бързо възстановяване и точно за Коледа ще се гушкате вкъщи с таткото, супер Heart
Форевър, за сега нищо ново, след епизода чести контракции снощи се разредиха. Легнах си, но спах неспокойно, само се чудих имам ли контракции нямам ли. При теб нещо ново има ли? Нали имаш малко разкритие.
Тази сутрин бях на тонове, вече се отчита маточна активност, за разлика от миналата седмица и бебка си е добре. Пуснах си една урина, че много се подувам, но нямам белтък, което също е супер. Утре съм на преглед при АГто и ще искам да ме провери за разкритие ии общо взето това е. Имам по-чести подготвителни контракции, вече мисля, че му се вижда края Hug

# 677
Сиси , честита Радост ! Да е много здравичка и послушна ❤ На теб , бързо възстановяване 🙂

И аз бях до социалните , подадох за еднократна помощ и добавих малкия към заявлението за детските . Попълних само декларации , не ми искаха нищо друго , даже не попитаха за акта за раждане ...

# 678
Треска ме тресе, утре ми е терминът и тоновете... НИЩИЧКО. Казаха правете секс, е правим, ама зеро. Днес гледам и да чистя из къщи, барем се натоваря малко...
Притеснява ме, че в Надежда на 24 и 25 почти нищо няма да работи - тоновете най-вече, щото след пренасяне казаха да се следя всеки ден..а кой ще ми ги следи като ще ги няма, не знам...Също и 45 дневния изтича на 24ти ако не съм родила дотогава, не знам кой ще ми го удължи и кога...

# 679
Габи, как така няма да има кой да ти прави тонове на 24 и 25, сигурна ли си? Ако е така това е безумно, бебета се раждат и по празниците. Но винаги можеш да отидеш и в друга болница за едни тонове. Недей да пропускаш според мен.
Момичета, чак утре следобяд съм на првглед да питам, а се чудим с мъжо за секса, подходящо ли е или не Sweat Smile Не знам какви биха били противопоказанията, ама и на двамата ни се иска като за последно преди бебето хаха. Ако някоя има опит с ласките в 39 г.с. може ли да сподели какво е било вашето положение и евентуално предизвика ли това раждане или някакъв дискомфорт?

# 680
  • Sofia
Габи, как така няма да има кой да ти прави тонове на 24 и 25, сигурна ли си? Ако е така това е безумно, бебета се раждат и по празниците. Но винаги можеш да отидеш и в друга болница за едни тонове. Недей да пропускаш според мен.
Момичета, чак утре следобяд съм на првглед да питам, а се чудим с мъжо за секса, подходящо ли е или не Sweat Smile Не знам какви биха били противопоказанията, ама и на двамата ни се иска като за последно преди бебето хаха. Ако някоя има опит с ласките в 39 г.с. може ли да сподели какво е било вашето положение и евентуално предизвика ли това раждане или някакъв дискомфорт?
Единственият риск е да хванеш нещо точно преди раждането. Повечето гинеколози препоръчват въздържание след последната микробиология Simple Smile

# 681
Жанинче, няма да рискуваме без презерватив и за това помислихме, но все пак ще говоря утре с АГто Blush

# 682
ММ пък не искаше и да чуе, той да е там при бебето, не не и не. Хахах

Габи, напълно е невъзможно да няма дежурен екип , когато и да било че и навръх нова година се ражда.
А за след 45 дневния болничен се издава от този, който ти е издал 45 дневния.  Но първо трябва да родиш, за да знае до коя дата да ти го пусне, и първо трябва да те изпишат, че да отидеш. Аз така избързах и стана проблем, тъй като още не ме бяха изписали от болницата. А се засичат тези неща от НОИ и ги глобявали. Нямат право да ти издадат това удължаване, ако се водиш в болница.
 Та като родиш, изпишат те и тогава се пуска това удължаване.
При мен ще е след НГ чак, защото се водя и в карантина. Но този болничен не ти се губи. Ще ти се издаде за този период , за който ти е преносването.

# 683
Моля те, успокой се. Има дежурен екип в спешното, там правят и тонове.

Треска ме тресе, утре ми е терминът и тоновете... НИЩИЧКО. Казаха правете секс, е правим, ама зеро. Днес гледам и да чистя из къщи, барем се натоваря малко...
Притеснява ме, че в Надежда на 24 и 25 почти нищо няма да работи - тоновете най-вече, щото след пренасяне казаха да се следя всеки ден..а кой ще ми ги следи като ще ги няма, не знам...Също и 45 дневния изтича на 24ти ако не съм родила дотогава, не знам кой ще ми го удължи и кога...

# 684
Момичета, най-накрая и при мен има развитие. Цял ден съм с контракции, макар на тоновете сутринта да отчете само една. Преди около 2 часа ми падна част от тапата и така се развълнувах, че започнах да опаковам подаръци в несвяст 😅 вече са готови и ще взема да засека на колко често и с каква продължителност са контракциите 😍

# 685
Ава очакваме утре да се похвалиш.

# 686
Сиси, честита да ви е Радост Heart много щастлива, игрива и приказно красива да е Heart на теб бързо възстановяване =)
Ние май се сдобиваме с колики =) за сега го гушкам, ама май утре ще мина към "тежката артилерия", че горкичкото как се мъчи =)
Ava стискам палчета и чакаме хубавата новинка Simple Smile

# 687
  • София
Как сте, момичета? Има ли новини от някой?? Аз се събуждам и веднага поглеждам 😊 При мен е затишие още, днес на тонове и после на термин чак - 29.12!

# 688
Добро утро, момичета,
Ava, аз от много време ходя без тапа.
Момичета, снощи вечерта бях в спешното в МД - София.
Слушаха ме за тонове и разкритие за преглед. Според тях съм с 3 см разкритие и имам много подготвителни нерегулярни контракции. Казаха ми да очаквам раждане от днес и като стане да тръгна към тях. Ако нищо не ми стане, на 25 ме викат за преглед и тонове с багаж за постъпване в болницата. Сърцебиенето на бебката е добре, но контракциите ми са били хубави, но са нерегулярни. Били са убедени, че на 25 ще имам повече разкритие.
Така че очаквам всичко от днес да се случи колкото и да се надявам и искам да е след 25 Grinning

# 689
Здравейте момичета! Ние сме си още в МД, днес взеха кръв да му пуснат контролно CRP и ако всичко е наред утре ще ни изпишат. Вече нямам търпение да си отида вкъщи, тук е много неудобно всичко. Поне хубавото е, че си имам достатъчно кърма. Бебо се роди 4кг, в момента е 3950, като вчера беше почти изцяло само на кърма, сутринта му дадох малко АМ, понеже се дереше неистово и реших, че не е приел достатъчно кърма. Тече си добре, даже на няколко пъти го дави явно по силна струя, но тук нямам много опции за удобно кърмене в различни пози и е общо взето както успеем да се наместим. Всички само ме питат няма ли да ни изписват, вече се дразня. И на мен не ми се седи тук, но... Дано поне утре ни пуснат.
Форевър успех! Ти за кой етаж мислиш да си в МД?

Общи условия

Активация на акаунт